Prechod z ultrazoomu na zrkadlo. - diskusia
Zdravím všetkých priaznivcov fotenia. Dhlšiu dobu zhruba 3 roky využívam práve ultrazoom olympus sp590 uz ktorý mi poskytoval pekný rozsah ako i svetelnost, ale odhodlal som sa prejst na zrkadlo. Mám záujem o telo od canonu 550 d a k nemu zo zaciatku univerzalny 18-135 is od canonu a neaky taktiez zoomovy. Objektivov s rozsahom 70-300 tu uz bolo rozobranych viacero ako od sigmy tak i canonu ci tamronu. Taktiez som sa docital ze vacsina z vas odporucuje na fotenie zvery vacsinou canony 100-400 ci 400 vky, alebo taktiez Sigmy 120-400. Mna vsak zaujal tento objektiv od tamronu a to TAMRON SP AF 70-300 mm f/4-5,6 Di VC USD, ktorý ževraj pri zrkadlovkach s malým APS-C snímačom moze mař rozsah po prepocte az 450 teda aspon podla toho co som cital. Chcel by som sa teda spýtat má niketo skúsenosti s týmto objektívom, ktorý by mal byt kvalitenejsi oproti základným 70-300kam, a ci toto ohnisko bude dostacujuce i pri výreze vyhotoveným so spominaným canonom 550d. Zvolit tútu volbu alebo ostat zatial este pri doterajšiom ultrazoome. Ďakujem vopred za všetky rady.