M.K.P. AGRO služby
dnes je piatok,  2. máj 2025,  meniny má Žigmund,  spln: 12. máj 2025,  dnes východ slnka: 04:28,  dnes západ slnka: 18:58
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Prechod z ultrazoomu na zrkadlo. - diskusia

autor: off Nanko
pridané: 15.2.2012 14:23

Zdravím všetkých priaznivcov fotenia. Dhlšiu dobu zhruba 3 roky využívam práve ultrazoom olympus sp590 uz ktorý mi poskytoval pekný rozsah ako i svetelnost, ale odhodlal som sa prejst na zrkadlo. Mám záujem o telo od canonu 550 d a k nemu zo zaciatku univerzalny 18-135 is od canonu a neaky taktiez zoomovy. Objektivov s rozsahom 70-300 tu uz bolo rozobranych viacero ako od sigmy tak i canonu ci tamronu. Taktiez som sa docital ze vacsina z vas odporucuje na fotenie zvery vacsinou canony 100-400 ci 400 vky, alebo taktiez Sigmy 120-400. Mna vsak zaujal tento objektiv od tamronu a to TAMRON SP AF 70-300 mm f/4-5,6 Di VC USD, ktorý ževraj pri zrkadlovkach s malým APS-C snímačom moze mař rozsah po prepocte az 450 teda aspon podla toho co som cital. Chcel by som sa teda spýtat má niketo skúsenosti s týmto objektívom, ktorý by mal byt kvalitenejsi oproti základným 70-300kam, a ci toto ohnisko bude dostacujuce i pri výreze vyhotoveným so spominaným canonom 550d. Zvolit tútu volbu alebo ostat zatial este pri doterajšiom ultrazoome. Ďakujem vopred za všetky rady.

počet zobrazení: 11 563
počet hlasov: 0

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

flinty.sk

komentáre

zoradiť
zobrazené 1-40 z 53 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off archer, 16.2.2012 o 19:15

aj ja nad ním uvažujem.. je za dobrú cenu a je naozaj dobrý.. Nanko ak ho zobereš nič s ním nepokazíš.. tú 50 som sem dával len kvôli cene.. a v softe by si si to vedel poskladať.. ale súhlasím na krajinu niečo širšie.. ale ak nie je vata treba brať čo je po ruke... prípadne šporiť.. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Edu, 16.2.2012 o 19:06

ano ako lubo 125 písal 17-50 f2,8 je super volba a na krajinu veľmi vhodná vecička . Fotil som tým a veľká spokojnosť. ◄ reagovať

off lubo125, 16.2.2012 o 18:57

ja by som sa na tvojom mieste tich niskych čisel nebal odkaz rozdiel medzi 17 a 35mm je obrovsky takze na krajinu najlepšie zoom za 300e sa da kupit svetelny tamron 17-50 f2,8 a je ostri ako britva.... začiatočníkovi by sa taško robilo s pevným ohniskom si myslím ◄ reagovať

off Edu, 16.2.2012 o 18:52

Nanko to sú zložitosti pri tom fotení krajiny . Krajina sa v minulosti fotila výhradne širokáčom napríklad ako mám ja sigma 10 - 20 . Dnes máme softy na poskladanie viacero foto . Má to však svoje úskalia . Poznám osobne výborných Slovenských krajinárov s ktorými sa i navštevujem . Napríklad Lukáš Faturík odkaz Stratený odkaz a mnoho iných . Mali sme u mňa doma také stretko s chlapcami z fotoklubu považia a práve s Lukášom som preberal i krajinu dôležitosť filtrov v protisvetle a mnoho iného . Práve Lukáš spomenul ,že krajina tak na tom ohnisku 35 je vhodná fotiť . Potom prídu na rad softy ktoré sa stale zdokonalujú roky tu máme virtualnu prehliadku a kadečo iné . To lepšie je Canon EF 35mm f/1.4L USM samozrejme drahé :-D Ano volba sigma 120-400 + 18-135 je ok poho. ◄ reagovať

off Nanko, 16.2.2012 o 18:32

Edu tak v tom mas uplnu pravdu :) ani ma to nenapadlo ked nad tym tak premyslam a pritom do oci bijuce :) Ale viem uz asi kde som pochybil v myslienkach po rozume mi beha aj ta sigma 120-400 a stou som si kombinoval 18-135..Uz mam taky zmatok z tych vsetkych cisel v hlave :) A k tomu 35ohnisku vies nieco konkretnejsie odporucit? .. ◄ reagovať