Nastreľovaniu sa už určitú dobu venujem,preto by som danú problematiku rozdelil do dvoch častí. 1. Guľovnice polopažby resp automaty, 2. Guľobroky a celopažby. V provom prípade nastreľujem systémom dvojnožky a vriec s pieskom. V druhom, umelohmotná bedňa a vrecia s pieskom. Na hlaveň namontujem univerzálnu weaver montáž,na ktorú pripevním dvojnožku.Celú zadnú časť pažby mám obloženú a podloženú 2-3 vrecami s jemným pieskom cca 20x30x10cm. Strieľam z ľahu väčšinou 3 náboje. Pred streľbou zrovnám horizontálnu (bočnú) os puškohľadu s osou hlavne, ktorú mi ukazuje laserový nastreľovač (nastreľovač je pre klasického poľovníka zbytočný, ide o ušetrenie 1 max 2 nábojov a zrovnanie sa dá docieliť aj sledovaním určitého cieľa cez hlaveň). Odporúčam použitú nábojnicu bez zápalky.Neskôr rovnám aj vertikálnu os (výšku), toto zrovnávanie robím na 10m (je to kontrola, či sa daný puškohľad dá nastaviť na danú pušku, a či fungujú na ňom korekcie). A teraz k samotnej streľbe: strieľam na cieľ veľký 1m x 1m, v strede je terč A4 v ňom je kruhový obrazec 5cm, vedľa a na spodku 1cm škála. 1. rana na 15m kvôli istote (stalo sa že niektoré pušky nemali 100% rovný komiec hlavne a laser nebol presný, na 100m som sa do terča netrafil), ak je v poriadku tak terč vynášam na 50m. 2. Rana na 50m, skontrolujem ranu prípadne dorovnám bočný smer, nie výšku! 3. rana na 100metrov, dorovnávam výšku. Ak je rana mimo stredu viac ako 5 cm a bola v predchádzajúcom kroku dorovnaná vodorovná os, treba skontrolovať montáž a vystreliť 4. ranu bez korekcie. Ak 4.rana trafí stred tak to bolo len strhnutím, ak je zase mimo treba hľadať chybu. Väčinou je to náboj, alebo puškohľad. A pozor!!! jednoranové guľovnice a guľovnice s tenkou hlavňou nechajte medzi ranami. Hlavne v lete schladiť v tieni aspoň 10min. Prehriata hlaveň môže potiahnuť guľu aj niekoľko cm na 100m a môže viesť k omylu, že ide o poruchu puškohľadu. A na záver: ak sa aj rozhodujete v nákupe laserového nastrelovača, tak odporúčam len univerzálny a nie ten komorový. Cenovo sú rovnaké a dajú sa použiť pri viacerých zbraniach.