Aj tu si poriadne vedľa. Po poriadku MVTR je neobjektívna metóda to rešpektujú aj výrobcovia z technických materiálov. Tilak skúša svoje veci Ret, ktorá je drahšia a objektívnejšia. Upínať sa a velebiť paro -priepustnosť 20 je nezmysel.
No skúsme čítať trochu s porozumením. Veta-"Tiež viem, že paropriepistnosť je údaj pre membránu a nie PRE ODEV/bundu/" Znamená že Tvoja bunda má zips, vrecká,možno kožu alebo teflon na pleciach.Určite má podšívku. A razom sme na 12-ke. Hoci môžme básniť o 20-ke. Vete-"Viem ,že okolitá teplota a vlhkošť žnižujú paropriepustnosť aj viac ako polovicu.Membranove materialy funguju najhorsie v chladnom a dazdivom pocasi." Takže zvesím bundu ktorá ma okolo 12 z vešiaka a ideme von. Je december, zima vlhko, hmla bežná vec. Kde je zrazu bunda, ledva stíha 7-ku. No my môžme básniť o 20-ke.Utópia.
Ak si myslíš že mám veci vygooglené. Tvoja neznalosť. Ak by si sa trošku vyznal,tušil by si že tomu tak nieje. Technické materiály používam 15 rokov. Vrátane 1 aj 2 vrstvy. Aj tu sú diery ako pri tvojej 20. Na 1 vrstvu som minul vyše 700 euro - Moira,Brynje,Devold kým som zistil čo funguje.Nezabudnem ako som si kúpil prvé termo MOIRA Mono, bol som z neho unesený asi rok. Postupne som si kúpil všetky Moiry. Moje nároky spĺňa jedna.
Podobne je to aj s druhou vrstvou,len tá ma stála viac. Ak raz dostaneš svoje veci na úplny limit, možno aj za limit, pochopíš moju vetu o dôležitosti 1 vrstvy.AK hovoríš o dôležitosti paro-priepustnosti ako o dôležitejšom ako vodeodolnosť.Tak dávaš na javo, že tomu nerozumieš. FUNGUJE TO IBA SPOLU.Jedným smerom to nejde!! Skús sa zamyslieť nad vetou- Po namoknutí vrchného materialu ,slabá DWR, prestáva výrobok dýchať.
V sobotu moje oblečenie dostalo zabrať, bolo za limitom no telo som mal suché. Poviem Ti že klobúk Chevalier Arizona Gore-tex to nezvládol, no Chevalier Arizona Chevalite,ktorý mal otec to zvládol. Ja už pol roka viem prečo je tomu tak. Gore to má spočítané. Len tak na okraj Chevalier prestal pred rokom robiť klobúk z Gore a robí len zo Chevalite. Čudoval som sa prečo. No už viem prečo a myslím, že aj oni vedia prečo. Google nepomohol. Všetky moje skúsenosti sú pokus- omyl. Ide to do peňazí, ale reklamný trik v praxi neuspeje. Rozumiem Kamlerovej vete o tom, že aj sebedrahšie modely sa musíme naučiť používať.Či si pochopil neviem. Ja si stojím za svojím od začiatku že MVTR je neobjektivna a to číslo je pre tých, čo sa nevyznajú. Inak DEErhunter je dobrá značka. Tohto roku sme spolu s otcom kupili komplet od Deerhunter-u kamarátovi, čo nás pozýva na poľovačky.Ahoj.