zubna ambulancia klinika
dnes je piatok,  2. máj 2025,  meniny má Žigmund,  spln: 12. máj 2025,  dnes východ slnka: 04:28,  dnes západ slnka: 18:58
IBO Poľovník je teraz ODIMON

plomba alebo značka ulovenej zveri. - diskusia

autor: off Edu
pridané: 12.7.2011 15:44

Vie mi niekto poradiť kto vyrába plastové značky pre ulovenú zver ? Zaujímalo by ma: Akým výberovým konaním prešla táto firma ? Ako bola stanovená cena za jednu plombu ? Koľko značiek sa ročne na Slovensku predáva . Ďakujem za info . Google mi v tom neporadil :-D

počet zobrazení: 17 296
počet hlasov: 3
okruh tém: voľná diskusia

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

flinty.sk

komentáre

zoradiť
zobrazené 41-66 z 66 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off motaq, 13.7.2011 o 13:12

Edu pozor na unahleny uzaver, ze vyrobca. ta faktura co tu dal Jelsovec je medzi Lesmi a SPZ, nie medzi lesmi a vyrobcom a ani medzi vyrobcom a SPZ. Takze sa naskytuje otazka, podla tebou uvadzanych dalsich zdrojov, ze kto tu na tych blombach zaraba? je to naozaj vyrobca? ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Edu, 13.7.2011 o 13:10

Samozrejme sú i iné odkaz odkaz odkaz Môžem si dovoliť tvrdiť ,že by sa pri velkej objednávke dalo ísť na cenu 3 centy oproti terajších 40 centov za jeden kus.Na 100 000 plombách má zarobený naša firma v čistom 1000 000 sk .To je slušné ak výroba trvá hodinu nie je to zanedbateľná položka :-D Najmä ak by si iná firma za 100 000 plômb účtovala miesto 40 000€ iba 3000€ a to je sakra rozdiel . Ale veď zaplatíme tak nám to nariadili :-D Keby bol ten rozdiel 30 % alebo nech 50% bolo by to dosť zaujímavé aj tak .Ale ak je rozdiel 1000% tak tu už končí humor .Všetky firmy ponúkajú plomby za 1 - 2 koruny pri veľkom odbere polovica zlava odkaz Tá naša 12 korunová je asi veľmi úžasná :-D Treba sa pozrieť na prstíky tým čo takéto obchody robia. V rámci toho aby si nemysleli ,že sme až uplne na hlavu . ◄ reagovať

off Edu, 13.7.2011 o 12:49

No takže stojí 12 bývalych slovenských korún .Ďakujem za odkaz Jelsovec . Tu vyrábajú totožnú za 1,8 korún českých odkaz Verím ,že pri veľkej objednávke by to urobili na 1 korunu . Nerobím záver ,že je predražený výrobca . Každopádne však mi však matematika hovorí že ten náš výrobca má plombu predraženú o 500 až 1000% a to je podľa mňa dosť !!! ◄ reagovať

off Jelsovec, 13.7.2011 o 12:39

verejne prístupný dokument odkaz ◄ reagovať

off Edu, 13.7.2011 o 12:39

Keď stojí plomba Bezpečnostná plomba PIP052 znáša extrémne poveternostné podmienky a drsnejšie narábanie aj počas dlhšej prepravy. Má unikátny uzamykací mechanizmus s pozorovacím okienkom. Materiál:pozinkovaná zmäkčená oceľ,polypropylén. Dĺžka: 200mm Šírka: 7mm Farba biela odkaz Tak ma zaujíma koľko stojí tá plastová na zver ? Cena 0.08€ ◄ reagovať

off Edu, 13.7.2011 o 12:35

Ja nerobím záver . Iba chcem poznať fakty ako sa prišlo na to že plombu bude vyrábať práve fima KOBASEAL a za akých podmienok sa na to prišlo ? odkaz ◄ reagovať

off motaq, 13.7.2011 o 12:32

to ano ale ako dlho sa tie blomby uz pouzivaju? no co si ja pamatam tak dlho. podla mna tu nik ani netusi ci na to bola alebo nebola verejna sutaz, a ci vobec podla vtedy platnych pravnych predpisom mala byt alebo nemala byt. tuto otazku ti tu pravdepodobne nik zodpovedne nezodpovie, a vsetko ostatne je len JPP. Co sa tyka toho ze na tom niekto pravdepodobne dobre zaraba je viac ako pravdepodobne, ale zmeni sa to ak sa zmeni dodavatel, material a tvar blomby? alebo sa najde len ina firma co na tom bude zarabat? robit zavery bez toho aby sme mali fakty k dispozicii je zase len na urovni JPP. takze diskutujme, som za, urcite existuje lepsi a jednoduchsi sposob oznacovania zvery, ved ked niekto bude chciet tak aj ten ojekabati... ale skusme na urovni faktov a nie JPP. to som tym len chcel povedat. ◄ reagovať

off Edu, 13.7.2011 o 12:19

motaq riešlo sa tu povinné jarné sčítanie zveri ktoré som pripomienkoval a označil ako totálny nezmysel . Nový zákon zrušil povinné jarné sčítanie s tým ,že zver sa spočítava celoročným pozorovaním . Napriek tomu lesný úrad stále tieto komické vychádzky a rušenie zveri nariaďuje :-D Všetko je riešiteľné . Ako vieme že sú predražené ? ak nebola vyhlásená verejná súťaž na výrobcu týchto plômb je predražená monopolom celkom určite . Kolko si výrobca chce toľko bude stáť ! A toľko budeme musieť zaplatiť . Tak ako SPK či SPZ akú sumu budú požadovať takú musíme zaplatiť . ◄ reagovať

off motaq, 13.7.2011 o 11:57

velmi zaujimava debata o nicom a so zavermi typickymi pre slovac :-). Ako viete ako dobre na tom ta firma zarobila? Mate niekto informaciu kolko stoji vyroba tej blomby a kolko stoji jej predaj? tu take info zatial nepadlo... co sa tyka skladnosti, nevidim az taky problem, aj ked je pravda, ze existuju elegantnejsie riesenia. plastovy pasik je ohybny a nie je problem aby sa nestil do bezneho vrecka na bunde, veste, nohaviciach, najlepsie na zapinanie aby nahodov v hustom poraste nevypadla. :-) je pekne, ze sa vieme zaoberat vecami, ktore tazko niekto pri takychto debatach ovplyvni :-) ◄ reagovať

off goret, 13.7.2011 o 11:49

Edu, hádam si si nemyslel, že to bolo vážne mienené. Ale ak áno, tak to ber ako inšpiráciu pre samorealizáciu, ľudová tvorba nepozná hraníc :) Inak stačil by aj remienok, na ktorý by si plomby ponaviekal ako pazúry a zuby z grizlyho a zviazaný nosil na krku, ale radšej pod tričkom :) ◄ reagovať

off Edu, 13.7.2011 o 11:42

Samozrejme hunter2 plomba sa dá otvoriť bez poškodenia a to hneď viacero spôsobmi . Keď napíšem do povolenky ,že som zver ulovil čo napísať aj tak musím tak ju nemôžem ukradnúť .Ak ju v povolenke nemám zapísanú ale má na nohe tú spomenutú plombu ,ktorá sa dá X spôsobmi otvoriť a nemám zver zapísanú v povolenke je tam uplne zbytočná . Ale aj na kúsku plastu hodného max 1 cent sa dá veľmi slušne zarobiť . Omáčok okolo certifikovania sa dá tiež popísať do aleluje . ◄ reagovať

off Ondrik, 13.7.2011 o 11:33

tiež si myslím, že je dosť neskladná. teda pokiaľ človek nemá ruksak... ◄ reagovať

off hunter2, 13.7.2011 o 11:31

To je za firma! Vraj bezpečnosť nadovšetko . Tá ich značka sa dá krásne otvoriť . Podľa mňa ide zase len o kšeft. Keď tú zver niekto chce ukradnúť tak ju ukradne či sú značky alebo nie. ◄ reagovať

off Edu, 13.7.2011 o 10:59

max2 mal som ju v bočnom vrecku nohavíc a stratil som a rovno dve :-D proste sa predieraš malinčím ,kukuricou ,repkou atd . Trčí ti pásik ktorý má skoro 30cm a všade zarezi dní a mesiacov niet divu že sa zachytí a stratí . Strácajú sa peňaženky ,mobily ,kľúče atď. prečo by sa nemohla plomba ?Použitá byť nemohla lebo ak nie je zapísané použitie v povolenke je zbytočné ju používať . Ak zapíšem zver do povolenky je zasa zbytočná plomba . ◄ reagovať

off MAX2, 13.7.2011 o 10:43

Jasné že značka je predražená. Veď chcú zarobiť a skoro zbohatnúť ako je to u nás zvykom. Inak na blombu netreba žiadne špeciál vrecko ani batoh, treba len trochu porozmýšľať ako a kam s tým. A keď už niekto blombu stratí, tak k tomu nemám komentár... . ◄ reagovať

off Edu, 13.7.2011 o 10:17

Goret 19 cm vrecko je málo plomba je oveľa dlhšia ◄ reagovať

off Edu, 13.7.2011 o 9:50

tak to najskôr bude jelsovec :-D ◄ reagovať

off goret, 13.7.2011 o 8:39

odkaz a môžeš si ju aj podpísať, príp. napísať na ňu adresu a krvnú skupinu :) ◄ reagovať

off motaq, 13.7.2011 o 8:34

a podla mna si na to uz nik nepamata, teraz uz maju ine tendre :-) ◄ reagovať

off Jelsovec, 13.7.2011 o 8:24

ááále Edu, veď sme na Slovensku, takže tender bol samozrejme verejný a uverejnený vzadu na nástenke, meno firmy nemá význam hovoriť lebo aj tak je to schránka na Cypre a cena sa nemôže zverejniť, lebo je obchodným tajomstvom :)) ◄ reagovať

off Edu, 12.7.2011 o 22:35

Ja len ,že či niekto nepozná odpoveď tu na lovu zdar ale asi nebude nikto nič vedieť predpokladám . Motaq zase tak veľmi ma to neštve ani neprekvapuje :-D Horarstevo Ty máš riadne vačky :-D. Ja rád chodím v kraťasoch a tričku v lete ale budem asi nosiť nejaký ruksak na plombu a všetky tie doklady poľovný lístok zbrojáky povolenku klučiky od 4 skriniek a iné veci .Práve som sa vrátil z poľovačky mokrý ako myš . Asi si dám dopredu našiť nejaký vačok na tričko. tak 40 x 50cm a rovno dva aby som mohol nosiť aj doklady od SPK ak nejaké vymyslia Nejako takto si to predstavujem odkaz ◄ reagovať

off motaq, 12.7.2011 o 21:12

alebo sa obrat na prislusne ministerstvo ci iny urad zodpovedny za vydavanie blomb. podla zakona o informaciach mas pravo polozit akukolvek otazku a do zakonom stanovenej lehoty ti na nu musia odpovedat, ak odpoved poznaju :-) ◄ reagovať

off horarstevo, 12.7.2011 o 20:53

Najdi si ,,obchodny register"", mozno tam bude odpoved na otazku ,,preco prave tato firma?"". Alebo si kup vestu s 30 cm vreckom na zips (mam taku) a je po probleme :-DD ◄ reagovať

off Edu, 12.7.2011 o 17:43

No aj tak dík maros17 za ochotu. všetky tie omáčky o jedinečnosti kúsku neskladného plastu sú síce pekné reči . Ale mňa by zaujímalo prečo plombu vyrába pre česko a slovensko práve táto firma a za aké ceny ? To neviem nikde nájsť . Či bol tender vôbec vypísaný a či bol stavaný na špeci certifikáciu ktorú tento kúsok plastu akože má :-D aby ho mohol vyrábať za 10 násobnú a viac násobnú cenu . Pásiky ktoré dávajú ako vstupenku na fesťáky sú podľa mňa oveľa spolahlivejšie a naraziť na každý výrobné číslo naozaj nie je žiaden problém . Taký pásik by bol skladnejší v dokladoch a nie mi zavadzia nejaká dlhočizná neskladá pružina ktorú som mimochodom už dvakrát stratil lebo nemám 30 cm vrecko na odeve najmä v lete . Chcem vedieť či naozaj vyhral v súťaži viacero výrobcov alebo mu táto ťažká výroba kúsku plastu bola zverená ako jedinému . Či firma kobasel prišla s ponukou náhodne a monoplolne? Podľa mňa je plomba minimálne 10 x predražená !!! ◄ reagovať

off pandur1, 12.7.2011 o 17:24

Prosím Ťa pekne na čo Ti toto bude? :-)))))) ◄ reagovať

off maros17, 12.7.2011 o 16:57

Našiel som iba toto odkaz ◄ reagovať

zobrazené 41-66 z 66 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

www.LUK.sk