Vie mi niekto poradiť kto vyrába plastové značky pre ulovenú zver ? Zaujímalo by ma: Akým výberovým konaním prešla táto firma ? Ako bola stanovená cena za jednu plombu ? Koľko značiek sa ročne na Slovensku predáva . Ďakujem za info . Google mi v tom neporadil :-D
Edu pozor na unahleny uzaver, ze vyrobca. ta faktura co tu dal Jelsovec je medzi Lesmi a SPZ, nie medzi lesmi a vyrobcom a ani medzi vyrobcom a SPZ. Takze sa naskytuje otazka, podla tebou uvadzanych dalsich zdrojov, ze kto tu na tych blombach zaraba? je to naozaj vyrobca? ◄ reagovať
Samozrejme sú i iné odkaz odkaz odkaz Môžem si dovoliť tvrdiť ,že by sa pri velkej objednávke dalo ísť na cenu 3 centy oproti terajších 40 centov za jeden kus.Na 100 000 plombách má zarobený naša firma v čistom 1000 000 sk .To je slušné ak výroba trvá hodinu nie je to zanedbateľná položka :-D Najmä ak by si iná firma za 100 000 plômb účtovala miesto 40 000€ iba 3000€ a to je sakra rozdiel . Ale veď zaplatíme tak nám to nariadili :-D Keby bol ten rozdiel 30 % alebo nech 50% bolo by to dosť zaujímavé aj tak .Ale ak je rozdiel 1000% tak tu už končí humor .Všetky firmy ponúkajú plomby za 1 - 2 koruny pri veľkom odbere polovica zlava odkaz Tá naša 12 korunová je asi veľmi úžasná :-D Treba sa pozrieť na prstíky tým čo takéto obchody robia. V rámci toho aby si nemysleli ,že sme až uplne na hlavu . ◄ reagovať
No takže stojí 12 bývalych slovenských korún .Ďakujem za odkaz Jelsovec . Tu vyrábajú totožnú za 1,8 korún českých odkaz Verím ,že pri veľkej objednávke by to urobili na 1 korunu . Nerobím záver ,že je predražený výrobca . Každopádne však mi však matematika hovorí že ten náš výrobca má plombu predraženú o 500 až 1000% a to je podľa mňa dosť !!! ◄ reagovať
Keď stojí plomba Bezpečnostná plomba PIP052 znáša extrémne poveternostné podmienky a drsnejšie narábanie aj počas dlhšej prepravy. Má unikátny uzamykací mechanizmus s pozorovacím okienkom. Materiál:pozinkovaná zmäkčená oceľ,polypropylén. Dĺžka: 200mm Šírka: 7mm Farba biela odkaz Tak ma zaujíma koľko stojí tá plastová na zver ? Cena 0.08€ ◄ reagovať
Ja nerobím záver . Iba chcem poznať fakty ako sa prišlo na to že plombu bude vyrábať práve fima KOBASEAL a za akých podmienok sa na to prišlo ? odkaz ◄ reagovať
to ano ale ako dlho sa tie blomby uz pouzivaju? no co si ja pamatam tak dlho. podla mna tu nik ani netusi ci na to bola alebo nebola verejna sutaz, a ci vobec podla vtedy platnych pravnych predpisom mala byt alebo nemala byt. tuto otazku ti tu pravdepodobne nik zodpovedne nezodpovie, a vsetko ostatne je len JPP. Co sa tyka toho ze na tom niekto pravdepodobne dobre zaraba je viac ako pravdepodobne, ale zmeni sa to ak sa zmeni dodavatel, material a tvar blomby? alebo sa najde len ina firma co na tom bude zarabat? robit zavery bez toho aby sme mali fakty k dispozicii je zase len na urovni JPP. takze diskutujme, som za, urcite existuje lepsi a jednoduchsi sposob oznacovania zvery, ved ked niekto bude chciet tak aj ten ojekabati... ale skusme na urovni faktov a nie JPP. to som tym len chcel povedat. ◄ reagovať
motaq riešlo sa tu povinné jarné sčítanie zveri ktoré som pripomienkoval a označil ako totálny nezmysel . Nový zákon zrušil povinné jarné sčítanie s tým ,že zver sa spočítava celoročným pozorovaním . Napriek tomu lesný úrad stále tieto komické vychádzky a rušenie zveri nariaďuje :-D Všetko je riešiteľné . Ako vieme že sú predražené ? ak nebola vyhlásená verejná súťaž na výrobcu týchto plômb je predražená monopolom celkom určite . Kolko si výrobca chce toľko bude stáť ! A toľko budeme musieť zaplatiť . Tak ako SPK či SPZ akú sumu budú požadovať takú musíme zaplatiť . ◄ reagovať
velmi zaujimava debata o nicom a so zavermi typickymi pre slovac :-). Ako viete ako dobre na tom ta firma zarobila? Mate niekto informaciu kolko stoji vyroba tej blomby a kolko stoji jej predaj? tu take info zatial nepadlo... co sa tyka skladnosti, nevidim az taky problem, aj ked je pravda, ze existuju elegantnejsie riesenia. plastovy pasik je ohybny a nie je problem aby sa nestil do bezneho vrecka na bunde, veste, nohaviciach, najlepsie na zapinanie aby nahodov v hustom poraste nevypadla. :-) je pekne, ze sa vieme zaoberat vecami, ktore tazko niekto pri takychto debatach ovplyvni :-) ◄ reagovať
Edu, hádam si si nemyslel, že to bolo vážne mienené. Ale ak áno, tak to ber ako inšpiráciu pre samorealizáciu, ľudová tvorba nepozná hraníc :) Inak stačil by aj remienok, na ktorý by si plomby ponaviekal ako pazúry a zuby z grizlyho a zviazaný nosil na krku, ale radšej pod tričkom :) ◄ reagovať
Samozrejme hunter2 plomba sa dá otvoriť bez poškodenia a to hneď viacero spôsobmi . Keď napíšem do povolenky ,že som zver ulovil čo napísať aj tak musím tak ju nemôžem ukradnúť .Ak ju v povolenke nemám zapísanú ale má na nohe tú spomenutú plombu ,ktorá sa dá X spôsobmi otvoriť a nemám zver zapísanú v povolenke je tam uplne zbytočná . Ale aj na kúsku plastu hodného max 1 cent sa dá veľmi slušne zarobiť . Omáčok okolo certifikovania sa dá tiež popísať do aleluje . ◄ reagovať
tiež si myslím, že je dosť neskladná. teda pokiaľ človek nemá ruksak... ◄ reagovať
To je za firma! Vraj bezpečnosť nadovšetko . Tá ich značka sa dá krásne otvoriť . Podľa mňa ide zase len o kšeft. Keď tú zver niekto chce ukradnúť tak ju ukradne či sú značky alebo nie. ◄ reagovať
max2 mal som ju v bočnom vrecku nohavíc a stratil som a rovno dve :-D proste sa predieraš malinčím ,kukuricou ,repkou atd . Trčí ti pásik ktorý má skoro 30cm a všade zarezi dní a mesiacov niet divu že sa zachytí a stratí . Strácajú sa peňaženky ,mobily ,kľúče atď. prečo by sa nemohla plomba ?Použitá byť nemohla lebo ak nie je zapísané použitie v povolenke je zbytočné ju používať . Ak zapíšem zver do povolenky je zasa zbytočná plomba . ◄ reagovať
Jasné že značka je predražená. Veď chcú zarobiť a skoro zbohatnúť ako je to u nás zvykom. Inak na blombu netreba žiadne špeciál vrecko ani batoh, treba len trochu porozmýšľať ako a kam s tým. A keď už niekto blombu stratí, tak k tomu nemám komentár... . ◄ reagovať
odkaz a môžeš si ju aj podpísať, príp. napísať na ňu adresu a krvnú skupinu :) ◄ reagovať
a podla mna si na to uz nik nepamata, teraz uz maju ine tendre :-) ◄ reagovať
ááále Edu, veď sme na Slovensku, takže tender bol samozrejme verejný a uverejnený vzadu na nástenke, meno firmy nemá význam hovoriť lebo aj tak je to schránka na Cypre a cena sa nemôže zverejniť, lebo je obchodným tajomstvom :)) ◄ reagovať
Ja len ,že či niekto nepozná odpoveď tu na lovu zdar ale asi nebude nikto nič vedieť predpokladám . Motaq zase tak veľmi ma to neštve ani neprekvapuje :-D Horarstevo Ty máš riadne vačky :-D. Ja rád chodím v kraťasoch a tričku v lete ale budem asi nosiť nejaký ruksak na plombu a všetky tie doklady poľovný lístok zbrojáky povolenku klučiky od 4 skriniek a iné veci .Práve som sa vrátil z poľovačky mokrý ako myš . Asi si dám dopredu našiť nejaký vačok na tričko. tak 40 x 50cm a rovno dva aby som mohol nosiť aj doklady od SPK ak nejaké vymyslia Nejako takto si to predstavujem odkaz ◄ reagovať
alebo sa obrat na prislusne ministerstvo ci iny urad zodpovedny za vydavanie blomb. podla zakona o informaciach mas pravo polozit akukolvek otazku a do zakonom stanovenej lehoty ti na nu musia odpovedat, ak odpoved poznaju :-) ◄ reagovať
Najdi si ,,obchodny register"", mozno tam bude odpoved na otazku ,,preco prave tato firma?"". Alebo si kup vestu s 30 cm vreckom na zips (mam taku) a je po probleme :-DD ◄ reagovať
No aj tak dík maros17 za ochotu. všetky tie omáčky o jedinečnosti kúsku neskladného plastu sú síce pekné reči . Ale mňa by zaujímalo prečo plombu vyrába pre česko a slovensko práve táto firma a za aké ceny ? To neviem nikde nájsť . Či bol tender vôbec vypísaný a či bol stavaný na špeci certifikáciu ktorú tento kúsok plastu akože má :-D aby ho mohol vyrábať za 10 násobnú a viac násobnú cenu . Pásiky ktoré dávajú ako vstupenku na fesťáky sú podľa mňa oveľa spolahlivejšie a naraziť na každý výrobné číslo naozaj nie je žiaden problém . Taký pásik by bol skladnejší v dokladoch a nie mi zavadzia nejaká dlhočizná neskladá pružina ktorú som mimochodom už dvakrát stratil lebo nemám 30 cm vrecko na odeve najmä v lete . Chcem vedieť či naozaj vyhral v súťaži viacero výrobcov alebo mu táto ťažká výroba kúsku plastu bola zverená ako jedinému . Či firma kobasel prišla s ponukou náhodne a monoplolne? Podľa mňa je plomba minimálne 10 x predražená !!! ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.