M.K.P. AGRO služby
dnes je piatok,  2. máj 2025,  meniny má Žigmund,  spln: 12. máj 2025,  dnes východ slnka: 04:28,  dnes západ slnka: 18:58
Kniha návštev revíru - online manažér revíru

plomba alebo značka ulovenej zveri. - diskusia

autor: off Edu
pridané: 12.7.2011 15:44

Vie mi niekto poradiť kto vyrába plastové značky pre ulovenú zver ? Zaujímalo by ma: Akým výberovým konaním prešla táto firma ? Ako bola stanovená cena za jednu plombu ? Koľko značiek sa ročne na Slovensku predáva . Ďakujem za info . Google mi v tom neporadil :-D

počet zobrazení: 17 293
počet hlasov: 3
okruh tém: voľná diskusia

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

flinty.sk

komentáre

zoradiť
zobrazené 1-40 z 66 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off jozef, 8.8.2013 o 23:59

Edu keby ho to skôr napadlo je teraz niekde inde si myslím :D ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Edu, 8.8.2013 o 23:30

sipik gratulujem výrobcovi plômb je proste dobrý smekam pred ním klobúk a klaniam sa pred jeho biznis schopnosťami :-DDD možno sa uplatní ako najdrahší výrobca v celej EU ak už vie ako nato :-DDD Len aby nenarazil v istých europskych krajinách to nefachá tak ako v tých postkomunistických ! Ale myslím že má dosť :-D Tie farby isto prídu aj na Slovensko . Je to super nápad ako zvýšiť spotrebu :-DDD ◄ reagovať

off sipik, 8.8.2013 o 22:42

No, musím sa poopraviť, už aj Maďari používajú tie isté plomby ako my. Akurát, že oni menia farbu každý rok. Vlani mali biele, teraz majú zelené. Tie, čo nespotrebujú v danom roku, nevedia vrátiť, aj keď už sú zaplatené... Cena je asi taká istá, ako u nás. Tamojší poľovníci na ne nadávajú, lebo už mali aj praktickejšie. Takže firma, ktorá zásobuje plombami nás, už expandovala aj do zahraničia. Asi presvedčili nejakými silnými argumentami... P.s.: Teraz som sa odtiaľ vrátil, strelil som pekného srnca. Až bude oficiálne obodovaný a (snáď, ale vraj určite)ovenčený medailou, tak ho sem zavesím :-) ◄ reagovať

off sipik, 4.8.2013 o 21:35

Ja mám niekedy pocit, že tie plomby vymyslel nejaký nepriateľ poľovníctva. Sú nespratné, tvrdé - náchylné k lámaniu... A podľa toho, čo tu čítam, aj sakramentsky drahé. Áno, Jozef, máš pravdu, tie čo vidím v Maďarsku, sú oveľa praktickejšie. Zajtra tam idem na srníky, snáď tam bude ruja lepšia ako u nás :-) ◄ reagovať

off jozef, 4.8.2013 o 15:40

Edu v tomto máš pravdu,ved kolko ludí z môjho okolia sa chytá za hlavu nad nespratnosťou plomb a kelínkov na vzorky..ked som bol v madarsku tak plomba čo mali by sa zmestila do zápalkovej škatulky..a na vzorky mali sáčky na ´´zips´´ z kvalitnejšieho plastu takého tvrdšieho...obe tieto veci mali chalani v dokladovkách kde mali papiere...to len my musíme mať na to batoh! ◄ reagovať

off Edu, 4.8.2013 o 11:37

goret je nenavrhujem lacnejších výrobcov . Iba som poukázal , že nie je možné aby bola na dodávateľa plômb vyhlásená súťaž . Kedže sú minimálne o 1000% predražené . Keby bolo predraženie o 30 - 50 % pri takých milonoch značiek sú to nemalé peniaze a mal by som podozrenie na korupciu. Ale o 1000% považujem za výsmech poľovníckej verejnosti . Kedže sa nezúčastňujem všakovakých zjazdov, snemov a podobných zletov . Mali by sa schôdzovatelia na túto skutočnosť opýtať prípadne nahliadnuť kto a prečo podpísal zmluvu práve s týmto dodávateľom značiek ? Osobne si myslím ,že výrobcov netreba navrhovať stačí vyhlásiť súťaž . Konkrétne lacnejších výrobcov nie je problém hladať ,lebo všetci ktorých som našiel sú lacnejší a oveľa lacnejší . V Česku majú plomby lacnejšie o polovicu ako stoja tie Slovenské čiže za rovnakú cenu sa miesto jednej dajú kúpiť 2 . Tiež je to predržené ,ale aspoň to urobili tak koumacky ,že normálny poľovník ani nevie koľko značka stojí . Aby sme však nenadobuli názor ,že sa jedná o nejakých pár centov . Ide tu o státisíce možno až miliony € .Lacnejší výrobca ktorý vie dodať bez množstevnej zlavy značky po menej ako 10 centov za kus oproti 40 centov ktoré platíme je napríklad tu odkaz Netvrdím že je najlacnejší . ◄ reagovať

off goret, 31.7.2013 o 7:08

Edu, tu o tom môžeme dikutovať doaleluja, ale ak si ešte neskúsil, skús do kancelárie SPK zaslať návrh s uvedením konkrétnych lacnejších výrobcov. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off Edu, 30.7.2013 o 12:12

Discover5 ak sa bežne dajú kúpiť po 0,100 € je 40 centov aj dosť si myslím . Pri množstevnej zlave nie je problém takéto plomby objednať po 4 centy max . odkaz Čiže predraženie je o 1000% a viac . To v praxi znamená rozmenené na drobné . že za každých 100 000 plômb zaplatia poľovníci 40 000€ napriek tomu , že ich dokáže veľa iných výrobcov dodať za 4000€ i menej . Čiže z každých 100 tisíc značiek nás niekto oserie o 36000€. Koľko sa ich minulo za tie roky sa tiež dá vypočítať . Odhadujem že niekoľko milionov. Na každom milione značiek si niekto ulial skoro 400 000€ Prečo sa nakupujú práve takto predražené to som sa chcel dozvedieť v diskusii ako i aký tender bol vypísaný na výrobcu týchto značiek??? Koľko záujemcov sa prihlásilo??? a nejaké podrobnosti . Zrejme však nie je vôla nič vysvetlovať !!! Obdobne je to s tlačivami a mnohým iným. Možno keby nám nadiktovali že si musíme kúpiť strelivo od jedneho výrobcu inak nemôžeme poľovať napríklad od S@B a krabička 20 ks by stála 500 € asi by už docvaklo poľovníckej verejnosti ,že je to trocha priveľa :-D Plomba tak do očí nebije . A to nehovorím keby sme si ich objednali rovno z číny :-D ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off Discover5, 30.7.2013 o 8:24

Nečítal som všetky komenty, tak neviem, či niekto uvádzal cenu. Ale cca je to 40 centov za kus. ◄ reagovať

off goret, 30.7.2013 o 7:47

Koľko plomb sa u nás ročne predá sa dá odhadnúť z počtov ulovenej zveri. ◄ reagovať

off namreh, 30.7.2013 o 6:45

To nie je nemohúcnosť,to je nezáujem.Nech sa plebs baví.Teraz majú dôležitejšie veci.Končia zmluvy na revíre tak treba pobrať čo je zaujímave.Ved pozrite polovný zákon,vybrané jelenie oblasti sa budú podpisovať na 15 rokov.U štatnych pozemkoch nerozhoduje cena za prenájom. Týto novodobý komunisti idú po vzore Mečiara,znárodnujú pre seba,a slovač sa mlčky prizerá a ešte ich aj znova zvolí.Zamyslime sa nad sebou.... ◄ reagovať

off orol, 30.7.2013 o 0:25

No nevyjadrili sa preto, lebo sú nemohúci. ◄ reagovať

off Edu, 29.7.2013 o 20:58

Len škoda , ludia s spz a komora sa nevyjadili . Veď na čo aj . ◄ reagovať

off tome83, 16.7.2011 o 22:12

takých ľudí ako ste Vy Edu, by na Slovensku trebalo viac ;) ◄ reagovať

off Edu, 16.7.2011 o 20:57

Počnúc vrchom spomeniem i koniec tejto chobotnice PZ kde je hospodár poľovný ,hospodár finančný ,predseda,tajomník ,kynologický referent ,strelecký referent ,osvetový referent vedúci úsekov ich zástupcovia a podpredsedovia predsedov a ich podpedsedovia :-D dosť humorný koniec chobotnice :-D ešte nám chýbajú členovia toľko máme funkcí :-D Našťastie ja žiadnu funkciu v našom PZ nezastávam :-D napriek tomu ,že mám skúšky z poľovníctva na výbornú ako i skúšky poľovného hospodára tiež na výbornú :-D Tak ako je zvykom i v iných PZ u nás to zvládnu dôchodci za čo im naozaj úprimne ďakujem ,lebo mňa sedenia na schôdzach neoslovujú ba naopak nenávidím schôdze a mlátenie práznej slamy celé hodiny . Takže naozaj som rád ,že nemusím riadiť PZ :-D Všetkým čo sú to ochotní robiť a to bezplatne dávam svoj obdiv a úctu a to naozaj úprimne . Skutočnosť ,že sa idú koľkokrát o funkcie skoro pobiť je mi dosť smiešna to je fakt . Niektoré veci asi nikdy nepochopím :-D považujem to za určitý druh masochizmu . ◄ reagovať

off Edu, 16.7.2011 o 20:44

No jarodt a máme ďalšie perličky . Ako by sa písal rok 1989 a nemali by sme po ruke excel či word :-D treba ďalšie a ďalšie predraženia . Nehovoriac o tom ,že keď príde nováčik hospodár predpokladám ,že prelínanie sa do planu chovu a lovu I. proste nemá šancu vyplniť . Je to ako jedna veľká rovnica kde sa zo srnčaťa stáva I.VT atď . Prerozdelienie pohlavia je tiež komické . Ako i logika ktorá si často protirečí . Náramne mi to pripomína zmysluplnú činnosť jarného sčítania dvojdňového kde sme sa hrali na čítanie zvieratiek . Doteraz sa mimochodom z nezámeho dôvodu čítajú :-D Aj po zmene zákona kde sa sčítava zver celoročne :-D Skornatenosť ,korupcia ,byrokracia hodná Severnej Kóreii atd. To všetko je podčiarknuté číro ruskou reklamou na stranke SPK ako i SPZ tá tam sedí už len Kremeľ s 1 m veľkým odpočívajúcim Leninom chýba ako pozadie ! Vedúca úloha strany je stále živá a stále nezmenená . 40 rokov sa na Slovensku hovorilo zajtrajšku včera . V Poľovníctve to platí dodnes v určitých veciach ,ktoré nám nenanútili z vonku:-D ako vakcináciu líšok ,diviakov atď. Inak by sme tu kornateli ako v roku 1950 . Práci česť ! Vešajte zlatých kamzíkov a iné metále hodné ruských generálov strielajúcich do vlastných ľudí a likvidujúcich svoj národ genocídou ako nechal vyvraždiť miliony vlastných ometálovaný sudruh Stalin . Podobne likvidujeme i Slovenské poľovníctvo pakujúc si svoje vačky zopár bývalých súdruhov a ich pohrobkov .Snemujeme ,zjazdujeme schôdzujeme ,frázujeme . Tešte sa ja vám to prídem povedať zoči voči na tie vaše seans . Som zvedavý na argumentáciu !!! ◄ reagovať

off jarodt, 16.7.2011 o 19:25

Edu, nie sú to samozrejme len plomby, zistí si, koľko stoja bežné poľovnícke tlačivá, Plány chovu, Sčítacie listy atď. Sčítací formulár do ktorého zapisuješ 3 čísla má rozmer o polovicu väčší ako A4 len preto, aby si to nemohol skopírovať len tak na bežnej kopírke, ale musíš si kúpiť "originálne tlačivá" v kancelárii SPK, SPZ ktoré distribuuje bratislavská centrála, ako bónus ti zaúčtuju nehorázne niekoľkostopercentné predraženie. ◄ reagovať

off Edu, 16.7.2011 o 18:30

lubenko súhlasím ! Nech je spz či komora ok . Nech však nenásobia frázu x1000 a nepíšu o nej básne . Nepotrebujeme ani metále ani snemovanie ,zjazdovanie a schôdzovanie a už vôbec nie za miliony korún plomby ktoré sa dajú kúpiť za 10% a menej terajšej ceny . Tak sa hospodári . Už ani boh nevie čo je pod spz a spk . Navalali sprostostí do zákona a vyhlašky ako si treba dávať pozor so zbraňou ako polodebilom . O tom pojednáva zákon o zbraniach a strelive o inom zasa poľovnícky poriadok atď . Keby sa to vyškrtalo nebolo by chaosu a podvojných sprostostí !!! Čo podvojných po trojných a po 10 násobných . Omáčka plná ničoho !!! ošetrili sa však statočne nemuseli by sa hanbiť ani pol potovci v Kambodži za to ako sa trestá kritika . Vždy sa však nájdu ľudia čo sa im postavia a pozrú radi do očí !!! ◄ reagovať

off lubenko, 16.7.2011 o 18:21

Edo maš uplnu pravdu ,všetko je to len o peniazoch,načo nam je komora ,určit jednoduche pravidla a zakony ,nech to spada pod ministerstvo podohospodarstva a polovnici sa už o zver postaraju sami,ved si platime najom a nie maly a pojistku si tiež vieme zaplatit sami,len kdo by tych zbytočnych darmožračou čo sa okolo toho pohybuju platil ◄ reagovať

off Edu, 16.7.2011 o 17:31

Lubenko vždy som vzdoroval keď som cítil krivdu . Fakotom zostáva ,že mi to nikdy nebolo na osoh a vždy iba na škodu . Takže sa veľmi nepripájajte :-D Kto chce zlatého kamzíka mal by ma poriadne sprdnúť . Verím ,že je takých viacej a dosť husto premýšlajú ako na to . Držím palce . Lubenko teba mám prečítaného . Ty si svedomitý poľovník o tom niet pochýb ! Prajem lovu zdar a všetkým poľovníkom tiež . Tým čo majú poľovníctvo ako zárobkovú činnosť prajem skorý koniec .Myslím tým samozrejme cez organizáciu . Nie polatkový odstrel a chov. A tak sa to i stane !!! Nezarobil som síce ich miliony ale poserú sa ešte v kockách !!! Počkám mesiac na vyjadrenie potom sa bude masívne medializovať a čudovať !!! Uvidíme kde je pravda !!! Prvé vystrahy už dorazili ale naozaj iba komické :-D kto má odvahu nech dá svoj tip o kolko nás poľovníkov oklamali na plombách ??? Môj je Niekoľko milonov € čiže viac ako 2 . Tj 60 milionov korún . Ale to je iba tip :-D Možno že je to naopak . Uvidíme . Je zaujímavé sledovať kto všetko sa interesuje do plômb . Každopádne som podplatitelný taže žiaden strach :-D ale iba listinou vlastnou krvou podpísanou :-D Užite si tie melká končí sa zlatá era predražených plômb !!! ◄ reagovať

off Edu, 16.7.2011 o 16:28

kruci to je rýýýb a rýb :-D čo ryba to financ :-D ◄ reagovať

off Edu, 16.7.2011 o 16:27

No keby som vymyslel ako ju o 1000% predražiť už by som vymyslel aj ako ju navliecť :-D A tvaril by som sa že je všetko v poriadku :-D Na rybu kašlať hlavne ,že by boli bubáky vo vrecku . Ešte že som členom SRZ od roku 1978 :-D a neplombujeme ! Ale na dobý nápad nikdy nie je neskoro !!! :-D stačila by po 6 sk a 5 máme vo vrecku :-D minimálne :-D ◄ reagovať

off lubenko, 16.7.2011 o 15:42

škoda že ešte nevymysleli blombu pre rybarou,by ma zaujimalo kde by ju na rybu navlekli:):):):):) ◄ reagovať

off Edu, 16.7.2011 o 15:15

Keby mi raz mal niekto pripnuť na odev metál zlatého kamzíka bolo by to smutné :( Nikdy by som to nedopustil !!!Metál nie nikdy !!! Presne to vyjadril môj pritel Karel odkaz Nechcem zlateho kamzíka ani iné štrngajúce metále !!! Chcem aby sme tu mali zdravú zver aby mal k nej poľovník vzťah a nebral ju iba ako kilo mäsa. Je to veľa ??? ◄ reagovať

off Edu, 16.7.2011 o 12:08

goret predražené plomby za pár milionov je to najmenšie čo ma serie v poľovníctve . Môj názor je ,že by mohli kľudne poľovať všetci ktorí chcú a majú o poľovníctvo záujem . A poľovníctvo by mohlo vypadať inak ako nejaká byrokratická mašinéria s niekoľko 1000 by 10000 % prezamestnanosťou . Na chybu treba poukázať a snažiť sa ju napraviť čo je dobré meniť netreba . Ja som toľko vrtal do povinného dvojdňového jarného sčítania až sa zrušilo . Viem že som nič tým nezískal iba pocit ,že sa niečo stalo normálnym . To mi stačíí . Uvidíš ,že do roka a do dňa nebudeme už kupovať predražené plombičky . Za to ti ručím !!! Ak ano ja tu už isto nebudem . ◄ reagovať

off goret, 15.7.2011 o 14:35

Edu, mňa to síce až tak neštve ako teba, ale normálne sa mi to nezdá. A tu sa môžeme o tom síce pobaviť, ale nič viac. ◄ reagovať

off Edu, 15.7.2011 o 14:25

keby sme za tie predražené plomby kupili za každých 100 000 plômb račej 1000 králikov a vypustili do prírody bola by to zmysluplnejšia činnosť ako predražené plastové pásiky . Každoročne by sa dalo len za predražené plomby vypustiť tisíce králikov . To je iba príklad toho čo by sa dalo urobiť pre zver na Slovensku miesto plnenia si vačkov takto do očí klajúceho predraženia !!! A to sa míňajú ročne v Česku a na Slovensku statisíce týchto pásikov. Každých stotisíc je minimálne milion korún niekomu do vrecka . Preto sa pýtam chceme to takto ??? ◄ reagovať

off Edu, 15.7.2011 o 14:17

goret ak je vypísaná normálna súťaž a firma ktorá ponúkne najlepšiu cenu za rovnaký výrobok musí mať samozrejme i zisk .To je logické . Moja otázka je prečo kupujeme každých stotisíc plômb za 40000€ ak hneď prvá firma ktorú som našiel na nete ponúka totožný produkt za 3000€ Neviem či sa chápeme ! 3000€ a 40 000€ je podľa mňa nenormálny rozdiel . Tebe sa to zdá zanedbadeľná čiastka ??? Zdalo by sa ti normálne ak niekto nakupuje liter nafty po 40 € liter ??? Alebo napríklad škodu fabiu ktorá v obchode stojí 10 000 e by niekto kúpil za 120 000€ ??? Alebo by si niekto kúpil guľovnicu ktorá stojí 1000€ za 12000€ Neviem mne sa to zdá totálne ale totálne nenormálne !!! Je to do očí bijúci výsmech všetkým poľovníkom ,ktorým bolo nariadené kupovať si tieto plomby za 1000 a viac percentné predraženie !!! Toľko môj názor . ◄ reagovať

off goret, 14.7.2011 o 8:01

Edu, čo ak tá firma za to mala len tých 3000 a rozdiel šiel do iného vrecka. V písaní si celkom zručný, v problematike sa vyznáš, tak som si myslel, že napísať list DR by si nemalo robiť problém, ale uznám ti, že ísť s ním na poštu a podať ho zaberie čas a uberie z nálady. Ja by som sa na to asi tiež vybodol, veď cena plomby je voči ostatným nákladom fakt zanadbateľná :) ◄ reagovať

off Edu, 13.7.2011 o 19:26

Goret capa zahradníkom robiť nebudem :-D niet čo preveriť všetko je preverené . Za každých 100 000 plômb zaplatíme 40 000 € i keď je firma ktorá by nám ich predala približne za 3000€ a to by na tom ešte veľmi slušne zarobila !!! Tu už končí sranda . Neviem koľko stotisíc plômb sa ročne predá v česku a na Slovensku ale sú to státisíce . Sú viac ako o 1000% predražené !!! ◄ reagovať

off goret, 13.7.2011 o 14:41

Edu, možno by stačilo podať podnet DR SPK, nech danú záležitosť preverí. ◄ reagovať

off Edu, 13.7.2011 o 14:29

No v tom nevidím veľký problem sa tam dostať :-D vždy som skôr bojoval sa tam nedostať :-D Nerád chodím do cirkusu a z duše nenávidím akekolvek schôdze :( najmä tie kde sa nič nerieši iba omielajú frazi . ◄ reagovať

off motaq, 13.7.2011 o 14:20

je mozne ze je to predrazene o tom sa nehadam, a myslim si ze su aj lacnejsie a ucinnejsie sposoby. to co si pisal s tym snemom, to je uz ucinnejsia taktika, drzim palce aby sa ti podaril tam aspon dostat :-) ◄ reagovať

off Edu, 13.7.2011 o 14:01

Ešte jedna veľmi dôležitá listina v prospech Slovenskej zveri odkaz ◄ reagovať

off Edu, 13.7.2011 o 13:54

Toto je poslanie poľovníctva ??? odkaz odkaz odkaz odkaz Už chýba tá rýdza ruská reklama ktorú ma SPK a SPZ na svojich stránkach a dielo je dokonané . odkaz ◄ reagovať

off Edu, 13.7.2011 o 13:44

motaq ak Ti niekto povie ,že tankuje naftu za 40€ jeden liter a nevidí veľké predraženie čo mu odpovieš ? :-D Proste je to tunel . A hrá sa v ňom o miliony korún . Keď bude zjazd či snem a tie iné humorné schôdze treba to tam naniesť . Skúsim sa tam vybrať ak budem mať čas . Budem mať dosť ostrých a nepríjemných otázok . Samozrejme v rámci slušnosti a nezvyšovania hlasu . Som veľmi zvedavý na odpovede !!! ◄ reagovať

off motaq, 13.7.2011 o 13:21

nejak, tak to bude, masineria je to a kde je niekolko medziclankov, kazdy potrebuje zarobit, to vies, tych uradnikov treba z niecoho platit. Otazka poistenia a aj vsetkych dalsich veci a obstaravania je zlozitejsia ako sa na prvy pohlad zda. nie vzdy vsetko musi ist cez verejne obstaravanie, preto su zakony a § take klukate aby sa vzdy dalo nieco vymysliet ked treba. bolo by zaujimave dostat odpovede na vsetky tvoje otazky. ale myslim, ze tu ich nedostanes. ◄ reagovať

off Edu, 13.7.2011 o 13:18

Myslím ,že by sa mal urobiť audit aby sa zefektívnilo hospodárenie v spk či spz . Aby nám nediktovali ceny aké ich napadnú . Nie som ekonom ale dokázal ba som znížiť naklady spz a spk na 10% z toho čo dnes platíme a to by zostali kráľovské peniaze . ◄ reagovať

off Edu, 13.7.2011 o 13:15

motaq ja netvrdím ,že výrobca zarába . Tie milioniky sa isto iste delia . Kde sa delia kto robil objednávku to zatiaľ nemám zistené . Každopádne nakupujeme plomby minimálne za 10 násobnú cenu !!! Prečo ??? To je moja otázka . Samozrejme nie na poľovníkov . ◄ reagovať

off Edu, 13.7.2011 o 13:12

A takto fachá celá spk i spz plno kanclíkov výdavkov papierov a stovky možno tisíce zamestnancov . Ceny sa strielajú monopolom od pása a poľovníci platia a platia . A poistenie v poľovníctve ? Fu to by som tiež rád vedel ako je to predražené a či prebehlo verejnou súťažou ako i iné veci . ◄ reagovať

zobrazené 1-40 z 66 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Poľovníctvo TEREM