dnes je sobota,  21. marec 2026,  meniny má Blahoslav,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 05:49,  dnes západ slnka: 17:57
termovizia nocpix
ODIMON

jagdterier - diskusia

autor: zelenac
pridané: 25.11.2007 15:42
zobrazení: 9 340
hlasov: 0
Mam sucku ale dajak sa do nicoho nehrnie. Ma uz rok a ked som ju minule v hone pustil do hustiny tak sa vracala a nechcela cez nu ist.

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
Zobrazené 41-45 z 45
Lumir
Vim,ze v roce by mel jagos,kdyz vleti do lece fungovat uplne jinak,neni to bordik,ktery vyspiva pozdeji,myslel jsem to jako jednu s moznosti.Co takhle oburka s cernou,myslis,ze by stetinacum neprisla na chut?
MAX2
Neviem Zelenac ako si so sučkou začínal. Kdesi som niečo čítal v tom zmysle ( myslím že to bolo v nejakej literatúre o jazvečíkoch ), ze výcvik poľovného psíka pre prácu v revíri spočíva v odkrývaní, rozvíjaní a upevňovaní jeho vrodených vlastností. Keď sa spätne vraciam k týmto slovám a konfrontujem ich s mojimi skúsenosťami a kolegov s bohatšími skúsenosťami, je to skutočne tak. Je treba využiť každú príležitosť a zobrať psíka do revíru, dať mu možnosť pracovať so starším, skúsenejším psíkom ako píše Lumír. Ak sa toto zanedbá, alebo nevyužíva je to na újmu možno dobrého psíka s následným sklamaním majiteľa. Pravda, iné je ako naznačil Vlado, že ak to nemá "zhora", tak je to naozaj strata času. Moja jazvečíčka exteriérovo v Nitre výborná, FSMP bez problémov, ale hlasitosť jednoducho nie je.
Mačku z koterca hlási, keď ju vypustím z koterca, mačku vyženie na strom, ale nehlási. Skúšali sme všeličo možné. Mačka v klietke na zemi, na strome - hlási, akonáhle je voľne bez klietky, pomaly by sa sučka vyškriabala za mačkou na strom, ale nehlási. Keď je so zaťovým foxíkom, tak hlási. Zaujímavé...
Vlado2406
Lumír,neviem či to pomôže,jagoš dospieva dosť skoro a ak ročný jagoš robí tak ako to popisuje tak s ním môže absolvovať akurát tak farbiarske skúšky,lebo tá samostatnosť u neho už nikdy nebude taká.Ja som mal tento istý problém,ale mohol som si za to sám.Začal som s výcvikom na stope už keď mala suka 3 mesiace,ako polročná mi robila parádne dohľadávky,ale postupne sa u nej vytratila ostrosť a bola tak na mňa naviazaná,že mi to už vadilo.Keď mala 1,5 roka bol som s ňou na SD,absolvovali sme ich v II.cene,keď ma do nej dostala práve ostrosť (známka 2),ale to ešte suka robila celkom dobre,hlásila diviaka celý čas asi z metrovej vzdialenosti a vtedy ma jednoznačne poškodil rozhodca,lebo to mala byť min. 3.No keď som išiel o rok na opravné,aby mohla ísť do chovu už nemala o diviaka absolútne záujem,aj na poľovačke natrafila v pohone na diviaka,iba zahlásila a zostala ticho,potom išla ticho po stope po ňom až po strelcov...to už bolo rozhodnuté.Predal som ju do poľného revíru,kde diviaky nemajú.Na diviaky ostrá nebola a pritom na škodnú bola ako britva,nemala problém zadrhnúť mačku v poli,ktorá bola 2x taká ako ona...Ja by som ju predal a poobzeral by som sa po niečom inom.A treba jej potom nechať voľnosť a netrápiť ju veľmi poslušnosťou,jagošovi stačia základy poslušnosti,u nich je prvoradá ostrosť.
Lumir
Zkus ji nechat pracovat se starsim,zkusenym a zapracovanym psem,kdyz to nepujde tak souhlasim s Vladem.
Vlado2406
Predať a kúpiť druhú...už to bude s ňou len strata času.Keď má rok a nie je dostatočne ostrá a samostatná na prácu na diviaka už s nej nič nebude.Ja som mal niečo podobné pred troma rokmi doma.
Zobrazené 41-45 z 45

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.