dnes je sobota,  21. marec 2026,  meniny má Blahoslav,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 05:49,  dnes západ slnka: 17:57
termovizia nocpix
ODIMON

Border terier - diskusia

autor: andy22
pridané: 2.6.2011 19:37
zobrazení: 11 649
hlasov: 0

Aké máte skúsenosti stým to plemenom je vhodný na durenie a dohľadávku ?

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
hamr
zdravím,....u bordera sa toleruje aj kliešťový záhryz....
4Lovnik6
Ďakujem za rady,cenim si ich lesu zdar
lubo123
Na klubovej, alebo špeciálnej výstave musí mať hodnotenie minimálne " veľmi dobrá" a nožnicový zhryz. Pozri si stránku - terriers.sk, podmienky chovnosti. Lubo
4Lovnik6
aha,dobre ďakujem za info a to potrebuje iba tú klubovu výstavu?
Taras
K uchovneniu je potrebná klubová výstava.Najbližšia bude 3.7. v Košiciach. Ak nie si členom SKCHTaF tak sa prihlas.
4Lovnik6
Chcel by som uchovniť svoju sučku a potreboval by som vedieť čo ešte potrebuje absolvovať aby som mohol požiadať o uchovnenie?Ma FD v II.C.Som v tomto začiatočník a mojom okolí sa neje nikto kto by mi vedel poradiť,preto budem vďačný za každé info
krisbark
adoxxx123 - dam jednu radu, treba byt dosledny, inak mala je sikovnica :) tesim sa na dalsie videa
adoxxx123
Ďakujem,len som bol zvedavý čo mi napíšete som začiatočník a myslím si, že s komentárov sa všeličo nového dozviem a vaše rady si cením videl som vaše fotky a musím uznať, že máte veľmi pekné psy a verím, že aj šikovné
marceliusko
Super chuťová práca,sučku to baví bud rád že že má takú chuť do práce.Len ju nesil treba ju nechať nech si to užije inak paráda :)
adoxxx123
Posielam linki na ktorých je moja fenka Brody odkaz odkaz
sirase
ja mam 5mes sucku a doma ju mam 6tyzdnou.byvam v bytovke a za necele 2tyzdne som ju naucil aby sa doma nevyspinila,ostan,sadni,na miesto uz vie docela dobre,aportuje mi krasne,aj mi krasne prinesie k nohe,ale len do 10razu,potom uz sa zacina hrat a nahanat a teraz cvicime lahnut. je tiez velmi vnimava a inteligentna.dnes idem pozriet na DS na vyrad a k oplotku,potom napisem ako to prebiehalo.tiez som velmi spokojny!!
Jager68
S Borderom mam 10r skusenosti....naozaj je to super psik.Ale to je každý,ked panovi prirastie k srdcu aj duši...
adoxxx123
chcel som pridať aj video ale zatial sa mi to nepodarilo. Ďakujem za komentáren
Jager68
Border je Border.....naozaj vyborný pes.
majko82
adoxxx123 tak nech sa darí aj na´dalej a bordíkom Zdar :)
adoxxx123
Zdravím som začínajúci poľovník a zhruba pred 6 mesiacmi som si kúpil Bordera s PP konkrétne fenku všetok čas som venoval výcviku a musím uznať ako amatér a laik som psíka naučil základným povelom (ľahni, sadni a aj odloženie do istej vzdialenosti) v mladom veku 4 mesiace .Psík je živí poslušný neuveriteľne inteligentný, na 3tej spoločnej poľovačke som strelil v pohone diviačika ktorého mi našiel práve môj psík a mal len 6 mesiacov strelili sa dokopy 3 diviaky a v pohone vedľa mňa bolo (5 Kopovou,1 jazvečik, 1 bigel,)možno mal šťastie, ale ako som videl išiel po stope. V oplôtku diviaka vystopuje a hlasito hlási nakoľko sa jedná o mladého psíka som zvedaví čo z neho bude neskôr. Môžem konštatovať že som sa v danom plemene nesklamal a psík poľuje a to je hlavné. Nechcem uraziť ostatné plemená nakoľko nemám s nimi skúsenosti nepíšem že border je najlepší proste môj psík je na dobrej ceste a som rád a spokojný budem sem písať ďalšie príspevky ako sa vyvíja.
majko82
pekné :)))
zora
ty kokso to je obranár..
marceliusko
Rotvajler sa môže schovať :) odkaz
marceliusko
No a ja nakoniec asi skončím vo Vinohradoch na MSBLT... Teda uvidím aké si potiahnem čísla a dobehol by som aj do Komjatíc.Uvidím.
yegi
Máte na mysli sered?čo tak cez víkend okolie TO?
majko82
no moja reč , to je prvoradé odychnuť si a zabaviť sa :)
vlciaskala
co tam po psoch radsej si dame pohar dobreho vina ja sa tam idem zabavit
majko82
konkurencia Mirko bude veľká , to nehovorím o našich psoch ale celkovo , no ale na tvoje jagoše sa obzvlášť pozrieme :-))))
vlciaskala
no tak na toho 2.7. ich musim rozmasirovat ked ide taka konkurencia skoda ze jedna suka musi zostat doma pri stencoch
majko82
Marcel , nechaj šak druhého sa pozrieme na jeho jagoše :-))))
marceliusko
Pre "vlciaskala" to sú tvoje vlastné skúsenosti z plemenom Border Terier?Alebo ako s oblubou vravieva moja dcéra "či"?
xchipsy
Mám tříletou fenu, norník perfektní, na černou ostrá, kontaktní, ale s přirozeným respektem (drží se od nich cca 1-2m a když to jde, chodí si zezadu štípnout :-) dosledu jsme se při výcviku moc nevěnovali, takže když je třeba, chodíme radši na řemeni, srnčí najde bez problémů, u divočáka ji občas zmatou ostatní stopy (když se střílí na kus, který přišel ve skupině) a chtěla by jít radši nahánět do houštiny :-)
pirko
Take mam doma jednoho a včera jsem si pořidil jeste fenku ,muzu jen doporučit vyrovnani pracoviti a velice poslusni pejsci.
ked
maju spravene SD.a tento by som chcel ist na brloh...uvidime jak im to pojde
vlciaskala
kocko psy
andy22
ked: ako sa ti s nimi pracuje ?? aké máš s nimi spravené skúšky ?
ked
tak nech sa dari..ja mam tiez z tej chovnej stanice
andy22
Idem si zobrať sučku CHERA HANTER Krisbark už sa teším na ňu :)
ked
borderik...moze byt ;)
4Lovnik6
Musím súhlasiť je to skvelé plemeno,sú to parťaci do voza aj do koča.Tiež som majiteľom bordera a už by som nemenil,skvelé pracujú.Vhodný na všetko
dados
skoda ze je to duplicitná téma , mimochodom ja si ho tiez idem obstarat ;) , neuveritelne ma ocarilo toto plemeno
Jager68
Je to fantasticky psík.
zora
Borderterrier je nato ako stvorený
majko82
ako majiteľ borderteriéra , výnimočné plemeno , určite vhodný aj na durenie aj na dohladávku

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.