M.K.P. AGRO služby
dnes je piatok,  2. máj 2025,  meniny má Žigmund,  spln: 12. máj 2025,  dnes východ slnka: 04:28,  dnes západ slnka: 18:58
Kniha návštev revíru - online manažér revíru

poradte mi nejaky fotak pre zaciatocniky - diskusia

autor: off polovnik10
pridané: 7.3.2011 9:56

chcel by som kupit nejaky fotak cena do 300 euro aj nejkay draksi popripade kupeny z ruky aby mal dobre priblizenie atd .. Dakujem

počet zobrazení: 12 695
počet hlasov: 0

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

flinty.sk

komentáre

zoradiť
zobrazené 41-80 z 117 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off Edu, 1.6.2011 o 23:06

duso2 ja fotím do jpg do RAW nefotím nikdy . Mám na to veľa dôvodov . Prvý je ,že si vyvážim správne bielu a snažím sa správne exponovať . Nemusím potom v obrovitom surovom rawe otvárať obrovské dáta a riešiť prepálené miesta ,rovnať histogram a podobné vecičky .Samozrejme dá sa to ale ja nemám čas stráviť pri fotografii niekoľko hodín až ju nejako skultúrnim a nakoniec uložím v bezstratovom tiffe . Do veľkého iso sa nepúšťam . Ja dosť striktne odlišujem lov a fotografiu . Ak niekoho baví loviť foťákom modré zvieratká v slabej technickej kvalite neberiem mu túto zaľubu . Ja tvrdím ,že hlavná surovina fotografie je svetlo .Ak nie je svetlo nie je dobrej fotografie . Myslím tým fotografie zvierat a makrofotografie . Festivalové fotky a mnoho iných žánrov nepotrebujú ostrosť ,svetlo,a iné veci aby mohli osloviť . Tam je viac príbeh fotografie . Ja sa do veľkého iso nepúšťam .Do tých 400 - 500 je strop . Snažím sa ak je možnosť dodržať iso 100. Takže za šera fotit srnku to nie je nič pre mňa . Prírodu treba prelstit rozumom a trikom . V neposlednej miere rozhoduje o kvalite fotografie kompozícia .odkaz ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off petere, 1.6.2011 o 22:54

nepoviem k tomu vela, len to , ze sa vo vseobecosti sum zbytocne zvelicuje. od isteho casu si so sumom hlavu nelamem. pri uprave fotky nie je problem sa s nim vysporiadat. a na tlacenej fotografii ziaden sum vidno nebude, takze by som to nevidel az tak tragicky.su ine parametre ,na ktore treba pozerat ked zamyslame kupit fotak na fotenie prirody a zvierat. ◄ reagovať

off duso2, 1.6.2011 o 22:42

Edu edu chces povedat,ze neat image je vseliek to hadaaam nieee.Edu ako profik,predpokladam,ze fotis do RAWu a potom sa s tym hrajkas.Upravu sumu by som dal do zaverecnej fazi tychto uprav.Pri akom najnizsom ISO zvyknes fotit?Co zabery za sera? ◄ reagovať

off Edu, 1.6.2011 o 22:23

lesný muz nie je to s tým šumom také vážne :-D Takže žiaden strach . Mimochodom máme ešte ninja noise ,neat image a mnoho iných odšumovákov :-D ◄ reagovať

off duso2, 1.6.2011 o 22:14

To je proti logike.Cim vasci pixel,tym nazbiera viac fotonov,vacsi naboj,vyssi odstup od sumu (dark noise,ktory mas vzdy v polovodici od tepelnych pochodov atd).To sa neda ocurat.Co je to maly snimac?Neviem si predstavit 7D s mensim formatom ako APS.To je uz profi trieda. ◄ reagovať

off lesny muz, 1.6.2011 o 21:18

Duso2 Nie vždy to platí čím menší snímač a viac pixelov tým viac šumu. 7D má pomerne malý snimač ale šum je na dobrej úrovni oproti D300 ktorá má menej pixelov a väčší snímač. ◄ reagovať