steyr - chytry si jak ruske radio. ja pisem fakty, nie zbytocne dristy. Precitaj si este raz, ked nepochopis, nereaguj.
majko82 - pisal som strelivo Geco. Ja som zvacsa tie kusy cistil a daval do poriadku a naozaj som doslova znenavidel kombinaciu 243 a Geco. Ked s PP strielas na kludnu zver z posedu, tak moze byt ze to pada hned. Ale v srncej ruji, ked ti srnce plne adrenalinu dobiehaju na par metrov a pozeraju na teba, kym ich hodnotis a davas pokyn na strelbu a kym sa strelec rozhbybe, tak to s PP-ckami odbieha vsetkymi smermi. Geco ich sice zlozi, ale polku pomelie.
A este aby si niekto zase nevysvetlil veci po svojom. Neobhajujem 222rem, nie je to vhodny kaliber na vsetky druhy zveri, max.tak na srnciu a to tiez iba s idealnym strelivom. Mam vsak s nim nastrielanych vyse 100ks raticovej od najmensich po najvacsie. Naucil som sa pri nom velkej zodpovednosti pred stisnutim spuste. Kto vsak tvrdi, ze sa s nim neda v praxi riadne polovat, je na omyle. Legislativa sa uz zmenila, takze vec je tym vyriesena, ale v kombinacii s Winchester strelivom je s komorovou ranou do 100m vsetko na zemi. Od rujnych jelenov, cez 7 rocnych muflonov, ci 180kilovych kancov. A farba najneskor 20-25m od nastrelu garantovane. To nie je teoria, ale prakticka skusenost. Iba tolko som chcel dodat.