dnes je piatok,  17. apríl 2026,  meniny má Rudolf,  spln: 1. máj 2026,  dnes východ slnka: 05:55,  dnes západ slnka: 19:36
termovizia nocpix
ODIMON

Kalibre .222rem.223 Rem, 22-250 Rem, .243 Win a všetko okolo nich - diskusia

autor: Jelsovec
pridané: 3.3.2011 11:00
zobrazení: 81 574
hlasov: 3

Vaše skúsenosti s týmito kalibrami a aké strelivo používajte. Skúsenosti a postrehy s praxe.

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

Najlepšia odpoveď

jozef
MMaska toto je tá moja ´´233´´jka :) Kalibre .222rem.223 Rem, 22-250 Rem, .243 Win a všetko  okolo nich - diskusia
reagovať dať hlas

zoradiť
Zobrazené 121-160 z 439
steyr
87 gr SST,ak sa môžem spýtať na aký učel má slúžiť dané strelivo? Tešil som sa na ne po kúpe 243 Win, no pre mňa mali Hornady GMX aj SST velký rozptyl... odkaz
henrik
strelivo do 243 win -

Priatelia, vie mi prosim vas niekto poradit, kde je na Slovensku v tomto momente dostupne strelivo do 243, v gramazi okolo 80 - 85 grainov, poloplast? dakujem.

pochyba
Lisky prevazne lovis na snehu,takze ten cerveny bod moze aj nemusi byt.Na lacnych puskohladoch byva svietiaci bod skor na skodu,zla ovladatelnost a vacsinou oslnuje.Dobry kuker s bodom ako pisal rado100,800 a viac eur.Dolezita je tenka osnova napr.Duplex,Z-Plex,BDC.Dalsia vec je vaha puskohladu,tisnut tam nejaky 700g s 30-tkovym tubusom je zbytocne.Moj nazor.Ja mam na svojej Brno Fox 222 Nikon Prostaf 3-9x40(osnova BDC)a spokojnost.
puckar
Co poviete na hawke varmint 4-16x44 alebo 6-24x44 Zvacsuje sa tam kriz pri priblizeni, respektive ma niekto s tymto puskohladom skusenosti? Volim to ako puskohlad na skodnu na rem.223....ak nie poradte prosim nieco do 300 eur....
agbar
Tiez som chcel na svoju 22-250 rem velke zvacsenie, porovnal som max 16 a 24 a skutocne mi stacilo na polovanie 16x. Ja mam deltu optical titanium 4-16x42 mil. Kupil som ho skoro nepouzivany za 180€ tak nie je o com. Len na tu prednu paralaxu treba zvyknut. Cez den a trocha za sera je to ok. Taktiez som mal merku aj hawke, ale po prejdeni roznych for som ostal pri delte. Ten vortex od milosa by sa mi pacil s mildot, ale to by ma stal kuker viac ako pracovna pusocka:-)
millos
skús radšej toto: odkaz Mal som ho, klikanie sedí,drží hravo aj magnum ráže, cena primeraná, aj sklo je obstojné...majú aj optiku v FFP, ale tá je trochu drahšia. A príde ti to do 14 dní.
millos
Puckar: s 223 sa da hravo strelit aj na viac ako 300m. S dobrym vyberom strely das tu lisku aj na 400-500m. Samozrejme, chce to trosku vedomosti z balistiky.
nemcekma
Prikláňam sa k dlhydavy.
Bullets
Ja odporúčam odkaz alebo odkaz
jan2222
Ja mam 222Rem a dal som na nu Meoptu MeoStar R1r 3-12x56 s krizom Z-Plex II. So zostavou som naozaj spokojny. Do 200m nie je problem. Strelivo RWS.
dlhydavy
Ja mam na Saueri 202 Outback 223 Rem.Delta Optical 3-16 x 50 do 300 m to stači.
puckar
Vdaka za postreh Rado. Praveze s touto zbranou nemam problem trafit lísku na 200m. Jedná sa mi o strelbu na 250 az 300m a vtedy je priblizenie 10x slabe. Samozrejme, náboje do nej si nechavam prebijat
rado100
Pozerám že máš 527 lux. Tak pri tejto zbrani to až také veľké diaľky nebudú ak chceš strieľať zodpovedne. Daj na to nejaký 12x nastrel na ONV a máš vystarané. Líšku posudzovať nemusíš a na 200 metrov ju budeš vidieť bez problémov. Na dlhé trate kúp v prvom rade inú zbraň.
Baikal
cez den by to malo byt v pohode.
puckar
Poprípade: Hawke Varmint SF 6-24x44.... rem.223 vzužívam prevažne za deného svetla, nakoľko ju využívam len na škodnú... možno na srnca...ale toho taktiež lovím ráno...
Baikal
nebude tych x40 malo /malo svetla/?
puckar
účel využitia je tlmenie škodnej :-) na väčšie vzdialenosti. ( líšky )
millos
A ucel vyuzitia? Sportove,ci polovne ucely?
puckar
puskohlad na rem.223 -

potreboval by som poradit s vyberom puskohladu na rem. 223....mam tam momentalne bushnell elite 4200 2,5 - 10x 50, ale chcem ho podarovat ocovi na springfield, nakolko mi je na rem. dost slabe zvacsenie.

rozmyslal som nad bushnell 6-24x 40....co na to poviete?

vdaka

lacik
ta delta vyzera zaujimavo,aj cena je celkom dobra,,nemcekma,mozem vediet na akej zbrani to mas a v akej razi?
nemcekma
Ja by som odporučil z vlastnéj skúsenosti odkaz. Pekne cez to vidno aj za šera a má to aj č. bod.(bod používam na spoločných pri 2,5 zv.)
jan2222
Uplne suhlasim s radom100. Ja som na svoju 222rem nahodil Meopta Meostar R1r 3-12x56 s krizom Z-Plex II. Som s tym uplne spokojny. Podla mna cerveny bod na lisky nepotrebujes, ale tenky kriz ano.
tomi626
Ja planujem na moju 223 nahodit nieco take nikon-prostaff-5-4-5-18x40sf
kormp
Skús pozrieť BURRIS sú 3 druhy...
lubenko
ako je dobré ked poradi niekto kto už ma niečo odstrielane,Rado super
rado100
Keď že chceš červený pod, predpokladám že budeš loviť v horších svetelných podmienkach a v noci. V noci môžeš loviť podľa legislatívy iba počas splnu (vieme ako) a za šera líšku líšku zbadáš iba veľmi ťažko. Tak že nakoniec budeš loviť líšky hlavne na snehu alebo ráno keď sa už za svetla vracajú z lovu. A potom prídeš na to, že viacej ako červený bod potrebuješ optiku s výborným sklom. Urči si priority a spôsob lovu ktorí budeš uprednostňovať a podľa toho sa rozhodni. Za sumu ktorú zaplatíš za priemerný puškohľad s červeným bodom, si môžeš kúpiť puškohľad síce bez bodu, ale s výborným sklom. Mám meoptu Meopro je to najlacnejšia rada od Meopty je bez bodu a na splne bez problémov lovím líšky na vzdialenosť vyše sto metrov. Lacný puškohľad s bodom nekupuj budeš sklamaný a tie lepšie začínajú niekde okolo 800 eur.
polovnicek96
Myslim že na velke vzdialenosti idealna volba za rozumnu cenu DELTA OPTICAL 4,5-30X50 SF TITANIUM stoji myslim niečo okolo 600€...
FrantaB
Prosim Vas, vie mi niekto poradit nejaku strednu triedu puskohladov. Az tak sa tomu nerozumiem. Dakujem.
FrantaB
Aká optika na 222 -

Nazdar líštičkari. Chcem sa poradiť, kúpil som 222, čisto len na líšky - poraďte, prosím, akú optiku si mám kúpiť, ale len s červeným bodom s dobrou svetelnosťou a za rozumnú cenu (nie Tasco a Tactical). Ďakujem

bohler
Remington je velmi rychli,ma velky hydrodinamicky efekt a sposobuje zveri velky traumaticky sok....ak zasiahnes komoru tak ti neutecie nic....Ja som i z celoplastom strelil 150 kiloveho diviaka...OSTAL V OHNI..zasiahol som komoru a nemal sancu.
hunter2
ja valím poloplášť -nemá chybu.
rado100
A ktoré 50gr môžeš doporučiť celoplášť, alebo poloplášť? A porovnával si ich s nejakým iným strelivom?
bohler
222 REMINGTON...V RUKACH SIKOVNYCH A ROZVAZNYCH STRELCOU JE VYNIKAJUCOU ZBRANOU...Ja mam velke skusenosti z SELLIER a BELLOT 3,24 gramu...MOZEM LEN ODPORUCIT
harad24
Vcera som vyskusal Normu Oryx, 55 gr. Srna, 194m, komora, vstrel priemer strely, zlomene jedno rebro, vystrel do 1 cm, zlomene dve rebra, bez podliatia, len trochu nastrieknute podkozie. Strela sla cez hrot srdca, srna znacila ranu vykopnutim, pomaly odbehla 10 metrov a zhasla. Zatial max. spokojnost
rado100
Alebo s presnosťou,kto vie.
vivatvikend
mozno je maximalne spokojny s cenou :)
peeterko
ziak.stano - asi si dnes nastrielal par desiatok kusov zveri, ked pises s takym odhodlanim, ze si maximalne spokojny. Tak blahozelam k pocetnym ulovkom ;-)
ziak.stano
Dnes som vyskúšal SAKO za 18 Eur a maximálna spokojnosť.
harad24
hej, 12´ twist to v pohode utiahne, u mna je to 14´ a na strelnici uz bol so 60gr. problem
agbar
Ja mam 12 twist a 60 v pohode.
Zobrazené 121-160 z 439

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.