Ano, presne o tom chcem pisat. Stari polovnici by najradcej dostavali strelivo zadarmo, popripade za 5 korun ceskoslovenskych :-) Nie su schopni prijat skutocnost, ze svet, zatial co mi sme kvoli byrokracii uradnikov vo vyvoji doslova ,,cuvali,, napredoval a vymyslel vecicky ako dvojite jadro, prepazka, postupne sa zosilujuci plast, planzeta Rapid X-TIP u striel EVO, rozdielna tvrdost olova a pod. Neustale sa na chate hadam zo starsimi kolegami. Vraj niekedy to bolo dobre, tak preco platit viac a basta!!! Ano, mam kolegu ktory strelil mozno 200 diviakov, no nespomenul, kolkokrat narocne a dlho dohladaval, a to ma kaliber 7x64 a strielal to ospevovane SPCE. Aj dnes ma chyta des ked ideme robit rozrabku diviny a len vyhadzujeme a vyhadzujeme nepouzitelne zbytky svalstva ktore je podliate este aj v raticiach. Nevravim ze aj mne sa nestalo napr. pri mojej .270 Win, ze mi Norma Vulkan trocha podlial, ale naozaj len zriedka. U SPCE je plast a kusky olova v tele zveri celkom bezne, a nechcite vediet ako vyzera srnec streleny kolegom z jeho .270Win ceskym SP. Mal som aj 308 Win a tam sa mi najviac osvedcilo strelivo Blaser CDP.Chlapi to bola naozaj balada. Z dvoch krabic mi iba raz neprestrelilo.Myslim si, ze tak ako zbrane Blaser patria medzi spicku, tak aj strelivo Blaser CDP je spicka. Tak nech si nasi dedovia strielaju cim chcu, doba pokrocila a ako pisal Edu, uz nieje problem si zadovazit skutocne spickove strelivo za normalnu cenu. Tolko moj nazor...