dnes je štvrtok,  16. apríl 2026,  meniny má Dana/Danica,  spln: 1. máj 2026,  dnes východ slnka: 05:56,  dnes západ slnka: 19:35
termovizia nocpix
ODIMON

strelivo 30-06 alebo 300 win.mag alebo 300 weath.magnum - diskusia

autor: Petro
pridané: 1.2.2011 11:38
zobrazení: 99 978
hlasov: 2

Poprosim všetkých vaše skúsenosti rady a postrehy s používaním streliva v týchto rážach. Top strelivo v nich.

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

Najlepšia odpoveď

Edu
Ja nevidím v draní žiaden problem ja strielam tiež na lopatku . Plan chovu a lovu I . to nemení a par dg mäsa tiež nie je problem vyrezať pre psíkov . Vždy lepšie z 10 jeleňov vyhodiť pár kilo lopatky ako nedohladať jeleňa . Prípadne dohladať ked je ako balon .
reagovať dať hlas

zoradiť
Zobrazené 241-280 z 501
dlhydavy
6-teho novembra som strelil jelena SB 11,7 30-06 prebijany naboj asi na 70 metrov,rana pod chrbticu za kohutik ,prestreleny,prestreleny vrch pluc padol na mieste a netrebalo ho ani dostrelovat
3tajerak
dozvedel som sa všetko :D ale to ci su geco dobre to nie :)dakujem
Blaser300VM
Intelektual sa tu davno nerealizoval. Co si bol indisponovany z repaku a uz sa minul, ked si sa tu opat objavil s tvojimi perlami ty truba? Doteraz si bol na srot a nevedel si pisat?
ANDELIK
3006sprg len sa neposer
3006sprg
andelik ked budes taketo dristy pisat aj nadalej, zacneme odsudzovat aj teba
ANDELIK
neviem preco kazdy odsudzuje S§B.......... HORNADY to je HNOJ
Edu
Príspevok presunutý z diskusie 300w mag (autor: soso).
Aj S&B sa dá ale najhoršiu skúsenosť mám práve SPCE strižná hrana to je hnus
durko59
uz som videl zopar kusov ulovenych ceskym strelivom a vobec ziadna slava...s kazdym povolenym kalibrom sa da pekne ulovit zver ale zalezi na vybere kvalitneho streliva
glen
Edu, Tých zadubencov,ktorí ešte používajú ten hn.j SB ,aj tak nepresvedčíš.
Edu
odkaz
Edu
odkaz takto nejako to funguje .
glen
Ešte som zabudol,zaujímavé ceny na strelivo Hornady sú aj tu: odkaz
glen
Tak ako píšeš sumcar 11,7 g interlock v 30-06 Spr.-presnosť super,cena 1,15 Eura za kus v NR tiež super!
mibe74
presne tak u Frana, ale ber superformance-su vynikajuce aj na presnost aj na ranivost. ja som skor v 30-06 mimo 13 gramoveho oryxu pouzival hornady interlock btsp light magnum interlock 11,66 gramove. je to paradne strelivo na vacsie dialky. na druhy tyzden mi pridu superformance aj do 375H&H. jak sa otepli, mastim na strelnicu opacit naboje na presnost a zavesim sem foto terca.
sumcar
hornady u frana v Nitre , strielal som minuly tyzden na strelnici 11,7 g Interlock a su velmi presne uvidime co to bude robit na zveri.
jeges
Ktoré Hornady gramáž? V Nitrianskom kraji kde by sa dali kúpiť.
mibe74
kupte si Hornady a uvidite tu spokojnost.
Pepes33
V 30-06 som to nemal, ale v 308W je to taká istá gramáž, a po troch strelených kusoch som to zavrhol, žiadne farbenie, odbiehalo to dosť, hovorím o ranách za lopatku, na plúca a podobne.
3tajerak
Prosím Vás ja mam Zkk600 taktiez 30 06 kupil som si 11g GEco ..Váš názor ?
vlciaskala
co sa tika toho vulkanu plne suhlasim s pepiesom ja ho strielam v 308w a stoji za dve veci mal som 100 ks uz len cakam kedy ich dostrielam nahovorim ze je to zla strela ale v 308 a 30 06 urcite nie
andy8
Ešteže ty spito si spravil v 15-tich slovách len 9 chýb!Alebo máš nejaké vlastné gramatické pravidlá podľa ktorých nepísanie mäkčeňov ,dľžňov a veľkých začiatočných písmen na začiatku viet sa nepovažuje za chybu?To "skorej" mi menej klalo oči...Skúsme preto uzavrieť toto duchaplné jazykové okienko a venovať sa opäť téme,ok? 300 Win.Mag. je fajn kaliber do našich podmienok ako mnoho iných,pri správnom výbere kvalitného streliva s ním majiteľ určite bude spokojný.
spito270
napisat dvanast slov za sebou spravne je zrejme nad tvoje schopnosti. Skus nabuduce kratsie vety
axon
pepies, ja som vulkanom ulovil iba 1 ks, minulý rok sa mi vôbec nedarilo... Ulovil som s ním 60 kg diviaka v behu na spoločnej na nejakých 15 m. Zasiahnutý bol iba cez pľúca pod chrbcitou. Zostal v ohni, pričom chrbtica nebola vôbec chytená. Poškodenie žiadne. Ale podľa jedného prípadu alebo zopár ulovených kusov sa nedajú robiť žiadne závery ohľadom streliva. Preto som sa pýtal Pepesa33, koľko kusov s vulkanom ulovil on, keď ho hneď zavrhol.
pepies
Spitko pozri si zopar svojij komentarov a potom niekoho poučuj o gramatike.
spito270
"skorej" ta mohol pravopis zaujimat
pepies
Axon mňa by skorej zaujímalo koľko kusov si ty ulovil s Vulkanom v 30-06. :O))
axon
Pepes popíš koľko kusov si ulovil s vulcanom v 30-06, keď ho nechceš vidieť. Kde boli zasiahnuté, koľko odbehli, ako farbili?
Edu
Pepes33 komu čo vyhovuje !
spito270
strielat tym po liskach a kecat ze to robi dobru robotu ma od seba trosku daleko.
Pepes33
Jasné že som to vážne myslel, v 7x65R a 30-06 som mal SPCE, robilo to dobrú robotu na diviačej zveri. Vulkan do 30-06 už nechcem ani vidieť, strieľal som to, a ohľadom SB, ja ho až tak neobhajujem, ja len hovorím môj názor a moje praktické skúsenosti s ním, a ďalšie vec, v terajšej mojej 308W používam Nosler Partition, čo je už iná kvalita a cenová relácia oproti SB. A neviem kto tu používa v 270W obyčajný poloplášť od SB - odkaz-, takže asi toľko. Majte sa. Lovu a lesu zdar.
Edu
Keby bola SPCE konkurencie schopná s uvedenými druhmi streliva nebola by cena tohoto streliva najlacnejšia . Alebo inak povedané tie drahšie druhy streliva by boli nepredajné .
spito270
uuuf, pepes...to si akoze vazne myslel? Ak patris medzi vacsinu tych, co tak upenlivo obhajuju ceske blato v podobe legendarnych SPCEciek len preto, ze na kvalitnejsie strelivo skratka nemaju peniaze, tak ta chapem a aj tak trosku lutujem. Ten vulkan si asi len pocul strielat, inak by si nedristol taky blud, ze je nic moc. A k tej sanitke sa radsej nebudem vyjadrovat, usudzujem, ze by to asi nemalo zmysel...
Edu
Pepes33 každý zásah je špecifický . Mne osobne to robilo len zlú robotu . Absolútne nepredvídatelná deformácia a nekompaktnosť strely . Nafukané plechy kade tade + nepresnosť . To sú dôvody prečo nikdy viac SPCE . Vyskúšal som to v kalibroch 7x57 , 7x64 ,7x64R a W300MG . Toľko moja praktická skúsenosť . Jeden známy to strielal v brno efeccta 7x65R SPCE a hotová katastrofa .
Pepes33
Osobne som používal SPCE 11,7 g v 30-06, na diviakoch to robilo vynikajúcu robotu, či prasa, lanštiak, alebo kanec, farbilo to vždy pekne, ak to odbehlo. Potom som skúsil Federal, klasický poloplášť 11,7 g, naprd farbenie, celkovo horší pocit z tej strely, ďalej v 30-06 vulkan 11,7 g nie moc dobrá kombinácia.
Edu
Pepes33 zopakujem ti moju protiotázku . S akým horším strelivom si porovnával SPCE v praxi ??? Odkiaľ vieš ,že je " vcelku dobre vymyslená" ???
Pepes33
Nechcem nikoho obhajovať, ale strela SPCE v 7x57R a 8x57JS je vcelku dobre vymyslená, a Spito270 - kludne sa mi postav aj na 200 metrov v naškrobenej bunde, a garantujem ti, že budem volať pre teba sanitku, alebo pohrebák.
Edu
frido a s akým strelivom si to v praxi porovnával ? Aké si ešte iné strielal ?
spito270
trosku hrubsie bundy a s SPCEckami mozme velmi kludne na paintball
frido
Zdravím Edu k tej ZKK kalibru 7x57 a strelivom SPCE si sa netrafil nakolko pre tento kaliber je to výborná strela podotýkam pre kaliber 7x57.
Hirko2
včera som pozeral v TV testy niektorých kalibrov zbraní okrem iného aj 300w Magnum... konkrétne tam strieľali Norma Alaska myslím 12,7g (gramáž berte s rezervou nwm či si dobre spomínam :) ) a ukázalo veľmi dobré výsledky ako aj presnosť tak aj odovzdanie energie do balistického gélu :)
Zobrazené 241-280 z 501

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.