Poprosim všetkých vaše skúsenosti rady a postrehy s používaním streliva v týchto rážach. Top strelivo v nich.
Ja nevidím v draní žiaden problem ja strielam tiež na lopatku . Plan chovu a lovu I . to nemení a par dg mäsa tiež nie je problem vyrezať pre psíkov . Vždy lepšie z 10 jeleňov vyhodiť pár kilo lopatky ako nedohladať jeleňa . Prípadne dohladať ked je ako balon .
Príspevok presunutý z diskusie 30-06 ,ake strelivo ??? (autor: kotmo).
Do nedávna som pužíval do 30-06 Geco no zostalo mi tak 8 ks a tie už použijem na odlov maximálne líšky.Strieľal som na srnca za lopatku,čo ta strela narobila z divinou za paseku je škoda komentovat.Kúpil som si strelivo od výrobcu Sako Super hammerhead 11,7 g ale zatiaľ som ich nevyzkúšal,dúfam že nebudem sklamany.Až ich oprobujem tak sa podelím o poznatky..S&B strelivo je známe že všetko rozbíja.Než som kúpil Geco som používal Exergy ale monolitová strela stála za prd.Osvedčili sa mi ale patróny od výrobcu Igman,no nevedel som ich nikde zohnať. ◄ reagovať
ja strielam S&B SPCE strižná hrana a je pravda ze to roby velku paseku na divine ale zver po nich dobre farby a daleko neodbieha ,druha vec podla mna na naboji ani az tak nezalezi tak ako natom dobre trafit:) ◄ reagovať
Ja strie+am GECO a som s tým ve+mi spokojný. Každý si chváli svoje otec strie+a RWS a tiež je spokojný, ale určite si vyber jednú značku a nie 3 ako ti tu niektorý odporúčajú. ◄ reagovať
Čaute, 15 rokov som používal do 30-06 SPCE 9,7g od S&B, čo sa týka spoľahlivosti a presnosti, tak ma nikdy nesklamalo. Horšie to bolo s divinou, najmä srnčie - občas paseka a hnevalo ma, že pri ťažších kusoch neprestreľovalo (vysoká a diviak). Teraz 2 roky používam monolit BARNES TSX 11,7g tiež od S&B. Zatiaľ strelených 7ks z toho 5 vysoká a 2 diviaky. Zakaždým priestrel a dobré farbenie. Podotýkam, že všetko boli hrudníkové zásahy. Nemám skúsenosť, čo to spraví ak by som chybil ranu na mäkko. Na spoločné poľovačky používam starú zásobu SPCE - preklikám puškohľad o 5 dielikov a je to OK. Otec začal do 7x65R s RWS EVO, uvidím aké budú výsledky a možno presedlám. ◄ reagovať
edu iste mas pravdu maju velky vyber striel ako si pisal a vraj ceresna na torte je XRG nechal som sa vyprovokovat na test tohoto streliva od mmakra tak som ho kupil a testujem fotky uz davam postrehy tiez a zaver bude iste tiez tak a budeme vidiet ako dopadne cesky monolit a usudok necham na kazdom z vas!!!!! ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie Začiernený krčok nábojnice po výstrele (autor: Peter333).
Príspevok presunutý z diskusie Začiernený krčok nábojnice po výstrele (autor: Peter333).
axon neviem ja som zase toľko tých guľovníc nepoužíval mal som brno 98 v raži 7x64 ,zetku v ráži 8x57 js teraz strielm gb sabbati lux 7x65 R a požívam i blasera R93 W300MG ,ktorý síce nie je môj ale používam ho . Ani pri jednej guľovnici som nemal žiaden začernený krčok nábojnice . Kamarat má sprg.3006 rem 770 striela RWS EVO a tiež nemá krčok začernetý . Zrejme by to chcelo vidieť aspoň na fotke ako to začernenie vypadá . Som si však istý ,že Peter333 nám takú fotku nepredloží . Takže je to bezpredmetné . ◄ reagovať
Ako bolo spomenuté stále sa špekuluje o strelive . Naozaj S&B SPCE strižná hrana robí nie len totálnu paseku ale tých nafúkaných plechov v mäse je až až . Tiež absolutne nepredvídateľný smer po zásahu . Sellier a Bellot má však v dnešnej dobre široký výber streliva . Strielal som sierru a spokojnosť . Takže pre ten jeden naozaj nepodarený náboj by som muničku nepochovával . Tak ako meopta i S&B prešiel z letargie moderným vývojom a stáva sa zase konkurencie schopnou firmou . Ja strielam síce Normu vulkán ,ale nevylučujem ,že vyskúšam niečo i od S&B .Danka Barteková strielala na olympiade v Londýne strelivo S&B a vystrielala medajlu . Podobne i guľové má fajn výber i kvalitu. odkaz odkaz odkaz odkaz Každý zásah má však svoje špecifiká . ◄ reagovať
jaroslav103 za seba ti sľubujem,že sa doučím aj triafať nie len strieľať už len preto,že olovo ako aj črepiny mi dosť v mäse vadia. MMasska-napísal som ti na nick hádam si to dostal,lebo mi vypisuje,že pošta je dočasne vypnutá. ◄ reagovať
...Problemom su LEN sem tam crepiny olova v mase... odkaz pozor potom aby si nenosil "slepe naboje" v miesku... ◄ reagovať
zbytocne spekuluje o strelive ten co nevie strielat ???:):):) mna jebne,taketo nazory mam najradsej ...takze vlastne muničky vyvyjaju nove strely uplne zbyocne,resp. pre ludi co nevedia strielat ...pane bože ◄ reagovať
Donedavna som strielal vsetko so Selierom so strižnou hranou, lebo otec má veľké zásoby a všetko na čo som namieril padlo, od jeleňa, kanca po prasa. Problémom sú len sem tam črepiny olova v mäse. Teraz používam Federal a max. spokojnost. Môj názor. Zbytočne špekuluje o strelive ten čo nevie strielat. ◄ reagovať
aj ja som mal začiernené krčky nábojníc pri továrenkých nábojoch. Strieľal som originál náboje od Normy, Federalu a Nosler Custom, čiže žiadne prebíjané od nejakých "pivnicových kutilov", ako ich nazýva Edu. Guľovnica Browning Eurobolt .30-06, necelé 4 roky stará, vystrelených cca 300 -400 nábojov. Edu môžeš sa presvedčiť, že krčky nábojníc sú začiernené aj u továrenských nábojoch ◄ reagovať
MMasska posli mi tel. c. na dodi080@gmail.com, zavolal by som ti. Vyskušal som všetko od RWS,takže cena za náboj nie je na prvom mieste. ◄ reagovať
dodi080, uz som tolko krat pisal o geku ze uz ma to nebavi! ale aby si to nemusel hladat tak v skratke geko je naboj chudobnych iste lepsia volba ako S&B lebo je aspon vcelku presny len ta gulka je najlacnejsi poloplast . neodvadza co ma a sprava sa nevyspitatelne oddeluje sa jadro od plasta na tym nevie doovzdat vsetku energiu co by mal nevie prestrelit zver s 15ks len asi 2 potom nieje farba gulku geja mam medzi fotkami tak si to kuk ja som bol sklamany ked tak si doplat a kup nieco lepsie ak mas este nieco na mna pis! to su moje postrehy s gekom !!!!!!!!! sumcar acucubond to opisal jarodt aj ti poradil ako a kde to kupis moja skusenost je kup skatulku a ked to sedi tvojej zbrani tak si kup 100 a nebudes lutovat!!!! a este cosi pepies dalekohlady netreba menit ved ked si zoberies co tvrdi edu pri nastrelovani zbrani ze je jedno aky naboj tam das vsetko ide dobre max 1cm do hora a do dola ale doboku nic tak naco menit puskohlad kup s kazdej sorty a bi het hlava nehlava a keby ti to nahodou lietalo kade tade tak ti to boh edu nastreli a vysvetli :-DDDDDDDDDDDD ◄ reagovať