FOXMEN 5.12.2011 o 12:20
máš naprostou pravdu,problém začíná u nás u myslivců a polovníků...naprosto nedůsledný,lhostejný a špatný odlov dospělé černé zvěře má velký podíl na nynějších stavech,je potřeba si přiznat že za všechno nemůžou zemědělci a jejich 1000e hektarů kukuřic a řepek ale je potřeba konečně už dojít k závěru že velkými viníky této situace jsme mi samotní.....je potřeba najít a eliminovat kolegy ve vlastních řadách a ukázat si na ně prstem-né že oni jsou strůjci těchto nežádoucích stavů,ale že lhostejným a špatným odlovem se velkou mírou podílejí na situaci a stavu této zvěře.....je potřeba donutit je sednout si ke stolu a jednat o této realitě.
já vím je to těžké....lehce se o tom píše hůře se koná...ale jinou možnost nemáme.....je potřeba určit si jasná pravidla a dodržovat je ...komunikovat se sousedními organizacemi....každopádně udělat si nejdřív pořádek ve vlastních řadách to je základ ze kterého se musí vycházet.....například u nás je jasno,kdo uloví dospělou černou zvěř je s ním nakládáno v rámci zákona o myslivost a podstoupí se přestupek na okresní správu odboru životního prostředí....bohužel v jednom případě to skončilo odebráním loveckého lístku já vím mnozí si řeknete že to není fér...ale myslíte si kolegové že je fér to jakým způsobem hospodaříme se zvěří,jakým způsobem odlovujem zvěř,jakým způsobem přistupujem k samotným reálným stavům této zvěře?...to si myslím že není fér.......a je potřeba si uvědomit že už nemáme moc času na řešení tohoto problému a nemělo by nám to bíti lhostejné, až jednou budeme předávat kormidlo mladším kolegům tak abychom při tom nemuseli odvracet zostuděnou tvář....jak řikám a trvám na tom a také už to ve svém okolí prezentuji(i když né vždy s pochopením):je potřeba jednat a konat....a né jenom mluvit a myslet si......