Je v praxi výhodnejší guľobrok alebo nie a prečo?
petjan spomenul som to viackrát . GB sabatti 7x65 x 12 som predal kupil som si klasickú opakovačku v kalibri W 270 . Kúpil si ho Karči a je veľmi spokojný . Zbraň mu vyhovuje čo som veľmi rád . Vôbec nejde o to či niekto vie strielať alebo nevie .Ano strielať viem i dosť presne . Ako spomenul jaro1 , ktorý si vymyslel príbeh že GB si kupuju super strelci je samozrejme dosť veľký nezmysel . Proste ja som brokovú hlaveň vôbec nevyužíval naopak skôr mi chýbalo napríklad na spoločnej poľovačke rýchle prebitie . Komu vyhovuje GB nech si ho kúpi nikoho neodsudzujem . Niesť si na posed na srnca , diviaka , jeleňa, daniela atd ešte brokovú hlaveň mi neprišlo dobrým nápadom . Prečo som si nekupil jednohlavnovu zlamovačku tiež odpoviem . Lebo neboli na trhu a preto lebo GB sa mi zdal dobrý nápad .Prax ukázala že to dobrý nápad nebol opakujem pre mna . Nie pre každého orol si nevie GB vynachváliť ako i mnoho dalších polovníkov . Je to vec názoru a využitia v praxi .
Michal89, nepíš o sračkách a neschovávaj sa za sračky, lebo sa na teba nalepia, alebo napáchneš a budeš smrdieť. Ale už čosi cítiť... ( 28.01.- 23:27 ). P.s- Napíš prosím konkrétne osoby, kto sú tí pani v téme, čo chvália len guľovnicu a kto sú tí páni v téme, čo chvália len guľobrok. ◄ reagovať
Blaser ty vieš výborne strielať brokovnicou bez puškohľadu možno niekto dobre striela aj s puškohľadom čo vieš? ◄ reagovať
Ja mam auto, co ma z hlinikovych zliatin karoseriu. Neviem, preco by som mal mat komplexy, ze nemam karoseriu z poctivych plechov co mi vychodniari vygulali. Mna by hlavne zaujimalo, ako sa striela z brokovnicou cez puskohlad. To by som chcel zazit. :o)))) ◄ reagovať
Ja mam gb Ferlach a vazi 3,2 kg . A to maju hlavne 65 cm . Samozrejme vsetko s poctivej ocele , ziadna lahka zliatina . ◄ reagovať
Páni napríklad gb krieghoff ultra váži 2,8 kg. ◄ reagovať
dusab a preco neporovnavat? Mas exkluzivnu zmluvu s firmou ZH? A ake su vlastne kategorie? Este by som chcel vediet ten "druh lovu" konkretne vhodny pre GB. :o))) ◄ reagovať
Michal presne ako pises...zial, pre niektorych menej chapavych pochopit taku jednoduchu vec je zjavne nad ich mozgovu kapacitu. Je tu dodnes 308 prispevkov onicom...sme tam, kde sme boli na zaciatku tejto temy. Co keby tu pritomni na to isli z opacnej strany - ake mnozstvo vyhod ma teda gulovnica oproti gulobroku? Ak niekto bude spominat vahu tak nech si precita celu temu...len neporovnavajte Blaser, Sauer so ZH...treba porovnavat zbrane rovnakych kategorii. ◄ reagovať
uz tu fakt citam same sračky...sa to neda pocuvat tie hovadiny..jeden chvali gulovnicu a druhy kozlicu..obidve su vyborne zbrane a hotovo..kazdy si vyberie podla svojho vkusu :)..ja mam aj gulu aj GB aj brok a vsetky tri počas roka vystriadam..a všetky tri uspešne na dany druh lovu tak prosim nevyvyšujte jednotlive druhy zbrani nad ostatne... ◄ reagovať
MSmarian, tu v téme sme už o váhach niektorých guľobrokov, trojakov a guľovníc písali. Guľobrok nie je cit: vééľmi ťažká zbraň ako uvádzaš :-)) ale mnohokrát je ešte ľahší, ako je guľovnica. A dokonca aj troják. Toto vieme už dávno, len zaujímavé je, že zrovna Ty, ktorý si mal guľobrok to neovládaš:-)) ◄ reagovať
Ja som mal guľobrok celý jeden rok, a za ten rok som ho ani nevytiahol s trezoru. Guľobrok je veľmi ťažká a neohrabaná zbraň. ◄ reagovať
Edu, máš pravdu, ale to neznamená, že všetci sme rovnakí. A čo keď niekto za 12 rokov vystrelí z brokovej hlavne z GB aj 500 či koľko nábojov a zmysluplne tú zbraň využíva? Čo sa to nedá, či ako? ◄ reagovať