Pri článku od tovariša si všimnite aká je jeho mentalita myslenia a čo on pokladá za porušenie zákona. Namiesto toho aby odsúdil trestuhodný čin pytliactva u človeka, ktorý skutočne na preukázateľných faktoch strieľal na zver na ktorú nemal povolenie a to ešte v dobe hájenia, tak si dovolí osočovať toho, ktorý sa už nemieni prizerať na raubírske praktiky niektorých tzv. poľovníkov z Lazov a rázne zakročí, tak a toho pokladá za človeka kaziaceho meno poľovníkom všeobecne. Napadlo ma, Kto zo zúfalstva kope nohami?
Žasnem nad tvorivou fantáziou tohto ignoranta (tovaris), ktorý podľa mňa je jedným z účastníkov streleckej výpravy zo dňa 26.12.2010. Všimnite si prosím, že Tento "reprezentant" morálky a cti, vzdelaný v poľovníctve sa nikdy nezúčastňoval na Žiadnych web stránkach, v žiadnych diskusiách, na žiadnych fórach, či už z dôvodu rozšírenia si vedomostí, alebo aby sám pomohol rozumným príspevkom. Potrebu zaregistrovať sa pocítil 9.1.2011, aby mohol zosmoliť príspevok na obranu darebáctva, a neváhajúc pri tom očierniť poľovníka, ktorý veľkú časť života zasvätil prírode a láske k nej, ktorý pre poľovníctvo už niečo urobil a ktorý musí na každom kroku bojovať s ľuďmi jeho tipu, za dobré meno poľovníctva. Rok a pol mi toto združenie nezákonne zadržiavalo skladačkový posed, ktorý som mal opretý o strom v lese využívajúc ho na video zábery zveri. Ich myslenie je však také, že každý kto lezie na posed tak ide pytlačiť, lebo oni to tak robia. A naviac boja sa kamery, ktorá ich môže usvedčiť. Musím však povedať, že je tam aj dosť čestných chlapov, ktorých mrzí to čo sa stalo, ale boja sa represií zo strany výboru, ktorý má zvrátené myslenie o poľovníctve. Na ČS neznalí páni zákona, dali hlasovať o tom či učňovi rebrík vrátiť alebo nie. Verdikt bol Nie! Napísal som teda list, v ktorom som ich žiadal o vrátenie nezákonne zadržiavanej veci, z dôvodu, že nie sú výkonný orgán štátnej moci a teda na takéto vyčíňanie nemajú právo. dodal som i to, že Ak vedia preukázať, že som posed používal na nezákonnú vec mali to oznámiť OČvTK a nie sa do úlohy štátnej moci pasovať sami. Tento list som zakončil vetou.
Pokladajte tento list za posledný pokus o zmier pred súdnym vymáhaním. Odpísali mi, že nebol preukázaný pôvod posedu a jeho majiteľa, preto túto vec nemôžu uzavrieť. Tak na schôdzi hlasovali či Učňovi posed vrátiť alebo nie a na druhej strane nepoznajú pôvod posedu a jeho majiteľa. Ako takýto ľudia môžu byť v radoch poctivých poľovníkov. Veď toto už hraničí s demenciou a pokiaľ viem dementný občania nemôžu vykonávať právo poľovníctva a ešte v čele členskej základne. Ak vidieť na lazoch je to normálne. Po obdržaní listu od PZ Mladoňov, som podal trestné oznámenie u OČ v TK. Zaver je taký, že sa potvrdilo pochybenie PZ, ktoré jednalo nad rámec svojich možností a pritom zneužilo i autoritu Členskej schôdze. PZ Mladoňov mi posed muselo vrátiť a utreť nos. Tovariš neuveriteľne klame. tento tr. čin ako píše tovaris je ukončený ale v ich neprospech a na môj podnet a nie na ich a to z dôvodu, že sa s nimi 1.5 roka nedalo rozumne dohodnúť o vrátení veci. Boli frajeri a teraz s..ú do gatí, hrdinovia. Aj mňa to mrzí, že je to takto, ale oni to tak chceli a teraz hľadajú vinníka.
Podobne aj z jelienkom. V dobe hájenia postrieľaný na krk malokalibrovkou a nedohľadaný. Telefonicky sme hospodárovi oznámili nález a prichytenie osôb a ten nás obvinil, že či sme to náhodou neboli aj mi. Postrieľame jelienka dohľadáme a potom zavoláme hospodára. To takto robia pytliaci ??? Tak to som si nemohol nechať ľúbiť a v POV. Bystrici na prokuratúre som osobne podal oznámenie na neznámeho páchateľa tr. činu pytliactva. To mali urobiť oni a neurobili. jediné čoho boli schopný, stiahli jelienka do dediny a ako som sa dozvedel, tak si ho podelili a spapali. Toto sú tí, čo sú stelesneným príkladom pre všetkých poľovníkov podľa tovarisa. Hanba! Asi začne chodiť v červenom, alebo sa s tým pobyjem.
Moje meno je, Miroslav Učeň, a ty si kto? Ak si stojíš za tým čo tu píšeš, tak buď chlap a napíš svoje meno. Alebo si chlap len keď si schovaný za maminými, alebo ženinými sukňami. Zbabelec ukáž sa a ja ti zaručím, že budeš prosiť pána Boha, aby sa vrátil ten deň, kedy si sa rozhodol, že ma špinavo očierniš.
Keď už budeš písať meno, ešte buď taký dobrý a napíš s ktorých PZ ma vylúčili ako píšeš, napíš všetky koľko ich bolo a napíš aj zoznam PZ v ktorých som mal podanú žiadosť, ty darebák. Nemyslíš, že ak je pravda to čo som tu napísal, že ten listok by si mal vrátiť ty a už viac nevkročiť do svätine, Hory. Všetko čo som napísal viem aj preukázať.
Alebo ešte lepšie urobíš ak sa priznáš, alebo urobíš niečo aby sa priznal ten čo strieľal. Pomôžeš tým zachrániť meno tých poctivých poľovníkov, ktorých som tu spomenul. Obetuj darebákov pre udržanie dobrého mena PZ a poľovníctva vôbec.
M. Učeň