lovecccc 20.11.2010 o 12:03
Je úplne jedno či vábi zo zeme ...alebo s posedu ..líšky reagujú úplne rovnako .....akurát posed .dáva možnosť mať lepší prehľad o situácii .. ako dole ..už niekto spomenul .. líška často príde tak opatrne ..že ju zbadáme na poslednú chvíľu (pravdaže ak nelovíme na otvorenom poli ).. preto je dobré ..ako bolo tiež dole spomenuté ..vábiť len v určitom intervale a nie stále škrečať .... inak ťa líška veľmi presne lokalizuje a dáva si bacha .. ked vábiš ... v intervaloch s dlhšou prestávkou ..líška väčšinou dobehne nepripravená a snaží sa miesto vábenia identifikovať ..čo ti dáva možnosť ju prekvapiť ...toľko moje vábičské skúsenosti ..používam vábničky značka devana a som spokojný ....viac ako na druhu vábničky ..záleží na zvládnutí techniky vábenia ... mieste vábenia a hlavne dobrom vetre... najviac sa mi osvedčila.. pískanie lasičky ...(hádam sa mi ani nestalo že som na to líšku neprivábil a to väčšinou vábim len do určitého priestoru.. bez toho aby som líšky videl ) .. veľmi dobre na ňu reagujú aj kuny a mačky ... Potom sa mi osvedčilo Zajačie vrešťadlo ..... tu som ale navábil viac kún ako líšok....tiež mačky reagujú ... no a z Myškovačkou zatiaľ nič .. ale tá skôr bude vhodná na boj z blízka ked líšku vidíme ...a to praktizujem len málokedy ...NO a z vábničkou kankovanie som tiež zatiaľ nemal úspech ...mohol by si Juraj .. presne popísať ...kde ako ju používaš a hlavne ako líška ,alebo lišiak na ne reagujú ..