lovecccc poznáš aký je zisk z 1 ha spracovania kalamitného dreva ? Vieš komu u štatnych lesov ten zisk ide ? Vieš koľko stojí následné zalesnenie ,natieranie terminálov a udržiavanie vysadených drevín zmiešaného lesa ? Lesníci chcú na mieste kalamity obnoviť les podľa dlhodobých skúseností a výzkumov miešaným lesom . LOZ VLK chce všetko nechať na prírodu ako v Canade . Ale Slovensko nie je Canada potrebuje cestovný ruch ,zamestnanie atď nemôže si dovoliť čakať stovky rokov na to čože to tam tá príroda sama urobí ! Tiež by hrozili zosuvy pôdy a napadnutie celých Tatier lykožrútom . Keby som mal povedať ja svoj neodborný názor treba drevnú hmotu odpratať vysadiť nový les v pomeroch drevín podľa odborníkov a tvrdo bojovať proti lykožrútovi . To všetko môžu urobiť lesníci . Loz vlk nemá žiadne riešnenie iba to nechajme to všetko tak a čakajme stovky rokov čo sa stane . Podľa mňa sa stane to že za 10 - 20 rokov bude v tichej a kôprovej doline šípkovo trnkové huštie čo bude mať samozrejme následy na pôvodnú flóru a faunu žijúcu v človekom vytvorenom lesom . Môj pozemok končí 50m hlbokým kaňonom v 4 stupni ochrany a prirodzeným pralesom
odkaz keď rozklikneš foto presne v tom dome bývam :-D a viem čo je erozia zosuv atd. Keby si prešiel tú sútesku videl by si ako vypadá prales kde rastie čerešňa ,orech,vrba ,buk a kadečo . Hlavná je však baza ,a krovie šípiek ,trniek . atd. Proste veľmi niečo nelahodiace oku . Keby sa však obrovité popadané topoli spracovali nemuseli brániť potoku v prietoku nepodmil by okraje atd. Žial bolo to zakázané a padajú dodnes.