dnes je štvrtok,  2. apríl 2026,  meniny má Zita,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:24,  dnes západ slnka: 19:14
termovizia nocpix
ODIMON

ďalekohľad: NIKON alebo MINOX alebo STEINER - diskusia

autor: trapez
pridané: 8.9.2010 20:35
zobrazení: 19 670
hlasov: 1

Vaše postrehy skusenosti s tymito značkami. Ktorú by ste uprednostili, aký model a prečo

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
Zobrazené 81-104 z 104
jeges
Jager68, asi más pravdu. Ale steiner je o cca 300eur lacnejsie ako MINOX HG a meopta, je medzi tými ďalekohladmi taký rozdiel? alebo tu už platíme za značku?
Jager68
jeges ty sa tam toho naodkazoval...porovnavas MINOX HG s Nikonom Monarch..to sa neda. Ak mas este dobre oči stačí ti aj toto. odkaz=
borza222
Je to už len o sympatiach, všetky ktoré sú tam sú špičkové produkty ale spracovaním a cenou ma najviac oslovil tento odkaz neviem či dosahuje taká svetelnosť ako steiner ale oproti minoxu HG je tam cena podstatne prijatelnejšia.
jeges
Ktorý by ste si vybrali? odkaz odkaz odkaz odkaz
didcit1
Ak mozem ja som mal niekedy Nikon Monarch 8,5x56 ale nebol som s nim spokojny dva krat som ho reklamoval a aj ta sa to neporiesilo. Potom som si kupil Minox BV 8x56 ked bol v akcii. Je super nemozem povedat nan asi slovo. Podla mojich skusenosti by som ti odporucal radsej Minox videl som ze maju na ne akciu na odkaz
motaq
neviem co sa stalo ale odkaz mal byt na MINOX-HG-8-5x43-BR
motaq
u nikonu je to Monarch X odkaz. a napr. u vixenu je to aspon apex pro odkaz. Ale na bezne denne pozorovanie ti bude stacit aj hociktory s tych dvoch co si vybral. Ja by som osobne vsak asi voli x50 napr. odkaz.
Jager68
Toto može byť slušná stred. trieda. odkaz
Jager68
Lebo mataq ma uplnu pravdu. Kvalita od Minoxu ma znacku HG a pri Nikone nieco podobne.A tam su ceny okolo 1000€.A to nevravim o APO HG pri Minox..optike.. Na dennu polovacku..pirš je lepsi 10x42 ako 10x50..uz len koli širsiemu zor. poľu. Mam Nikon 10x42..nozaj len ako hračku na den..stal ma z USA 190€...u nas okolo 300€..na den može byť. motaq budes 17.12 na Balogu na spoločnej??? Stretneme sa...
motaq
bracho lebo naozaj kvalita od minoxu je toto odkaz-/. Rad BV je uplny zaklad a ked tak aspon BL a aj to je taky priemer, nie je to zle ale podla mna su aj lepsie. tot moj nazor.
bracho
Jager68... preco si myslis to co si napisal trosku si to prehnal tak napr. odkaz odkaz
Solirov
preco x42? neporiesis radsej x50?
ANDELIK
mam nikon 7x50 spokojnost
admin
Ja mám tento MINOX odkaz a som s ním maximálne spokojný, super kresba a viditeľnosť za šera. Optiku NIKON nepoznám, nemal som ju ešte v rukách. Viac menej sa však prikláňam k názoru Jager68 - na denné pozorovanie je to jedno, ktorý z tých spomínaných si vyberieš. Za šera som spokojný s minoxom čo mám, ale to je drahší ako sa ty pýtaš. Ako sa správajú tebou spomínané ďalekohľady za zhoršených podmienok neviem.
Jager68
na denne pozorovanie,pirš atd..je to uplne jedno. Slusna kvalita pri tychto znackach zacina okolo 800€
misko11
a preco tak jednoznacne? zato, ze poznas fotoaparat tejto znacky?:)
bibiak
jednoznacke nikon
bezek
minox vs. nikon -

ktory s tychto dalekohladov by ste mi odporucili?minox BV 8x42 BR alebo nikon Monarch 8x42 dcf.za rady vopred DAKUJEM.

laik
10x56 je vhodný pri veku nad 50 rokov /pre prirodzenú zmenu kvality zraku/.
Jager68
V cene okolo 350€ je to jedno.Pri Nikone Monarch 10x56 nic nepokaziš.SKor budes prijemne prekvapeny.
sporko1234
urcite nikon 8,5x56mam ho a som maximalne spokojny
Jager68
Nikon 8,5x56 je vyborny..ale ak chces MInox 8x56..radsej vyššiu radu.v cene okolo 350-400€ je Nikon Monarch 8,5x56 velmi velmi slusna kvalita.
hunter2
mam nikon 8,5x56 je to bomba a za super cenu oproti iným značkám tej istej kvality .ODPORÚČAM
findula
Jednoznačně Nikon 8,5x56.Profesionálně prověřeno
Zobrazené 81-104 z 104

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.