spidy5čo robiť ak príde mi príde pod posed chovný kus srnca, pekný pravidelný šestorák cca 3 roky ale má strečky čo dokazuje neustále kíchanie?? Ako to budem dokazvať na chovateľskej ???? dík za odpovede
Blaser300VM, 28.6.2010 o 10:14 Kludne ho strel, ale len ak mas istotu, ze kychne aj na chovatelskej. Vies si predstavit, kolko kychajucich srncov by sa zrazu objavilo? Rob tak, aby tie strecky nedostal.
gabrielSO, 28.6.2010 o 13:18 Ak ho strelíš na chovat.určite neobstojíš ani fotkami,strečkovitosť sa vyskytuje dosť často u srnčej zveri par dni pokícha kým strečky neopustia nosné dutiny a bude po probléme ,treba už ako bolo písane podávať zveri do krmiva alebo soľníkov Cermix. ◄ reagovať
miro65, 28.6.2010 o 13:03 spidy5....operák ti dal jasnú a stručnú odpoved na tvoju otázku a Blaser Ti to zase naznačil v posledej vete.Takže myslím, že by ti malo byť všetko jasné.Ale na doplnenie ti odporúčam aby ste začali,,ak ste to nerobili,,podávať zveri prostriedky ktoré sú učinné proti nosohltanovým a podkožným strečkom a takto udržiavali zver v kondícii a po zdravotnej stránke v poriadku.Roky používam Cermix premix a účinky sú pozitívne. ◄ reagovať
operak, 28.6.2010 o 11:34 Nosohltanový strečok v srncovi Ťa neoprávňuje ho odloviť pokiaľ je chovný. ◄ reagovať
spidy5, 28.6.2010 o 10:55 ja si myslím, že by stačilo priložiť foto z preparovania trofeje, tento rok som strelil gombičkára a mal v nose 13 veľkých strečkov,, ale to bol jasný výrad ◄ reagovať
Blaser300VM, 28.6.2010 o 10:14 Kludne ho strel, ale len ak mas istotu, ze kychne aj na chovatelskej. Vies si predstavit, kolko kychajucich srncov by sa zrazu objavilo? Rob tak, aby tie strecky nedostal. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.