tajfi 5.1.2011 o 16:14
Starý dobrý Manlicher....hm. tiež som myslel , že tieto nové ich zbrane je dobrá voľba. Som však sklamaný ako aj s iných známych značiek. Neviem aký to bol model , nakoľko som závadu našiel odstránil na počkanie i keď neviem dokedy to vydrží. Podstata veci je , že po čistený sa nedal záver vložiť na ,,doraz" do zbrane. Najprv som myslel , že majiteľ pootočil hlavicu , či niečo podobné ale aj samostatné torzo záveru nie a nie dostať do zbrane.Chýbal mu asi 1cm aby zamkol. Po presvietený púzdra záveru v komorovej časti som zmeravel , čo sa stalo. Pootočené uzamykacie ozuby voči sebe o 40stupňov. cez prvé záver prešie a na ďalší rad narazil. nech sa Vám to stane v revíri , tak idete s dlhým nosom domov.Prípadne doporučujem dlhý skrutkovač a zrovnať si uzamykacie ozuby. Som prekvapený , že niečo takéto sa vyrába. Štandardne sú ozuby pevne v púzdre záveru alebo priamo v hlavni ale na pevno. Nemal som vytiahnutú hlaveň ale pravdepodobne Manlicher si to uľahčil tým, že pred čelo komory do púzdra nahádzal krúžky s otvormi na záver a je vybavené.Toto ma zaskočilo a môj názor na kvalitu Manlichera pridávam k ďaľším nemenovaným značkám s poznámkou- ĎAKUJEM TÚTO ZBRAŇ ANI ZADARMO. Toľko moja nová premierová skúsenosť s manlicherom.