Myslím si, že to nie je zlý výber vzhľadom na momentálnu cenu - akciu. Tento Bushnell ( ale iný by som nie ) som kúpil nedávno aj ja ( je na 8x57 JS ) po dlhom rozhodovaní. Mám aj Meoptu Artemis 2100 7x50 s červeným bodom. Teraz prečo som ho kúpil, je to predposledná najvyššia trieda od Bushnellu ( teraz už 6500 ), referencie ( zdroj - rôzne najmä americké fóra - Bushnelly sú v Amerike asi najpredávanejšie puškohľady celkovo, ale aj poľské fóra - tu sa ho predalo podľa všetkého tiež pomerne veľa ) sú na triedu 4200 vynikajúce, mal by mať veľmi odolný a spoľahlivý rektifikačný mechanizmus( Meopty majú práve tu určitú slabinu, na internete sa k tomu dá pohľadať nejaké info a žiaľ aj ja to musím potvrdiť z vlastnej skúsenosti na mojej Meopte ), kvalitné sklo a celkovo preukazovať zaradenie do vyššej kvalitatívnej triedy. Čo som zatiaľ zistil ( aj v porovnaní s Meoptou 2100 7x50 ): celkové prevedenie je naozaj pomerne robustné a naozaj vyzerá byť hodne kvalitné a budí dojem vysokej pevnosti a solídnosti ( dúfam, že sa to aj časom potvrdí), rektif. mechanizmus funguje bezchybne, jasne odlíšiteľné a hlasné kliky ( lepšie ako na mojej Meopte ), sklo je veľmi slušné ( má byť japonské ), určite je sklo na tom celkovo ( teda aj s MC ) lepšie, ako v mojej Meopte, poskytuje jasný kontrastný obraz s vysokým rozlíšením, na Američana je to veľmi dobré aj v šere a v noci ( opäť znateľne lepšie ako u mojej Meopty ),v šere sa na neho nechytal taktiež binokulár Natureview 8x42 Birding series( čo by tiež nemalo byť najhoršie sklo ale ani nie je nič moc - pred cca 8 rokmi ma stál tuším okolo 8000,- SKK), s inými som zatiaľ neporovnával. Meostar bude zrejme opticky lepší ale aj jeho cena je momentálne o dosť vyššia. Bushnell má potešiteľnú 30 ročnú záruku. Niekomu by mohla vadiť hrubšia nitka v strede, pri max. zväčšení prekrýva na 100 m cca 3cm, zase je to pre mňa trochu výhodou v noci, kríž je v druhej rovine, preto nitka by snáď mohla byť trochu tenšia ale nie je to nejaký veľký nedostatok z môjho pohľadu, osvetlená je maličká bodka v strede kríža, má tuším jedenásť úrovní intenzity skokovo nastaviteľných, v noci ma najnižšia úroveň neoslňovala. Variabila vo vyššej kvalitatívnej úrovni by som sa dnes nebál ani u silnejších ráží. Kedysi tento Bushnell išiel za 700 - 800 EUR, za tú cenu by som už radšej bral Meostar, teraz ale začínam mať dojem dobrej kúpy v zmysle " veľa muziky za málo peňazí", dúfam, že sa to časom potvrdí.
Za tú cenu sa ale dajú zohnať aj iné už dosť solídne puškohľady s celkom slušnými referenciami.