mňa by skôr zaujímalo čo je pravdy na tom - kdesi som počul - že kozlice Brno Super sa prestali vyrábať kvôli prehratému súdnemu sporu so zbrojovkou Merkel práve pre "krádež" designu "zámkovej časti" a záverového systému (síce aj jeho doplnením). Ak je toto pravda tak hold čo skopírovali keď vznikla rada Brno 500 ? ◄ reagovať
Vidím, že sa tu vedie celkom odborná téma. Maverick sa pýta na nedostatky tejto zbrane. Mňa by tiež úprimne zaujímalo čo v porovnaní z inými kvalitnejšími zbraňami nemá okrem už spomínanej váhy. ◄ reagovať
Ako reakciu na orlov citát, kde Hanák vysvetľuje ako si kozlica zaslúži meno Super (aj) kvôli najpevnejšiemu záverovému systému som uviedol, že zbraní s takým uzamykaním je plno. Nepísal som vôbec nič o zámkoch. Ak si nejaký polovzdelanec pletie hodinky a holínky a myslí si, že postranné zámky majú niečo s uzamykaním zbrane, jeho vec. Ale štýlom, akým sa dožaduje „poučenia„, sa odomňa žiadnej korektnej diskusie nedočká.
A aby som ešte trocha pošteklil jeho cenzorské, či diktátorské ego, že o čom sa tu smie diskutovať a o čom nie, just sa ešte vrátim k p. Hanákovi:
V súlade s klasickou teoretickou puškárskou náukou a napokon aj s kategorizáciou používanou klasikmi z brnenskej akadémie, má Super záver trojnásobný. Kersten sa aj napriek tomu, že ide o dvojitého Greenera, pokladá za jedno prídavné uzamknutie. A to aj napriek tomu, že Hanák, verný v určitých prípadoch svojim hyperbolizačným sklonom, ho zaratáva dvakrát a narátal teda v uvedenom citáte uzamknutie štvornásobné. Existuje aj také, ale to nie je prípad Brna Super.
Dokázal by som na to hrubé vrece dať aj hrubšiu záplatu, ale krotím sa vďaka nedávnym pochvalám od Mrliana a orla, za vraj kultivované a korektné príspevky. Nechcem ich sklamať, ale všetko má svoje medze :-) ….