dnes je štvrtok,  19. marec 2026,  meniny má Jozef,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 05:53,  dnes západ slnka: 17:54
darujte 2 percentá pre podporu LovuZdar.sk
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Vsetko ohladom chovu muflonov a danielov v obore - diskusia

autor: hunterp
pridané: 25.3.2010 22:02
zobrazení: 36 003
hlasov: 1

Vie niekto poradit aka ma byt minimalna vyska plota pri umelom chove muflonov a danielov? Vraj stacia 2m...

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

Najlepšia odpoveď

ursus121
zdravim ....... pripajam sa k tejto diskusii a zaujimalo by ma ci by mi vedel tu z vas nekto poradit ohladom chovu muflonej zveri z hladiska legislatívnych a veterinarnych poziadaviek??? Presnejsie by som to chcel chova doma na zahrade......vopred diki za informacie :)
reagovať dať hlas

zoradiť
Zobrazené 1-40 z 70
milan308
V prvom rade treba pozemok , vlastný, alebo prenajatý. Potom ho oplotiť a podať žiadosť na veterinu. Pracovník veteriny príde na kontrolu , či oplotená časť spĺňa podmienky pre chov zveri...tj. či ma chovana zver nejaký kryt, stačí aj buda z 3 stran obyta doskami, ako je zabezpečený príjem vody a či je oplotenie dostatočne zabezpečené aby zver nemohla unikať von alebo dnu! Ak splnaš všetky požiadavky, papiere sa posielaju do centralného registra a dostaneš registračné číslo farmového chovu voľne žijúcej zveri. Zver môžeš kupovať len z uznaných farmových chovov a to spôsobom že dopredu nahlasiš na veterinu od koho kupuješ...tj číslo farmy predavajúceho , svoje číslo farmy a volovinky okolo toho! Veterina ti vydá doklad ne prepravu zveri a už si ideš po ňu! Pri diviačej zveri sa vyžaduje aj odber krvi veterinárom pri odchyte u predavajúceho. to je všetko...nasledne vedieš evidenciu a staraš sa a chovaš...
keves
Chov danielov v záhrade - Dobrý večer prajem, Chcem sa opýtať ako je to s chovom danielov v záhrade? Aké potvrdenia musia byť? A výška plota stačí 200cm?
patrikm
myslíte že by bol problém chovať spolu daniele a srnčiu ? prípadne vysokú a srnčiu ?
patrikm
nieje stým problém ? nezviknú sa biť ?
patrikm
Daniel a srnec spolu v obore - Zdravím , máte niekto skúsenosť s chovom dančej zveri a srnčej spolu v jednej obore ?
kavee
A srnám ako ublížim?
lubenko
tak si kup mangalice tým aspon neubližiš
kavee
ja pomáham aj tak ale toto chcem aby som mohol chovať vlastné
lubenko
nechapem,prečo sa chceš o nich starat v zahrade,určite je lepšie sa o nich starat vo volnej prirode,aspon v tvojom pripade,skus zajst tam u vas doma mezi polovnikou a pýtaj sa ako by si mohol byt napomocný v ich Pol. združeni
kavee
lubenko: mi sme mali pred 5 alebo 6 rokmi aj kravi a podla mna sa o srnca a srnu sa viem postarať :)
kavee
A sietovina nestačí?
jozef
Neviem načo je dobre si dať do ohrádky dva daniele...celkovo tieto oborky za domom nechápem...zvernica/obora prislušných rozmerou je o inom...
kavee
dakujem
Baikal
cenniky mas tu: pletiva odkaz retic odkaz
kavee
Dakujem :)
Baikal
najdes tam aj cennik pletivo robi aj tato firma odkaz
kavee
Baikal: dakujem a cenu neviete náhodou? :)
Baikal
vhodne pletivo napriklad tu odkaz
kavee
No ja viem že treba aj veterinárné papiere atd ale s 2 srnkami alebo danielami by nebol velký problém :)
lubenko
no zas to nieje až take jednoduche:):):)
kavee
Chcel by som podmienky mám nato krmivo zabezpečené len pletivo treba :)
lubenko
čo chceš chovat danielou:):):)!
kavee
Dobrý večer viete mi niekto poradiť že kde by som vedel kúpiť vhodné pletivo?
puma
ďakujem
findula
Dančí stačí 2 metry.Je to klidná zvěř
conty
vsetky podrobnosti o povinnostiach pri zakladani fariem su v zakone č.178/2012
puma
prosím Vás koľko ks zveri danielej možno chovať na pol ha luky so stromami?
borgeo
istok, 3-metrový plot muflón nepreskočí aj keby bol celý z gumy. Čo sa týka legálnosti chovu divožijúcej zveri, tak táto téma tu už je: odkaz-
kristian98
yegi a vedeli by ste mi poradiť dáky chov na slovensku de sa nachádza .. ??
yegi
z ofici chovu kúpené, ano.
kristian98
dobry den ja by som sa chcel spitat tiež ohladom chovu muflonej zvery doma na zahrade ?? keby som si kupil muflony z farmo chovu tak by sa to dalo ?? legalne ?? dakujem vopred
Jelsovec
Zvernicové pletivo sa štandardne vyrába vo výške 2,2m. Pavel sa pýtal na výšku oplotenia. Samozrejme, treba si to prispôsobiť podmienkam a svojim finančným možnostiam.
berco69
ja mám 2,2 a bohate stači,pozri moje fotky
pavelb
Jelsovec, Conty- máte zvernice, alebo ohrady? Ja s tým chcem začať, uvítam každú radu. Majte sa....
conty
ja mam vysku 2,2m a vzdialenost stlpov(20x20) 5 metrov, 0,5mm hrubku pletiva a v pohode
Jelsovec
2,5 metra.Vzdialenost stlpov odporucam max. 4 m.
pavelb
Oplotenie danielia zver -

Výška (minimálna)oplotenie pre danieliu zver?

yegi
chov raticovej zveri je v zajatí zakázaný,okrem diviaka na výcvik PUP.
kopoviar17
ako je to legislativne?? mozem doma v zahrade chovat nap...muflona,daniela,srnca... mam pol.listok atd.....bol by problem keby ma niekto nahlasil ze chovam zver v zahrade?
Já je choval za plotem 1,8m a nepřeskočíl žádný, ale jinak tak jak istok, nesmí je nikdo honit.
Zobrazené 1-40 z 70

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.