po dlhom čase som znova zablúdil do tejto témy a nevychádzam z úžasu, koľko energie vkladáte do toho, aby ste povedali už povedané; pekne je to tu zacyklované, ak bude toto fórum existovať o pár rokov, týmto spôsobom sa tu bude diskutovať ešte stále, hotová telenovela - bez ohľadu nato, koľko častí si nevidel, vždy po zapnutí si v obraze, to isté do kola
sniper 100 - chválim, ozaj rozumný prístup, žiadne násilie, logické odôvodnenie
na margo témy - "šaty robia človeka" konštatujem, že to je aj nie je pravda v závislosti od uhla pohľadu; inteligentný človek jaksi sám od seba príde nato, že k určitému stavu a k určitej príležitosti patrí aj určité oblečenie; naopak to však nefunguje - šaty ozaj z nikoho neurobia inteligentného a nevylepšia charakter;
aj keď princíp - maskovanie, splývanie s prostredím - má vojenský či policajný maskáč rovnaký s modernou loveckou kamuflážou, ich estetické prevedenie a tým aj prijateľnosť použitia pre poľovnícke účely sú veeeľmi rozdieľne; chápem konzervatívne zmýšľajúcich ľudí - aj takí musia byť, ale keby sa všetko riadilo podľa konzervatívnych pravidiel, možno by sme ešte dnes fyzicky upaľovali bosorky - takto to robíme len virtuálne...
apropo - anglické jazdecké čižmy, biele rajtky, sako a šiltovka sa vám zdajú ako super odev na poľovačku? v GB by som si také na hon na líšku určite z úcty k tradíciám a hlavne k hostiteľom dal, no necítil by som sa v tom dobre; keby slovenské tradície boli tak silné a dlhé ako tie anglické, nebolo by o čom debatovať; ale sú také? ten kto tvrdí že áno, tomu buď chce veriť alebo nevie o čom hovorí
skúsme trošku akceptácie rôznych názorov a direktívne určovanie všetkého možného z pozície sily (zákon, funkcia) skúsme nechať primitívnejším spoločenstvám; nariaďovaním všetkého bránime ľuďom slobodnejšie uvažovať a tým aj prejaviť sa, vyvýjať sa, zrieť