zubna ambulancia klinika
dnes je štvrtok,  1. máj 2025,  meniny má ,  spln: 12. máj 2025,  dnes východ slnka: 04:29,  dnes západ slnka: 18:57
IBO Poľovník je teraz ODIMON

Puškohľady Leupold - diskusia

autor: off kremen
pridané: 19.1.2010 18:39

Poprosím o vaše skúsenosti postrehy a rady s týmito puškohľadmi (sú za zaujímavé ceny a s doživotnou zárukou? Ďakujem.

počet zobrazení: 30 370
počet hlasov: 2

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off bavorak, 19.5.2010 o 13:35

1. LEUPOLD VX-III 3,5-10x50 podświetlana 2990zł-786eur
2. LEUPOLD VX-III 3,5-10x50 2390zł-628
3. DOCTER 3-12x56-M 3100zł-815
4. ZEISS CONQUEST 3,5-10x50 2300zł-605
5.MEOSTAR R1 3-12x56 podświetlana 3350zł-881
co vy na to??

dať hlas príspevku | počet hlasov: 6

flinty.sk

komentáre

zoradiť
zobrazené 1-40 z 160 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off bavorak, 19.5.2010 o 13:35

1. LEUPOLD VX-III 3,5-10x50 podświetlana 2990zł-786eur
2. LEUPOLD VX-III 3,5-10x50 2390zł-628
3. DOCTER 3-12x56-M 3100zł-815
4. ZEISS CONQUEST 3,5-10x50 2300zł-605
5.MEOSTAR R1 3-12x56 podświetlana 3350zł-881
co vy na to?? ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 6

off clovek, 7.6.2016 o 20:26

milbe74... Jesne leupold upradnosnim pred meostarom ale swaro z6i zas pred oboma aj ked leupold je dobry pracant ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 3

off mibe74, 1.3.2018 o 23:12

No aj cez deltu titanium sa mi dobre pozerá, ale nechcel som ju, nakoľko je ten puskohlad veľmi dlhý. Leupold vx-r 3-9x50 je kratši a pre mňa vhodnejší. A okrem toho leupold má výborné riešený osvetlený bod, ktorý na najnižšej úrovni absolútne neoslepuje a je ozaj maly. Ďalšie plus je, ze keď ho nechám zapnutý a opriem gulovnicu, tak po piatich minútach sa sám vypne a keď zbraňou pohnem, tak sa okamžite sám zapne. Čiže sa netreba báť vybitej batérie. Mne osobne nevyhovuje zapínanie bodu otáčania kolieska. Leupold má tlačítko. Dnešné optiky majú veľmi dobre sklá,myslím z bežnej strednej triedy, ako napr. meopta, delta, leupold, vixen a podobne takže sa netreba báť, že v optike nic neuvidím. Skôr by som sa obaval mechaniky, aby mi optika držala nastrel. A leupold má legendárnu mechaniku, preto som si ho aj vybral. Nahovno mi je aj najsvetelnjsia a najkontrastnejsia optika, keď mi nedrží nastrel a neverím puškohľadu. Je to nekonečná debata. Každý má iné oči a najlepšie je optiku vyskúšať. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 3

off motaq, 3.4.2015 o 21:41

Co sa tyka svetenosti tam meostar je na tom o nieco lepsie ako vx-r. Ked chces po stranke svetelnosti porovnavat meostar tak s vx-3. Co sa mechaniky tyka tak tu ma urcite navrch leupold. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off lanus, 26.4.2012 o 20:40

andy8 - Nenapísal si akú osnovu mal ten Leupold (VX-R) čo si porovnával;osnova "Fire-Dot Duplex" je o niečo tenšia ako európska "Fire-Dot 4" . odkaz ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off glen, 22.1.2010 o 22:33

Solimkenaj a ja som si myslel,že Ti Meopta zhrdzavela :)))))) ◄ reagovať

off posed33, 23.1.2010 o 17:19

GLEN ja meoptu nemam ◄ reagovať

off vicik, 28.4.2010 o 6:13

Firma Leupold má veľmi široký sortiment puškohľadov, ktoré sa členia do skupín podľa toho, na čo sa používajú. To znamená, že medzi jednotlivými skupinami sú cenové a teda i kvalitatívne rozdiely. Veľmi dobrá kvalita za zodpovedajúcu cenu je u nového modelu VX-3, ktorý sa dá kúpiť v tejto cenovej relácii so svetelnou osnovou. Bližšie informácie o parametroch sú uvedené na : odkaz ◄ reagovať

off semjan, 29.9.2011 o 16:48

ja mam leupold vx-3L 3,5-10 x 56mm Ill a VX2 1-4x20 ◄ reagovať

off semjan, 15.5.2012 o 11:50

Meopta je preto tak prechvalena a uznavana, lebo dlhe desatrocia tu okrem ZEISSiek a Meopty nic ine nebolo. Nehovorim ze je zla ale TOP trieda to zdaleka nie je ◄ reagovať

off Gargano, 15.5.2012 o 20:01

Nejde o to či je to TOP trieda, za takú cenu si môžeš kúpiť optiku na ktorú sa dá viac spoľahnúť. Je treba čítať, pýtať sa, študovať, zhodnocovať, a ten čas sa ti potom vráti v podobe spokojnosti.... rada iných je zadarmo, no vie ušetriť veeeľa peňazí. ◄ reagovať

off Vladenko, 3.12.2013 o 11:47

VX-R, používam úspešne 3 roky na guľobroku. Nemám námietok. ◄ reagovať

off SIAD, 21.1.2014 o 18:38

puntik, poľujem v poľných podmienkach, to znamená vo väčšine prípadov streľba na väčšie vzdialenosti, predovšetkým na srnčiu a líšku a vtedy som mal pocit že kríž prekrýva väčšiu plochu ako by som rád. Na väčšiu zver si myslím že by si nemal mať problém. Treba si to však pozrieť sám, každá skúsenosť je subjektívna. Alebo si potom niečo priplatiť za odkaz už je ten kríž tenší, osobne si myslím že Leupold je dobrá voľba ◄ reagovať

off Turbiak, 26.1.2014 o 21:11

Su dobre skor na strelnicu , na lovecke ucely nedoporucem..su hlucne ci uz pri otvarani alebo zatvarani ..odporucam gumove Meoptacke , z butler creek si treba davat pozor , mne sa uz podarilo ulomit okularovu.. ◄ reagovať

off horarmatus, 28.1.2014 o 20:32

Používate neoprénový obal puškohľadu? Potreboval by som poradiť veľkosť na Leup.3-9x50. V ponuke sú označené len: S, M, L, XL. Chcem, aby sedel čo najpresnejšie, aby sa ľahko nasadil, ale nemal priveľkú vôľu. Vďaka. ◄ reagovať

off steyr, 28.1.2014 o 21:45

Ja mám takéto, maximálna spokojnosť odkaz ◄ reagovať

off Lisiak73, 3.4.2015 o 20:00

Neni o čom.Samozrejme meoptu.Nie žeby bola Meopta taka top optika, ale preto že má tento leupold takú biednu svetelnusť. ◄ reagovať

off BLEIKER, 3.4.2015 o 21:05

jagttiger-kvalita a svetelnost-hm,čo si predstavuješ pod pojmom kvalita?Ten Meostar je určite na tom lepšie svetelnostou a nie len preto,že je to 56-ka.Avšak zasa čo do mechaniky má Leupold určite navrch,bod zhruba rovnako velký u oboch-velký. ◄ reagovať

off jagttiger, 3.4.2015 o 21:26

no prave zas u toho meostaru co som cital aj na ceskych forach ze hlavne reklamacie tam su na tu mechaniku tak uz to ma odradza,zas u leupoldu je to naopak mechanika na jednotku,takze este neviem,mam na to necele dva mesiace tak este uvidim co vezmem ◄ reagovať

off tibor112, 2.1.2016 o 18:46

...na nemenovanom internetovom bazári je ponuka na:nový, nepoužitý puškohľad Leupold 6-24x60 čo myslíte je to originál?!? Cena 400€ Puškohľady Leupold - diskusia ◄ reagovať

off hunter8, 3.1.2016 o 15:21

aké modely leupoldov mám,pozri moje foto. ◄ reagovať

off mibe74, 31.5.2016 o 17:59

Zdar, nevie niekto, ako sa da objednat balisticke tocitko na leupold vx r 3-9x50? stranka leupold.com mi nejak nechce ist uz druhy tyzden....dik za pomoc. ◄ reagovať

off clovek, 31.5.2016 o 18:49

Vlastnim VX-3 4.5-14x56mm casto ho nepouzivam kedze mam dve gulovnice ale co som tak spokojnost drzi nastrel nenasiel som zatial nic co by mi prekazalo na tej druhej mam swara je to troche ine ale v porovnani ten leupold obstal dobre ◄ reagovať

off motaq, 31.5.2016 o 19:52

Mibe74 skus sa obratit na predajcu kde si puskohlad kupil, ten by to mal vediet zvladnut. Len sa priprav na to ze to bude chvilku trvat a nebude to zadarmo. Co sa tyka stranky leupold.com ta na slovensku nejde uz dlho, v CR ide bez problemov. Zistoval som dovod v leupolde ale dostal som len strohu odpoved ze v niektorych krajinach stranka nejde. Pytal som sa aj na IWE v a cudovali sa, zobrali si na mna kontak ze mi daju vediet a dodnes sa neozvali.....no iste je ze stranka je online len zo SR sa na nu nedostanes. ◄ reagovať

off semjan, 31.5.2016 o 21:53

Skusal niekto cez zahranicne proxy sa dostat na leupold.com? Skuste cez webproxy.hu Mne to ide ◄ reagovať

off mibe74, 1.6.2016 o 10:44

Clovek....ten moj leupold je vyborny, co sa tyka mechaniky, spracovania, svetelnosti. Klikanie islo na holandke bez problemov, svetelnost plne zrovnatelna s mojim dalekohladom meopta 7x50, siroke zorne pole, no skratka velmi vydareny puskohlad. Svetelnost a kontrast za sera lepsia, ako v otcovom puskohlade meopta 7x50 ,ostrost obrazu je vyborna a zretelna az k okrajom zorneho pola. Nemam tomu puskohladu co vytknut. Osvetlenie bodu je jemne ,neoslnuje a ovladanie stlacenim je ovela lepsie, ako tocenie tocitkom. Bod sa po 5 minutach,ked sa zbranou nehybe vypne. Staci ale trochu pohnut a uz svieti. Kliky idu tuho a presne. Mal som meostar aj nikon monarch, swarovski habicht,ale tento puskohlad je aspon z mojho pohladu ovela lepsi. Kebyze som sa mal teraz rozhodovat medzi leupoldom a meostarom, tak jednoznacne leupold. Tolko z mojich postrehov. ◄ reagovať

off HLADALLADALH, 18.6.2017 o 14:46

Leupold vx3i 3,5-10×50heavy duplex 170686 ma tubus iba25mm.mozete sa vyjadrit k nemu.a aky je rozdiel medzi vx3 a vx3i. ◄ reagovať

off lanus, 18.6.2017 o 15:19

HLADALLADALH - Porovnanie : odkaz ◄ reagovať

off lanus, 19.6.2017 o 8:15

HLADALLADALH - VX3i s objektívom 50mm nemajú osvetlenú osnovu; majú ju len 56mm a to nie bod ale kríž ! V súčasnosti je v strednej triede Leupoldov najlepšia kúpa VX-5 HD 3-15x56 so svetelným bodom !!! ◄ reagovať

off motaq, 16.1.2018 o 0:10

ja by som nevahal. ten leupold VX-5 je velmi dobry... vseobecne leupold velmi dobra mechanika a vx-5HD aj velmi dobre skla. podla mna lepsia volba ako meopta. ◄ reagovať

off jozefkraus, 22.2.2019 o 10:49

Príspevok bol administrátorom (spravca-lovuzdar) označený za nevhodný pre porušenie pravidiel. ◄ reagovať

off motaq, 22.2.2019 o 11:57

Reakcia na príspevok od Oliver86, 22.2.2019 o 8:47 :
Oliver, balisticku vezicku CDS si vies objednat kedykolvek aj dodatocne. vyhoda VX-5HD je v tom ze puskohlad ma uz ako novy univerzalnu vezicku, takze ju vies vyuzivat, len musis vediet ako klikat podla toho ake strelivo. Prvu custom vezicku mas bezplatne, jedine co tak si treba pockat pokial ti ju vyrobia a pokial pride. Kazda dalsia je uz spoplatnena, podla stranky leupold 80 dolarov za kus. V kazdom pripade odporucam CDS vezicky objednavat cez predajcu kde puskohlad kupis, usetris minimalne na postovnom. keby si mal akekolvek otazky kludne napis ci uz sem alebo spravu. ◄ reagovať

off pepies, 12.2.2013 o 9:51

Este som zabudol povedat ze som skusal aj Burris four x a pentaflex a je to ako keby si sa pozeral do lešenarskej trubky hadam sa na mna Rado100 neurazi kedze mi ho pozical na test... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Gargano, 27.4.2012 o 21:39

aha tak teraz som to uz pochopil:), asi mas pravdu za tolko peňazí asi nič lepšie nenájdeš....ja mam z nej dobrý pocit, len prirodzené obavy...ale uzivatelom prajem nech su s nou viac ako len spokojní. ◄ reagovať

off pepies, 12.2.2013 o 9:28

Schaman nejako sme sa nepochopili.Nakolko kupujem si optiku na gulovu kozlicu vyskusal som si niekolko puskohladov a to Kahles csx,docter unipoint,nikon monarch,meostar ,swarovski Z6i,zeiss varipoint.leupolda konkretne som mal zapozicany na vyskusanie sustrelu na gulovej kozlici vadilo mi na nom male zorne pole,hruby križ aj ked osvetlena bodka je o.k.ja osobne som sa rozhodol ze pod docter unipoint nepojdem aj ked tam my vadi zapinanie svetelneho bodu takze cakam na cenovu ponuku kahles csx.a oproti spominanemu Leupoldu sa mi zda priajtelnejsi meostar 1-4x24, a netvrdim ze striela sam ako ty... ◄ reagovať

off borza222, 27.4.2012 o 15:50

Gargano, nie je to od vtedy čo ju predávam ale odvtedy ako som meoptu meostar 3x reklamoval a na dvoch nových kusoch mi utrhlo osnovu v kalibry 8x57JS strelivo ID. Nikdy nebudem tvrdiť že delta má lepšiu optiku ako meostar pretože je to blbosť a meopta meostar má jednoznačne optiku lepšiu, ale to už všetci vieme. Ale čo z toho ked mechanika je na hovno? Delta sa mi kedysi nepozdávala pretože som si myslel že puškohľad za 400 Eur nemôže byť dobrý. Ale vyskúšal som ho, mám ho dva roky som spokojný a každému kto hladá optiku v tejto cenovej relácii ho doporučím. Je to každého slobodná voľba aký puškohľad si kúpi a jedna vec je istá nikdy nemôžeš porovnávať veci z ktorých jedna stojí 400 Eur a druhá 800. Radšej nam napíš aký máš pocit z delty ked ja ju tak ,,strašne prichvalujem" ◄ reagovať

off Gargano, 27.4.2012 o 9:41

pre: borza222 (27.1.2010 o 18:07),,kupte si meoptu meostar, aj bez osvetleneho bodu, je len o nieco drahšia, ale urcite lepsia´´ toto si napisal na deltu. Je mi cudne, že odkedy predávaš Deltu tak sa zlepsila jej kvalita :))))) dôkaz: odkaz ◄ reagovať

off mibe74, 26.4.2012 o 20:18

no je to na tebe-na tvojom mieste by som skusil leupold ◄ reagovať

off motaq, 26.4.2012 o 21:41

leupold Fire Dot 4 a Fire Dot Duplex je rozdiel v hrubke tych hrubsich casti osnovy niekde medzi 1/2 az 2/3 v prospech Duplex. je to o tom co ti vyhovuje, niekto preferuje hrubsiu niekto tensiu osnovu. opticky je to dobra optika, boj je OK a automaticke vypinanie a zapinanie bodu v tej cenovej hladine asi u ineho vyrobcu nenajdes. ◄ reagovať

zobrazené 1-40 z 160 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

www.LUK.sk