Chov s PP je jedinou možnosťou, ako zachovať čistokrvnosť plemien a ich typické vlohy a vlastnosti. Možno to nie je dokonalé, ale inak to s čistokrvným chovom nejde. A stále si myslím, že pri chove psov je veľa poctivcov, lebo aj tak, z toho sa proste nedá zbohatnúť. A ja osobne, ako som už povedal, by som ospravedlnil poľovanie so psom bez PP pri brlohárení, lebo všetci vieme, ako vysoko rizikové to je a úplne chápem väčšinu majiteľov chovných jedincov, že svoje psy veľmi do prírodných nôr nepúšťajú. Keď norujú, tak súťažne, aby mal pes/suka vyššiu hodnotu. Zúčastnil som sa niekoľkých brlohárení, keď psy museli ísť rovno k veterinárovi, vôbec na ne nebol pekný pohľad. Ako by som bol majiteľ takéhoto psa si viem predstaviť, že namiesto chovného psíka by som pustil do nory psa bez PP a s chovným psom by som si radšej zanoroval na klubovej súťaži. Špeciálne po tom, čo po poslednom brlohárení líška prehryzla priateľovej sučke, čo pracoval na jej uchovnení, genitálie. S prehryznutými a poškodenými genitáliami už veru chovnou sučkou asi nebude a to mala pracovne aj exteriérovo veľké nádeje. Samozrejme, nevidím dôvod práce psa bez PP na spoločnej poľovačke, na trhu je aj tak prebytok šteniat, keby sa len viac ľuďom chcelo so psami pracovať a viesť ich tak, aby na poľovačkách boli osožní, strašne veľa robí majiteľ. Nesmieme zatracovať psov s PP, ak sú nanič, treba sa pozrieť v prvom rade na to, ako boli vedení. To je rozhodujúce. Psa robí majiteľ.