Pa33ck by tu určite striehol deň noc , každú minútu . aj ja mu dávam hlas aby sa stal správcom inzercie psov :)
kde je zakazane mat miesto zbrojneho preukazu tehotensku knizku? a kde maju zakazane jazdit vlavo? ◄ reagovať
Toto mi je všetko jasné čo je tam napísané,ale ako to vysvetlím vedúcim polovačiek,kde chodím polovat a oni tvrdia,že tam nie je nikde zmienka o psoch bez preukazu o pôvode že sa nesmú používat na polovačkách.Mne je toto jasné,ale ako presvedčím týchto neznabohov!? ◄ reagovať
Pa33ck-je to napísané v prílohe č.35a vyhlášky č.344/2009 Z.z., v znení vyhlášky č. 489/2013 Z.z., ktorou sa vykonáva zákon o poľovníctve. Citujem z tejto prílohy hneď prvú vetu: "Pri výkone práva poľovníctva sa môžu používať len poľovne upotrebiteľné psy uvedené v zozname psov poľovných plemien, ktoré môžu absolvovať skúšky poľovnej upotrebiteľnosti s preukazom o pôvode." ◄ reagovať
Znovu otvorím túto tému.Je niekde napísané,že doslovne psy bez preukazu o pôvode sa nesmú zúčastnovat na spoločných polovačkách!?Zaujíma ma to hlavne z dôvodu,že čo nie je doslovne zakázané,tak je povolené!? ◄ reagovať
Kazde nove plemeno vzniklo krizenim plemien ktore tu boli a su doteraz alebo zanikli takze aj dalsie plemena ktore vzniknu budu tiez krizence tak to chodi no je to dlhodoby proces a nebudem to dalej rozvadzat .V polovnictve ako takom by mal prevladat poriadok a kultura preto by bolo na mieste aby sme v ramci toho vyuzivali na tuto uslachtilu pracu uslachtile plemena ktorych je tu viac ako dost. ◄ reagovať
Na oficiálnej stránke poľovníkov by sa mali inzerovať len psy s PP, to je aj môj názor. Len čistokrvný chov s preukazom pôvodu udržuje plemenám psov ich typický výzor a vlastnosti. Bez toho sú vlastnosti psa, ktoré v poľovníctve chceme a vyžadujeme, viacmenej dielom náhody. U cieleného chovu to nie je náhoda, ale výsledok šľachtiteľskej práce. Napriek tomu, že aj ja mám psa bez PP ako dar a má dobré vlastnosti, do poľovníctva patrí len pes s PP. ◄ reagovať
Zaujímavý článok: odkaz resp. celá web stránka je fajn. Keď človek nad tým pouvažuje neoprávneným krížením papierových psov sa "chovatelia" dopúšťajú dehonestácie dlhodobej práce ľudí, ktorým skutočne záleží na zachovaniu kvality daného plemena. Možno by sa tento problém dal vyriešiť postihom krížitelov plemena a odškodniť daný chovateľský klub. Je to moja úvaha nad daným problémom. Neviem do akej miery je zrealizovateľná. ◄ reagovať
namreh, nielenže s podvodmi nesúhlasím, ale sa ani nebojím na ne poukázať. Chceš dôkaz? Opýtaj sa vedenia chovateľského klubu plemena, ktoré chovám, prečo sa ma boja a bránia môjmu členstvu v klube. Táto téma je však o inom. O niečom čo odráža úroveň našej zodpovednosti i sebeckosti k nemým ksichtom - verným pomocníkom. ◄ reagovať
Videl som X psov s papierom,ale stáli za h..no,s papierom si potom gazda môže akurát tak vytriet,naopak X psov bez papierov a pracujú ako treba."Papierákov" akurát štve že moc sa im tie papierové nepredávajú,treba predávat lacnejšie a kúpia si aj s papirami.Polovnék slovenský !rádový)rozmýšla či si kúpi krabičku nábojov,bol by najradšej keby sa predávali na kusy. ◄ reagovať
goret súhlasím s tebou že na tomto portali nemajú čo robiť,ale zároveň sa ťa spýtam súhlasíš s tým čo sa deje za podvody pri skúškach?Že pár vyvolených chce všetko ovládať?Bojujme proti skorumpovancom ktorý sú pri moci a nie proti psom.Pes je vizitka pána.A tých bezpapierových predávajú tý čo maju papierových. ◄ reagovať