lubto, myslím, že sme tu väčšina poľovníci a aj keď sa navzájom nepoznáme, na fóre si môžme tykať; takže oceňujem tvoju reakciu a ešte raz opakujem - ja som nemal v úmysle teba ani nikoho uraziť, len téma je príliš dramatická a pre mňa vzhľadom na skúsenosti z nie tak dávnej minulosti aj v istom zmysle osobná, preto som reagoval razantnejšie ;
v svojich príspevkoch som naznačil, ako väčšinou takýto spor skončí a tých dôvodov sa nájde niekoľko, niektoré som uviedol a dá sa použiť aj ten ktorý opisuje Belson - nie mi je neznámy; ja netvrdím a nikdy som netvrdil, že si má odskákať radový člen to, čo "spacká zákonodarca"; pravda je však taká, že vystavuje ľudí takýmto nezmyselným situáciám niekedy aj vedome a ja si dovolím tvrdiť, že tento prípad je presne taký - MP SR veľmi dobre vedelo o nesúlade, lebo toto nie je prvý prípad;
bez ohľadu ako spor v konkrétnom prípade skončí, ozaj neplatí, že legálne je konať podľa novšej právnej normy a sudca, ktorý by toto do odôvodnenia dal, by sa ako právnik blamoval
musím sa priznať, že som významným spôsobom prispel k tomu, že po rokoch úplného zákazu lovu vlka sa mohol znova začať vo vymedzenom období loviť; posun tejto doby v zmysle novej poľovníckej vyhlášky som uvítal a je pre mňa veľkým sklamaním, že kolegovia a môžem o niektorých povedať aj kamaráti z MP SR sa nevyhli opakovaniu situácie, kedy vec nevyriešili právne čistou cestou, ale opäť takto - a poľovník tráp sa; ubezpečujem každého, že aj keď vyhráte takýto spor, nebudete mať veľmi pocit satisfakcie či víťazstva, len úľavu, že to pre vás dobre dopadlo a druhý krát si rozmyslíte, či sa budete spoliehať na takto postavené právo; dopredu víťazstvo vám ale nik nezaručí
už som písal, ale ešte vysvetlím - nejde ani tak o konkrétny výsledok konkrétneho sporu ako o to, že sa prehlbujú zlé vzťahy až nevraživosť; tento stav v tomto prípade zavinilo MP SR, avšak spory "prehrajú" ochranári - tak to vnímajú a nie je natom nič čudné, skúste sa vžiť do ich situácie; ako im chcete seriózne vysvetliť, že je to v poriadku, keď navrch má ten, kto šlape po práve toho iného; a ochranári to nie je len občianske združenie VLK ktorý sa hašteria ešte aj s inými ochranárskymi subjektami, to sú ajprofesionálni pracovníci chránených území, úradov životného prostredia, inšpekcie životného prostredia, ale za ochranárov sa považujeme a chceme považovať aj my poľovníci; preto mi nie je ľahostajné, ako sa takéto veci dejú a radšej si dám viac námahy, ale vec sa snažím dotiahnuť čisto a nie takto, ako nám to zase predviedlo MP SR, bohužiaľ...
PS: Belson, dobre si napísal, akurát to na koho stranu sa prikláňaš je - prepáč - tak trošku ako keby sme hlasovali aké je počasie; my sme sa s lubtom rozchádzali len v jednej, ale zásadnej veci - že neplatí pravidlo neplatnosti ustanovenia v staršom predpise (čo je tzv nepriama novela), ak to novší rieši inak aj keď bez zrušovacieho ustanovenia (so zrušovacím je to priama novela); o tom, kto z nás dvoch má v tomto pravdu, sa nedá hlasovať