dobre dakujem idem to vytlacit a donesiem to hospodarovy zajtra ◄ reagovať
Edu mne tá webstránka nejde otvoriť. Píše tam, že nie je aktivovaná. ◄ reagovať
Marian je to výňatok z nového zákona o poľovníctve § 80 ods. 12
Preto sa pýtam čo na to poviete ??? ◄ reagovať
edu..nevysvetlil si si to zle v tej otazke...doporučujem zodpoved.aby na to nezabudli...ja na tom pracujem teraz,aby som to mal pripr.na piatok schodzu...a potom uz len registr. na Lú.. ◄ reagovať
Miro65 môžeš teda upresniť či je to naozaj potrebné a ktoré PZ to nepredloží pôjde do likvidácie ??? Ďakujem . ◄ reagovať
podla mojich info tak je to potrebne a tu na tom pracuju pz aby to stihli....vcera sme o tom tiez na pol.zvaze rozpravali...nuz co mame robit je to v zakone ... a ta likvidacia??? aj ta je tam...ved vies co to znamena... ◄ reagovať
miro65 no ja viem čo to znamená preto som založil toto vlákno ,aby sme sa k tomu vyjadrili . Zatial sa však nikto okrem teba nevyjadril. Som si istý ,že 80% PZ túto požiadavku nesplní . ◄ reagovať
My sme mali an túto tému členskú schôdzu minulý piatok. Jedná sa o doplnenie takých blbostí ako IČO a spol do stanov, kde aj predseda ako zástupca PZ má mať uverejnené svoje bydlisko, a podobné drobnosti, no u nás sa to spájalo aj s dlho očakávanou zmenou naších stanov (počet členov, povinnosti,...). A vidím to zase len tak, že neikto bohatý tam hore zatúžil vlastniť zas enjaký revírik a takto nás budú bombardovať stále nejakými pi*ovinami. Kolegov známy prišiel tiež o revír, keď nie načas odovzdali hlásenie o ročnom love zveri na okres, a smola. A vždy sa nájde niekto, kto niečo zmešká,vždy je niekto menej flexibilný a vždy niekto vyhrá. My napríklad od nového roka nepoľujeme, lebo náš hospodár nezabezpečil nové povolenky. A to na onom úrade mali do 7.1. dovolenku....Bordel !!!! ◄ reagovať
tiež si myslim že ich bude vela čo to neurobia...preto hovorim s tou likvidaciou sa to dalo robit inak...ale dnes som ,zajtra niesom...dnes mam jedno združenie zajtra tri...ale tiez si tutu temu vsimne vela polovnikov a budu informovat... ◄ reagovať
iboo...a nedavali ste dvoch?? nusia byt dvaja...ja som daval dvoch ale to uz davnejsie,myslim kocom novembra??... ◄ reagovať
No my sme to vypracovali na výbore koncom roka a schválila nám to členská schôdza. Už to len odovzdať na LÚ...:o) Ale bola to makačka... ◄ reagovať
pardon čo som napisal o tej registracii....neuvedomil som si že sa bavime o PZ a nie o vsetkych pol.organizaciach...takze aby som to napravil tak ta registracia sa tyka len pol.organizacií (mimo PZ tiek pretože za tie to robia SPZ tky,iba tym bolo treba doplnit admin.udaje) ktore su vedene vacsinou na ministerstve...pardon ◄ reagovať
Takže takto to zodpovedal dr.Kovacs
poslal: Edu včera, 21:21
Pán doktor mám otázku ohladne :
(12) Poľovnícka organizácia podľa odseku 9 je povinná do 31. januára 2010 uviesť svoje stanovy do súladu s týmto zákonom a predložiť jeden ich výtlačok príslušnému obvodnému lesnému úradu. Poľovnícku organizáciu, ktorá si túto povinnosť nesplní obvodný lesný úrad zapíše v registri poľovníckych organizácií s dodatkom „v likvidácii“ k 1. februáru 2010 a poľovnícka organizácia môže vykonávať len úkony smerujúce k jej zániku. Poľovnícka organizácia je povinná do 28. februára 2010 vymenovať likvidátora a oznámiť obvodnému lesnému úradu jeho meno, priezvisko, rodné číslo a adresu trvalého pobytu. Ak si poľovnícka organizácia túto povinnosť nesplní, príslušný obvodný lesný úrad zapíše ako likvidátora jej štatutárny orgán.
Znamená to ,že keď naše PZ neodovzdá uvedenie stanov PZ zosúladených s novým zákonom na lesný úrad bude 1 februára privedená do likvidácie ? Alebo som si to nejako zle vysvetlil ?
Za odpoveď vopred ďakujem .
Právnik odpovedá:
Dobrý deň "Edu!"
PZ nie je poľovnícka organizácia v zmysle zákona, ale iba jeho organizačná zložka. Poľovníckou organizáciou je SPZ! Keďže vo Vašom PZ neviete ako ďalej zrejme si príslušné na Oko alebo RgO nesplnil svoju povinnosť, riadne Vás informovať a radiť a riadiť, tak ako mu to ukladajú Stanovy SPZ, preto toto avízujte obratom na ústredie SPZ aby už konečne zjednali nápravu!
S pozdravom. JUDr. Peter Kovács!
dnes, 13:50 JUDr. Peter Kovács ◄ reagovať
He takže všetci aktívny sa snažili zbytočne? Vlastne nie, my sme mali zastaralé stanovy a chceli sme urobiť poriadok už asi rok, no čakali sme na novú legislatívu, s ktorou to aj tak musí každé PZ zosúladiť, pretože nové stanovy SPZ sú nadradené stnaovám PZ. ◄ reagovať
edu a vy to nemate ešte? ja som bol teraz s nasim hospodarom a skoro všetky zdruzenia s okolia to maju ◄ reagovať
miro65.. či to vybavili už, lebo edu ma revir kusom odo mna, ◄ reagovať
aby ste pochopili tak ešte raz a velmi pomali,,-----Poľovnícka organizácia podľa odseku 9 je povinná do 31. januára 2010 uviesť svoje stanovy do súladu s týmto zákonom a predložiť jeden ich výtlačok príslušnému obvodnému lesnému úradu.....---------- či polovnicka organizacia v ktorej je členom edu tuto povinnost splnila,, ◄ reagovať
FLAT...ešte raz...PZ sa nemusia nikde registrovat....registrovat sa musia SPZ...to je ta org.ktora sa musi... ◄ reagovať
ked tomu dobre rozumiem, mame si v nasom PZ novelizovat stanovy v sulade s novym zakonom do 31.01.2010, inak sme v likvidacii??? ◄ reagovať
Podľa toho,čo som vyčítal, tak zmenu stanov musia vykonať a predložiť len Občianske združenia, Lovecké spolky a pod., ktoré sa registrovali na Min. vnútra ako občianske organizácie a nie Poľovnícke združenia SPZ. Podľa nového zákona aj oni podliehajú novému zákonu, nakoľko Min. vnútra odstúpilo zoznam týchto združení do 30.10.2009 na Min. pôdohospodárstva, tvorcu nového zákona. ◄ reagovať
je to jasné..neprepracuješ domáci poriadok podla nov.Zákona
OLú ťa dá odstaviť,tj zákaz výkonu polovného práva,a revír do konkurzu. Dalšia možnosť ako oškubať obyčajných polovníkov o revíry. Páni velkomožný budú mať šancu,urobiť TUNELOVANIE ako to už býva zvykom na Slovensku. No proste HNUS!!! ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.