poslal: Edu 18. Januára, 15:21
Dobrý deň pán doktor nedalo mi sa nevrátiť k mojej otázke ktorú ste zodpovedali dňa
13 januára tohoto roku .
Právnik odpovedá:
Dobrý deň "Edu!"
PZ nie je poľovnícka organizácia v zmysle zákona, ale iba jeho organizačná zložka. Poľovníckou organizáciou je SPZ! Keďže vo Vašom PZ neviete ako ďalej zrejme si príslušné na Oko alebo RgO nesplnil svoju povinnosť, riadne Vás informovať a radiť a riadiť, tak ako mu to ukladajú Stanovy SPZ, preto toto avízujte obratom na ústredie SPZ aby už konečne zjednali nápravu!
Ja som sa však dočítal tu
odkaz
niečo uplne iné ba je i priložený podrobný zoznam organizácií ktorých sa to týka .
Nehnevajte sa prosím ,že vás druhý krát otravujem s tou istou otázkov .
Za odpoveď vopred ďakujem.
Právnik odpovedá:
Dobrý deň "Edu!"
Ja za to nemôžem, že neznalosť práva na Slovensku je na tak nízkej úrovni. Presviedčam sa o tom denno-denne, bohužiaľ je tomu tak aj u štátnych úradníkov!
Keby zákon o poľovníctve bol zrozumiteľný a nechaotický, a nadväzujúc na tento zákon takisto keby aj stanovy SPZ boli "kóšer" nebol by žiadny problém!
S pozdravom: JUDr. Peter Kovács!
dnes, 09:45 JUDr. Peter Kovács
poslal: Milosko 18. Januára, 10:26
Dobry den pan doktor,
Teraz som dohovoril s panom XY z ustredia SPZ z leg.odobru. Takze citajte,co som sa dozvedel. Vsetky OJ SPZ (myslene tym aj PZ) boli preregistrovane ako samostatne PO s pravnou subjektivitou. Ked som sa pytal, podla akeho clanku noveho zakonat to tak urobili, tak som dostal odpoved,ze podla pokynov z ministerstva. Neviem,ci sa s tym da suhlasit,ale dobre...je to legislativny odbor nasej materskej org., tak si povedzme osvojim tento naror. Len teraz nechapem zase odpoved z OKO SPZ. Podla zakona PO maju dat do suladu svoje stanovy zo zakonom a zaslat na OLU. Ale kedze sme len ich org,jednotkou, tak nemame nic posielat. Podla Stanov SPZ nasa pravna forma doteraz je organizacna jednotka (organizacie). Tak teraz nechapem. Ak je pravda to,co mi povedali na usterdi,sme PO. A podla zakona,ma PO zaslat stanovy.... no mam v tom zmatok. Tak co sme??? A co mame robit?
Právnik odpovedá:
Dobrý deň "Milosko!"
Môj názor na existenciu SPZ od 01.09.2009, poznáte, nenútim ho nikomu, každý nech sa rozhodne podľa svojho vedomia a svedomia. Sme však znovu pritom akých predstaviteľov ste si zvolili...Len na okraj poznamenávam,že žiadne ministerstvo nemôže dávať pokyn SPZ ako má postupovať, veď predsa na to svoje stanovy, na toto je oprávnený iba príslušný súd, aj ten len právoplatným rozsudkom pri preskúmavaní rozhodnutia, kde vysloví svoj právny názor, ktorým je sa povinný riadiť....,ale to je už o inom.Na Slovensku je však prax iná, vidieť to aj na niektorých rozhodnutí štátnych orgánov.
S pozdravom: JUDr. Peter Kovács!
dnes, 10:58 JUDr. Peter Kovács