Pravdupovediac Jozef ja by som sa tomu ani veľmi nečudoval, na mieste Blaseru by som to už spravil dávno, len na tejto stránke som niekoľkokrát u rôznych inzerentov a predajcov zachytil falzifikáty zbraní vyrobené tzv. domácimi kutilmi viac, alebo menej zdatnými. Pravdepodobne to funguje tak, že sa nakúpia štandardné vyhotovenia zbraní alebo základné súčastí zbraní a z tureckého orecha si dajú domácimi kutilmi vyrobiť napodobeniny exkluzívnych drahých originálov, no a zisk samozrejme nezhrabne Blaser, ale šikovný podvodníček. Vyzerá to, že takto to funguje aj s gravírom, existuje dostatok ľudových majstrov, ktorí takéto zásahy do zbraní robia. Ono sa nič nedeje pokiaľ je budúci majiteľ zbrane vopred oboznámený, že jeho zbraň fakticky nie je originál, ale kópia, horšie už je ak sa takéto zbrane vydávajú za originály a podvodníci zarábajú na exkluzívnom mene firmy Blaser. To je asi to isté, akoby si napr. chcel kúpiť Picasa a namiesto toho ti predali falzifikát originálu, hoc by vyzeral na nerozoznanie.