ZBRANE ZH 344, ZH 348, ZH 349 - diskusia
Prosim o akekolvek informacie, rady a skusenosti so zbraňou Tip ZH gulovou kozlicou ZH 344 - 7x57R/7x57R, ZH 348 - 7x65R/7x65R, ZH 349 - 8x57R/8x57R, alebo inou kombinaciu kalibrov ak sa vyrabali. Mam ZH 301 - 12/12 + vymenne hlavne ZH 221 - 16/16 + ZH 304 - 7x57R/12/Zeiss 6 a rad by som si este kupil vymenne hlavne gulovu kozlicu ZH, asi najradsej ZH 349 - 8x57R/8x57R. Zbran som dostal od otca, on ju mal 30 rokov a bol s nou spokojny a aj ja som. Takto by som uz mal slusny komplet na vsetko.
Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?
reč je podľa mňa o Tvojej flinte- guľovnici Z a nie o ZH. Pri všetkej úcte a Tvojej skromnosti nemám ani najmenších pochýb, že s Tvojou flintou dokážeš urobiť taký nástrel, o akom hovoríš. Pre mňa to znie minimálne logicky.
milanko12 - tak s ttakou hrubou hlavňou, s napináčikom a dvojnožkou keby si nerobil také nástrely ako som videl tak to by si už bol iný oný :))))
Jedna vec je ale fakt, že tieto veci neplatia vo všeobecnosti. Každá zbraň je možné že žerie iné strelivo. Počul som, teda čítal že jedného kamoš mal Brno effect 8x57JRS a s normou to bolo omnoho horšie ako s SB. Tiež len reči. Ale skôr tvar strely a celková dlžka náboja dokáže robiť zázraky. takisto vzdialenosť nábehovej hrany pola drážok a miesta na strele, kde sa budú zarezávať je pre rôzne zbrane a rôzne strelivo iné. Mnohých to nezaujíma, ale podstatne to vplývy na prestnosť strelby. Tým ale myslím dosahovanie rozptylu pod 1 MOA bežnými zbraňami. Dá sa to, verte mi. Nie zase nejakou starou rozheganou flintou, niečo normálne (napr. ZKK)
Ono estetika a komunizmus sa vôbec nemali radi to je fakt .Ba mám pocit ako by spolu 40 rokov bojovali :)))
Ty máš asi jednu z tých troch super vzácnych kozlíc ZH, ktoré Brno urobilo ručne na zakázku pre troch komunistických pohlavárov na ich počesť. Jedna bola určená pre Brežneva, druhá pre Čaučeska a tretia pre Živkova. Z histórie je známe, že tieto ZH si nikdy neprevzali, resp. im neboli dodané, Ty vlastníš pravdepodobne jednu z nich. Lebo inak si to neviem vysvetliť ten SUPER nástrel 3x3cm na 100m. Je ale aj dosť pravdepodobné, že si sa nechtiac a neúmyselne pomýlil a chcel si uviesť 30x30cm. V tom prípade by to bolo naprosto logické.
Za 30 rokov som videl dosť nástrelov kozlíc ZH, ale ani jedna nezodpovedala tvojim uvádzaným parametrom! Videl som ale nástrely U – Brodských kozlíc ČZ a s takým nástrelom som sa stretol na vzdialenosť 50 m, to áno!
P.S. Prvé štyri vety sú myslené žartom.
Keby som mal ZH čko tak by som si musel dávať viac záležať :)))
Pepousek 7 kolko to máš tých rokov naozaj ? Ked nie 15 .
Kaliber 12 je jediný správny kaliber môjho gusta !!! Rozhodol si sa správne podľa môjho subjektívneho názoru.
Edu - ono je to fakt, dá sa dosahovať super rozptyl, ani nevieš ako! predstav si dve kružnice , jednu ako obrazec rozptylu zbrane a druhú ako pohybovanie zámernej osnovy na terči. pokial je zbraň umiestnená vo zveráku, platí kružnica iba rozptylu zbrane. Pri strelbe s oporou platí premenlivá funkcia, kde sa operuje s týmito dvomi kružnicami . Ono fakt sa dá ale nie cielene dosiahnuť pri strelbe s oporou menší rozptyl ako je technicky možný z danej hlavne. Je to ale vecou viac menje náhody, čo ty vieš, kto tu má aké štastie:))
Loveccc-to bylo prostě asi jenom štěstí ale prostě na ZH si nemůžu stěžovat!!máš asi jiný názor ale já mám svůj a držím se ho
PS : Na 15 rokov strielaš slušne .