ZBRANE ZH 344, ZH 348, ZH 349 - diskusia
Prosim o akekolvek informacie, rady a skusenosti so zbraňou Tip ZH gulovou kozlicou ZH 344 - 7x57R/7x57R, ZH 348 - 7x65R/7x65R, ZH 349 - 8x57R/8x57R, alebo inou kombinaciu kalibrov ak sa vyrabali. Mam ZH 301 - 12/12 + vymenne hlavne ZH 221 - 16/16 + ZH 304 - 7x57R/12/Zeiss 6 a rad by som si este kupil vymenne hlavne gulovu kozlicu ZH, asi najradsej ZH 349 - 8x57R/8x57R. Zbran som dostal od otca, on ju mal 30 rokov a bol s nou spokojny a aj ja som. Takto by som uz mal slusny komplet na vsetko.
Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?
Bodo gratulujem a prajem všetkým veľa zdravia.
Takže tu som len chcel povedať že Meoptu nerobí len vynikajúci 3-12x56 ale aj poruchový 7x50 (RD) a dalšie modely . Viem že ich má kopa ľudí na slovensku a je to dobrá optika -ale myslím že ma nadsadenú cenu ! Lebo plaťiť sa má za kvalitu a nie za niečo čo budem reklamovať .
Každy si kupuje to, na čo má a čomu verí, že je pre neho najlepšie. Nechajme ich tak. Tu ich nepresvedčíme.
Ale tu sa asi začalo diskutovať o presnosti ZH, či nie ?
K busshnelu Elitte 4200 iba toľko - že ho všade radia k strednej triede a dodnes som na žiadnom fóre naň nenašiel jedno krivé slovo .
neviem čo máš na malorážkach ale Elite to nebude :)
rys mal som zeissa hodil som ho do kontajnera nebavilo ma štelovať ho na mojej 8x57 JS kladivom na klapkovej montáži . Samozrejme to bolo skoro pred 20 rokmi .
Inak na obed skúšať brilantnosť obrazu puškohľadu to si ma pobavil :))))))
Pepusek jedna otázka - To si strielal guľovú alebo brokovú hlaveň ? :))
Hej páni okolo tých ZHčiek, začali sme sa tu baviť o dvoch rozdielnych veciach a to sústrel a rozptyl, tak prosím uveďte debatu na pravú mieru. Jedna vec je niečo iné takisto aj druhá.
ale tie zeissky na tú dobu neboli zlé. Ešte dlho po revolúcii si DDR zeisska držala primát oproti šmejdom, ktoré sa k nám začali dovážať - ( Niko stirling, Bushnel, Norkónia- lacnejšie verzie a pod. ). Boli to šmejdy a nikdy viac! Tieto tri puškohľady som osobne vlastnil + 2x Zeiss a oproti Zeissu to boli jednoducho sračky. A číslo 4x32 + hrubý T. kríž na zeisse neboli na zahodenie. 32:4=8 a Ty vieš veľmi dobre, o čom hovorím. Obzvlášť pri splne. Dnes je to samozrejme iné.
MILANKO12