ZBRANE ZH 344, ZH 348, ZH 349 - diskusia
Prosim o akekolvek informacie, rady a skusenosti so zbraňou Tip ZH gulovou kozlicou ZH 344 - 7x57R/7x57R, ZH 348 - 7x65R/7x65R, ZH 349 - 8x57R/8x57R, alebo inou kombinaciu kalibrov ak sa vyrabali. Mam ZH 301 - 12/12 + vymenne hlavne ZH 221 - 16/16 + ZH 304 - 7x57R/12/Zeiss 6 a rad by som si este kupil vymenne hlavne gulovu kozlicu ZH, asi najradsej ZH 349 - 8x57R/8x57R. Zbran som dostal od otca, on ju mal 30 rokov a bol s nou spokojny a aj ja som. Takto by som uz mal slusny komplet na vsetko.
Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?
Je to puška, ktorá má veľmi kvalitné a pevné zámky, chrómované hlavne a kvalitné čiernenie. Nemám obavy keď prší, sneží. Mám na nej veľmi kvalitnú pažbu, ktorá je svojou povrchovou úpravou veľmi odolní voči vode. Keď idem na poľovačku, nemám obavy ,že by sa mi mohla pôsobením vody nejako poškodiť.
Pre bežné poľovanie, je dostačujúca. Lov na kačice, bažanty a pod. Zahrdlenie 0,5 a 1 je tiež vyhovujúce. Veľmi presne strieľa jednotné strely, IZ je možné použiť aj na súťaž.
Mimochodom, majsterko Marian, keď si tu pred troma dňami vyhlásil kaliber 9,3x62 za „najlepší aký je k dispozícii na trhu“, zaujalo ma to, ale zdržal som sa. Dúfal som, že na základe xwolfovej narážky sa dozviem čosi viac, nestalo sa. Nebolo by do pľacu niečo serióznejšie na túto tému? Mám na mysli nejaké odbornejšie argumenty než fakt, že ho vlastníš ty…..
Iboo