dnes je štvrtok,  2. apríl 2026,  meniny má Zita,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:24,  dnes západ slnka: 19:14
termovizia nocpix
ODIMON

Puskohlady z Ceskej zbrojovky - diskusia

autor: bridiak
pridané: 4.8.2009 16:55
zobrazení: 10 413
hlasov: 1
Nazdar borci.
Chcem sa niekoho opytat ci nemate skusenost s puskohladmi z Ceskej zbrojovky = nie Meostar ale CZ pozrite na odkaz /> Chcel by som to na W 308 kedze sa mi po 7 rokoch zacala na Seadleri hybat osnova.
Poradte

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
Edu
greenKorektor veľmi správne !!! Nie Carll ale Carl . Ďakujem za opravu .
Myslím ,že to nebola taká hrubica ,ako tvoja KÚPYT :))))))))
odkaz
greenKorektor
Poucujes tu ako Veľký muftý na schodzi
a sam to pises nespravne...
Carl Zeiss a nie Carll zeiss
Edu
Carll zeiss za 400€ u nás asi nekúpiš .
Edu
odkaz
Edu
odkaz /> Nech sa páči majú i iné značky popozeraj !
lubto
bridiak - Radšej sa s tým vybav, vyber záver a nastav si kríž, je to lepšie ako potom naháňať ranu. Ja som to urobil tak a prvá šla na okraj terča, potom už nastrelenie bolo bezproblémové. Ten puškohľad zatiaľ drží, ale som zvedavý ako dlho...
bridiak
Som rad ze sa tu rozprudila takato debata.
Na zaklade nej som sa rozhodol ze pojdem cestou Meopty.
Momentalne idem nastrelovat Marlin 30-30W kupenu v Lesone ako komplet s puskohladom Marlin 3-9 x 30. Ktovie co bude ten puskohlad za srot. Ale ved tam aj tak casom dam kolimator.Inac poradte ako to co najrychlejsie nastrelit ked to nema podhlad a zaver sa vybera komplikovane?
milanko12
NO SEADLER JE ESTE O TRIEDU LEPSI AKO PUSKOHLADY S CESKEJ ZBROJOVKY TO FAKT LEN NA VZDUCHOVKU MALORAZKU JE TO DOBRE
iboo
prilejem svoju troku do diskusie - dostal som ako dar tasco 3-9x50E na moju prvú guľovnicu 7,62X54R s výsmechom sme to skúsili nastreliť na otcovvej 308win (lebo moja malinká už jeden kríž na Fomei 6x40 zlomila! - a to bol vcelku vydarený kus, až doteraz). Dali sme z toho 27 výstrelov, ani bohovi nastreliť. Skončil na malokalibrovke ako vynikajúca optika. Kolega má na ZKK600 30-06 tasco 3-9x50E na krúžkovej montáži, vyvalil z toho vyše 200 rán a zatial v pohode, len občas sa stane, že sem tam neičo netrafí, ale veď niajký strelec nieje stopercentný. Ako píše xwolf - takéto paradoxy sú najhoršie pre ukázanie pravej tváre. Kolega mal na 30-06 meoptu 6x42 T, predal a kúpil tactical 3-9x50E a po roku lutuje - meopta mala lepší obraz.Niečo ale na mimotoleračných kusoch bude - pred rokom som sa aj ja ulakomil na Tactical 6x40T na ruskú gulovnicu 7,62x39 - na moje počudovanie za 1500 vtedajších SKK to bolo slušné, svetelnosť (alebo ja mám ešte tak dobré oči?) za šera, držanie nástrelu,... skúsil som ho aj na mojej kozlici Brno 502.8 a po cca 40 terčových ranách som konštatoval spokojnosť s držaním nástrelu, ale ako časovaná bomba je to tiež dobrý artikel....
xwolf
Findula,podla tvojej logiky su potom dobre vsetky rad radom - Tactical,Tasco,Edenberg a ja neviem este pod akymi synonymami sa to predava. Ze su to nejreklamovanejsie a najporuchovejsie produkty ti zrejme nevadi. Hlavne ze je na tom napis Ceska zbrojovka. Mal som Edenberg 3-12x50 ako prvy puskohlad,tiez kupovany s umyslom "to staci".Ano,stacilo na vyhodenie penazi. Nastrel drzal,tak asi 10cm na 100m.Predal som ho dalsiemu,ktoremu podobne "drzi nastrel". A malo to super obraz,cez den tak do 100 metrov. Je to atrapa,nie puskohlad. X-stokrat som niekomu pomahal nastrelit na strelnici u nas podobne zazraky,tak o nich cosi viem.Nie jeden,ani desat,ani padesiat,ale trosku viac kusov. Musim pochvalit marketing tych,co to predavaju-ludi zblbli slusne. Ked sa k tomu este prida nejaky vlastnik,co z toho pusti par ran a nebolo treba dohladavat,tak dokonaly produkt je na svete - super pomer cena/vykon.
Ze je to smejd,na tom nezmeni nic ani par "spokojnych" uzivatelov.V Cine robia uz aj kopie Leupolda 3,5-10x50,to este len bude bomba,ked sa to sem zacne vozit. :-))))
Nic osobne,ale je to tak.
findula
tajfi máš pravdu.Za třicet let myslivosti mi opravdu mnoho puškohledů rukama neprošlo asi tak 40ks.Mám tři kulové zbraně osazené Doctrem,Meostárem a Českou zbrojovkou.Opravdu nemám dle čeho srovnávat
tajfi
Findula tebe pravdepodobne veľa optiky rukami neprešlo. A čo sa týka skúseností ja s ním mám a ako som písal nič moc. Kríž síce drží ale svetelnosť chabá , no a musíš do ňho pozerať presne na stred inak sa ti okraje rozmazávajú to znamená že je náchylný na malý pohyb oka , či hlavy. Zasa problém za zníženej viditeľnosti. Asi toľko k môjmu poznatku
majk
ZDRAVIM.Ten puškohlad sa vyraba V Čine presne tam kde TACTICAL.
Hyncik
nekupuj to je to čínsky "cárajch " kamarát to dal na 8x64S a po 7 ranách to už lietalo poza rohy. Pod Meoptu sa vážne neoplatí ísť . bud novú a ak nemáš tak kukni v poľských predajniach je zhruba o 4- tisicky lacnejsší kadý odel ako u nás . Alebo si kúp použitú a máš pokoj .
findula
Chlapci nevěřte těm co s ním nemají zkušenosti.Mám ho druhý rok na 30-06Springfield v parametrech 3-12x50 červený bod.Je tu několik lidí na této stránce kteří s ním měli možnost střílet ve dne i v noci.Je to absolutní spokojenost.Za dva roky se ani nehnul a to přes něj prošlo více jak 300ran.Červený bod je jemně vykreslen,nic rozpitého,uložen v jemném kříži s černou tečkou uprostřed,která se po rosvícení mění na červenou.Já jenom mohu doporučit
tajfi
samé preklepy ale hádam pochopíte. Inak mám ho v : 7x50RD. na malokalibrovku za denného svetla a večer postačujúci
tajfi
Veru sú to čínske atrapy. Ja som ho skúšal na mojej guľovnici ale už aj pôjde odtiaľ preč. ako sa stmieva vonku tak sa stmieva aj v optike. Ba povedal by som aj rýchlejšie. Voľným akom lepšie vidím ak tou čínskou haraburdou. Na vyhodenie prebytočných peňazí velmi dobrá voľba.
xwolf
Je to vyrobene v Cine,kde to vypadava z jednej linky a potom na to davaju popisy podla toho,co si kto objedna-ci CZ,alebo jelen1, to je vsetko jedno. Ked chcete vyhodit peniaze,je to dobra volba.
lukxus
Veru aj ja uvažujem nad týmto puškohladom. Neviete nieco o kvalite? Dik.

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.