fotoaparát CANON EOS - diskusia
Zdravím páni, už dlhší čas sledujem túto stránku, konkrétne fotografie, a sú tam niekedy fakt pekné kúsky. Považujem sa za amatérkeho fotografa, ale niekedy sa tá fotka podarí v celkom dobrej kvalite. Chcel by som si v krátkom časovom horizonte zadovážiť nejaký lepšejší aparát, aby som mohol aj troška začať prispievať na tútú stránku. Po dlhšom prieskume moja voľby padla na dig.zrkadlovku CANON EOS 500 D. Preto by som chcel touto cestou sa Vás spýtať na Váš názor, poprípade skúsenosti, resp. iné alternatívy. Ďakujem
Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?
Canon EF 300mm f/2.8L IS USM mozes porovnat s AF-S Nikkor 300mm f/2.8G IF-ED VR, Canon EF 400mm f/2.8L IS USM s AF-S Nikkor 400mm f/2.8G ED VR, Canon EF 500mm f/4L IS USM s AF-S Nikkor 500mm f/4G ED VR, Canon EF 600mm f/4L IS USM s AF-S Nikkor 600mm f/4G ED VR.
Su to porovnatelna skla, s porovnatelnymi vlastnostami a porovnatelnou cenou (pre bezneho amatera zial vacsinou nedostupnou).
Nadvlada Canonu nie ja ani zdaleka taka ako tvrdis, ale to je jedno ... vlastne to je fajn, ak by bola, tak by canon stal tolko, ze amateri by sa na neho pozerali iba cez skla vykladov ...
A rad by som videl tie testy 80-400 s nekvalitnou kresbou.
petere nemaj boj, nikon je dobry fotak, to len Edu ma utkvelu predstavu ze nie ... Kopec ludi foti 70-300, je mala sikovna na fotenie z ruky a tym nemyslim iba Nikonakov, ale aj Canonakov. Ked penazenka nepusti, tak preco nie.