dnes je štvrtok,  19. marec 2026,  meniny má Jozef,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 05:53,  dnes západ slnka: 17:54
termovizia nocpix
ODIMON

Ochrana fotografa - diskusia

autor: cako
pridané: 14.7.2009 19:53
zobrazení: 14 125
hlasov: 0
Zdravicko
Tiez patrim medzi tych co radi hladaju v lese zvierata a fotia si ich.No len sa chcem spytat tiez nejakych fotografov aku ochranu pouzivaju proti prip.utoku...clovek nikdy nevie :)...zatial chodim do hory len s jednym sprejom proti utoku.Este som ho nastastie nemusel pouzit.Aj ked neviem ci taka mala flasticka pomoze.Dakujem

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
Zobrazené 121-160 z 179
anonym
Cako, PREPÁČ že som zabral miesto touto neplodnou výmenou názorov s EDU. Moj názor k téme som napísal,niekto ti poradí niečo iné,to už je len na tebe ako sa zabezpečíš . Vela štastia!
Edu
Vydavatel :) tam bolo iba trocha ironie nuž zjavne si to nepochopil dufam že nam i prezradíš ktorých.asi dufam marne:)Badi&hawk3 a mnoho inych nickov:))a vydavateľov
Ondrik
zvláštne je, že debaty na určitú tému sa často zvrhnú na vzájomné osočovanie a urážanie....smutné páni.
anonym
EDU,vydavatel knih a autor knih sú 2 rozdielne funkcie.ale odkial by si to mohol vediet,však :-)
Edu
Hawk3 nie je ti blbe vyhlasit ako tu končiš zmazat galerku a potichu sa vratit pod inymi utajenymi nickami? Ty meriaš fotografov podla vydanych kníh ja podĺa kvality fotografie.ak maš zaujem pridi 5.9 o 13.00 na dni sväteho huberta do antona budu sa odovzdavať ceny v suťaži o jelena Slavy Štochla. Tieto budu nasledne publikovane v knihe. Ja fotim zrkadlom asi 3 roky. Ty možno cely život. To že som ti vytkol kompoziciu ako i to že si absolutne nevieš vyvazit bielu som pôvodne myslel ako radu nie uražku.fotky nemaž na maličké chybičky kompozicie a technickej kvality maju svoju kvalitu i vypovednu hodnotu ty vydavatel knih :))))
anonym
Ja nemám prečo plakat, svoje fotky si ja možem vymazat kedy ja chcem,ale ak čakáš že to urobím aj teraz,tak to sa ešte načakáš,ty špička europi.
anonym
EDU,účast na nejakej sútaži ešte neznamená vlastná výstava. A nepýtal som sa na časopis ale na KNIHU. Nemusiš písat nepodstatné veci,chcel som 1 knihu, 1 výstavu s počtom návštevníkov,LEN TVOJU,NIE ÚČAST,ale nenapisal si nič,len samé nepodstatné blbosti .
Edu
Hawk3 som teraz cez mobil . Zjavne si nepochopil aka otazka sa tu rieši ale na to som zvknuty už od čias ked si pod nickom Badi zmazal s plačom vsetky svoje fotky lebo som ti povedal ze nemas ani šajnu o kompozicii ako ani nemaš:) kup si od skupiny HEX dvoj album Cesta z mesta tam môžeš zhliadnut iny žaner mojej fotografie a už konečne prestaň plakať Badi
anonym
EDU,stači mi 1 konkrétna kniha,ktorú si mozem pozriet , tu na Slovensku. A vtej výškovej budove ,to je kde ,niekde potrebovali na chodbe vyplnit holé steny a tomu hovoríš výstava ?
Edu
vratim sa k teme použit pištol akehokolvek kalibru a strelit ňou na medveďa považujem za absolutnu blbosť ktora môže stat takehoto kovboja život.
Edu
Hawk 3 alias nedoceneny umelec badi . S mojimi fotkami sa môžeš stretnuť v časopisoch a knihach uplne bežne. Teraz som len cez mobil tak sa mi to tazko rieši.moje fotky najdeš nie len na slovensku ale i finsku,česku,švajčiarsku,nemecku,rusku,usa ale i v mnohych inych krajinach. Momentalne napriklad na súťaži vo švajčiarsku. Tiež na vystave vo vyškovej budove J&T v Bratislave ako i v novembri na vystave velkoplošnych fotografi v PKO Bratislava. Menovat dalej nechcem ani nemam prečo. K špičke ta radia divaci nie ty sam . Vydat knihu aj s fotkami Z mobilu dokaže hocikto. Len aby si ju potom nemusel rozdavat sponzorom.a ktora že je to ta kniha čo sa tu nou chvališ?
anonym
EDU tiež by ma zaujímalo v ktorej galérii si mal poslednú výstavu a aká bola účast ?
anonym
EDU,ked už sa radíš do tej špičky ,kde v ktorej KNIHE sa stretnem s tvojimi fotkami,okrem interneto.stránok ?
anonym
TY sa tu chvastáš ako chlapec, nie ja,tu sa pretrčaš s tvojou brokovnicou a dalšimi haraburdami a máš strašnú radost ak niekoho ohúriš ,ja nie. A montáž z Bojníc si objavil kde ? Medzi svojimi fotkami určite,tam máš kopu vypchávok,čau!
Edu
Ešte sa vrátim k Nemeckemu národnému parku . Fotí tam špička europi rosťa stach nebohý Miro Zumrík a 99% fotiek šeliem vzniká práve v tomto národnom parku . Ale to Ty určite nepochopíš . Radšej budeš ponukať fotomontaže z Bojníc .
Edu
hawk ja mam doma nový GB .sabbati na zver raticovú,brokovu jednospúšť churchil by casnarna zver malú,malokalibrovku na škodnú samopal ako člen športoveho klubu polície trenčín . To je moja zbierka haraburd . Ty si kup pištolku nos ju a ukazuj chlapcom čo ty máš a ako to zloží i medveda :)))) možno ťa budú uznávať . U mňa si však iba trapak čo trepe absurdne hlúposti a navádza ludí k nezmyselným činom braniť sa pred medveďom pištolkou čo je hodné psychiatrického vyšetrenia .
rys2
URČITE a NEOMYLNE je to TAK.
anonym
Niekto má doma celý arzenál všelijakých harabúrd gulu,brok,samopal,pištolku a trepe o riešení mindrákov,mláti z toho do papiera a medveda si ide radšej odfotit do Bavorského parku. Niet čo dodat.
rys2
Edu, bavíme sa o ochrane fotografa a nie o navádzaní. K nutnej obrane je oprávnený každý a táto pri splnení a dodržaní zákonných povinností nie je trestným činom, ale je jednoducho zákonom dovolená.
P.S.- Ty si mal, resp. máš tiež nejakú pištoľ, myslím ČZ. Tú si používal, alebo používaš len na strelnicu?
Edu
rys 2 určite by som nikoho nenavádzal prskat nim do medveda .
rys2
To ja nemôžem vedieť, na čo ho v skutočnosti máš :-) možno sa bojíš komunistov:-) alebo ho máš ho na ochranu seba a majetku. Nemôže to byť logicky aj tak? :-)
Čiže nie len na strelnicu.
Edu
rys 2 ja samopal nenosim za pasom ako uchylak . Mám ho na športovú strelbu na strelniciach .
anonym
cako, je už aj nový sprej úspešne testovaný,stojí ale 42.82E a ak si ho dáš poslat tak 52.28E INFO NA TEL:0445293752
rys2
Edu, píšeš, že pištole si kupujú chlapi, aby si riešili mindráky. A Ty si čo riešiš, keď si si zakúpil samopal vz. 58 ? :-), ktorý vlastníš?
P.S.- vodu kážeš a víno piješ :-)
anonym
Ešte predsa,pozri sa niekedy ktorý sprievodca v Canade,alebo v sev.Amerike,alebo polárnik sa vláči s nejakou gulovnicou ? Ani jeden,RUGER 357 MAG, alebo 44 MAG.
anonym
Na Slovensku zabil polovnik medveda obyčajným polovníckym nožom,ked mu v málinčí napadol manželku,takže zéleží na osobe,kto sa bojí neubráni sa ani proti nasranému ježkovi. HOWK.
anonym
EDU,je x prípadov napadnutia plovníka s puškou,v takej húštine iba zavadzia,ja sa nebavím o polovaní na medveda ,ale o sebaobrane pred medvedom a tam viem ze mi takáto zbran bohato stačí,niekomu nemusí,niekto si myslí že len protipancierovka mu pomôže,no čo už,nech ju teda vláči po horách,alebo nech sedí doma.
Edu
Hawk 3 u mna je to trapná pištolka a to i kalibri ection expres. Osobne by som mal obavu potiahnuť moju 7x65 ktorá disponuje hydrodynamiským efektom . Pištole si chlapi kupujú aby si riešili mindráky . Na obranu ju použije tak 1 až dvaja na slovensku . Na medveda krátku zbran ešte nikto nepoužil ani nepoužije . Je to scestná myšlienka .
rys2
Presne tak, hawk, revolver 357 Magnum úplne postačuje na osobnú ochranu fotografa, prípadne osoby a to aj v prípade útoku medveďa. A to ešte nehovoríme o iných silných revolverových nábojoch, napr. 44 Magnum, ktoré sú doslovne vhodné na prípadnú obranu a ktoré sa v USA bežne používajú na „trošku“ iný druh medveďa, ako máme u nás.
Pri výbere a kúpe krátkej guľovej zbrane ( na účel obrany v lese napr. proti medveďovi ) zastávam názor, že človek by si mal kúpiť revolver a nie pištoľ z dôvodov, že revolvery sú konštrukčne stavané na výkonove výrazne silnejšie náboje ( aj puškové ), ako pistole ( mimo ojedinelých výnimiek ). Ďaľšou výhodou revolverov v kritických a životných situáciach , kedy ide o „držku“ je nezaseknutie sa – nevzpriečenie náboja v komore, čo u pištolí je možné. Aj keď som síce zástanca skôr pištolí, do hory a terénu by som uprednostnil z vyššie uvedených dôvodov jednoznačne revolver od kalibru 357 Magnum.
anonym
EDU,357mag je REVOLVEROVÝ náboj a TAURUS TRACKER JE REVOLVER,nie pištolka ako píšeš a myslím že ked medved dostane 1-2 rany tejto ráže už to nerozchodí. Medved nie je obrnený transportér a určite nehovoríme o strielaní na 50 alebo 25m,píšeme o sebaobrane,teda o vzdialenosti 10 a menej metrov.
Edu
rys 2 kto je to burič ? :) To som naposledy počul od Jakeša :)
rys2
Partaj sa vyberá podľa hodnôt človeka a ja si ju vyberám sám. Nesedávam a nemárnim čas zo zlodejmi, vrahmi, špekulantmi, buričmi, šialencami a podobnými lstivými indivíduami . Mám rád ľudí normálnych, otvorených, priateľských, na ktorých sa dá spoľahnúť a s ktorými sa cítim dobre. Pri nich aj ja hovorím otvorene ä ľudsky.
Edu
rys 2 ja do konope nechodím . Eštebaci a komouši sa radi utajuju . Potom sa hanbia za partaj :))
rys2
To je tvojou najčastejšou zbraňou, keď nevieš, „kam z konope“. Uvedom si, že každý je slobodný človek s prejavom svojej mysle, vôle a zákonnosti. Pokiaľ bude stránka vyžadovať to, čo žiadaš, v tom prípade to nie je z mojej strany nemožné. Ale spovedať sa kdejakému vandrákovi na ulici preto, že len on to chce, myslím tiež nie je na mieste. A prečo sa Ty tak vehementne odtajňuješ, podotýkam až v dnešnej dobe!!! nie je ťažké uhádnuť! Kto sa nad tým zamyslí, príde na to sám.
Edu
rys 2 ja nie som americký ale Slovenský liberál . Môj otec má síce občianstvo v USA ja mám zatial Slovenské . Ak sa za svoju identitu nehanbíš mohol by si ju tiež odtajniť . Nie len radiť a odpovedať na otázky tipu "mal by si vedieť " alebo " nech sa všetci dočítajú kde vedia" Minomálne si mohol priznať farbu ale sa zjavne hanbíš :)
rys2
Ty už im len radíš, Edu. Myslím, že ti ide skôr o to, aby ťa normálny Slovenský občan – fotograf nepredbehol, keď bude mať aj on pištoľ, alebo revolver v legálnej držbe. Krútiš, motáš, taktizuješ s medveďom a pravda je ÚPLNE INDE!- už som ju naznačil. A pokiaľ to ešte aj robíš z hlbokej nevedomosti, tak už niet čo dodať. Keď už si ten americký liberál, mohol by si vedieť, aký kaliber revolverového náboja je účinný na medveďa, napr. v USA.
maros295
Inač Edu, tem polovnik s devinou a petardami možno hodil petardu medveďovi pod nohy a potom ju odpalil tou devinou!!! :D
Ondrik
Pomaly sa mi zdá, že táto debata vykresľuje lesy ako to najnebezpečnejšie miesto v našom okolí a medveďa ako ,,lovca ľudí,,....to aby už každý fotograf, hubár, turista nosil za opaskom zbraň....a pritom to tak vôbec nie je, do lesa si snáď chodíme oddýchnuť a nie báť sa o život! Veď prejsť cez prechod pre chodcov je určite oveľa väčší risk ako ísť do lesa, nemyslíte?
Edu
Ondrik prave preto nepovažujem za vhodne prskať z pištolky do medveďa lebo po prípadnom zásahu medveďa si sám privodíš ohrozenie na živote poranenou šelmou bojujucou o vlastný život. Aj keď silne pochybujem že by si tu pištolku vôbec stačil vytiahnuť nieto zasihnut medveda a už vôbec nie smrteľne.
Ondrik
i keď k takej situácii dôjde možno iba raz za X rokov....
Zobrazené 121-160 z 179

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.