admin, máš Ty nos na plagiátorov, ani mne sa tie peeterkove "skúsenosti"s Vulkanom nezdajú, píše o strele Vulkan 11g v 7x64 toto:"Norma Vulkan - napriek tomu, ze sa hovori, ze blaser hlavne nerady papaju ine ako nemecke strelivo, tak s presnostou nebol ziadny problem. Vulkan by som definoval ako stredne tvrdu strelu. Strelenych viac kusov srncej, lanstiaky, jelen, jelienca a tulavy pes. Takmer vsetko odskakovalo po zasahu vulkanom, 2 lanstiaky uplne bez znakovania a po 1 krabicke som nadobudol dojem, ze sa s nim neda ziadna zver udrzat na nastrele, ani ak je zver v klude a nevie o strelcovi. Farbenie zvacsa slabsie az stredne (silnejsie iba pri srncej), poskodenie diviny minimalne, obcas dokonca bez medziblanovych podliatin, co prijemne prekvapilo a maso bolo treba vyrezavat iba ak bolo strielane krizom cez lopatku. Tulavy pes velkosti asi kopova s prestrelenym krkom, bez zasahu kosti vsak odbehol neuveritelnych 120m a velmi slabo farbil. Takze mi vulkan pride do tohto kalibru troska viac tvrdy a bez dostatocneho odporu sa asi slabsie deformuje, co moze sposobit troska komplikacie pri zasohoch na makko. Ale je teda vynikajuci pre strelcov, co poluju aj kvoli divine a pripadne maju po ruke zapracovaneho psa na dohladanie odskocenej zveri." Niejako moc tej zveriako píše prispievateľ peeterko nastrieľal z jednej krabičky Vulkanov , píše: (Strelenych viac kusov srncej, lanstiaky, jelen, jelienca a tulavy pes), to koľko bolo tých nábojov v tej krabičke, keď odrátame tie, ktorými si si musel aj nastreliť zbraň na nové strelivo, na akú vzdialenosť si nastreľoval, koľkými ranami, aby si mohol vyhodnotiť stredný zásah na korekciu zámernej? Nedajbože napíšeš, že si nenastreľoval,alebo že Ti je "ukradnuté", čo si kto myslí a či súhlasí s Tebou či Ty máš alebo nemáš zbraň na nové strelivo nastreliť.Keď už sa odvolávaš na logiku tak logicky vyplýva, že ak si nastreľoval a minul niekoľko nábojov z krabičky kde je 20 nábojov, tak potom koľko Ti zostalo tých nábojov na tie "väčšie množstvá srnčej, diviačej, vysokej a ešte aj psa, na ktorých si získal tie skúsenosti aby si mohol takto hodnotiť strelu, keď si nadobudol dojem že s Vulkanom sa nedá udržať zver na nástrele. A k tomu psovi čo si ho "šktrabol" a ubehol "neuveriteľných"120m, čo si si myslel?,že padne v ohni?Aj po komorovej rane s rôznymi inými kvalitnými strelami zver odbieha z nástrelu, jedine pri zásahu na hlavu - mozog, krčnú chrbticu - miechu, vitálnejšia zver zostáva na nástrele.Nedá mi opýtať sana význam Tvojho hodnotenia strelcov , citujem:.... "Ale je teda vynikajuci pre strelcov, co poluju aj kvoli divine a pripadne maju po ruke zapracovaneho psa na dohladanie odskocenej zveri",..... to sa má ako rozumieť? Ty si vegetarián a hľadáš len adrenalín pri love na hosťovačkách? zrejme máš radosť len z toho ako zver po zásahu mäkkou trieštivou strelou "kotrmelcuje", zrejme Ti nevadí že sa tým znehodnocujú dary prírody a niekto tú divinu bude spracovávať a mnoho z nej sa vyhodí? Odkosil si Ty a usušil niejaké objemové krmivo? Vynášal krmivo do krmelcov v hlbokom snehu? Staral sa o zver v zimnom období niekoľko desiatok rokov vo "svojom" revíri, asi nie, lebo by si toto nenapísal.