Pro Maxe,dceri,ze preji k uloveni prvniho srnecka LOVU ZDAR.Jinak vypada,ze nam pomalu ,alespon u nas zacina rije,jeste to neni to pravy orechovy,ale srnci,hlavne srnci jsou jiz dosti vpohybu a na vecerni cekane jsem uz pozoroval staryho pantatu jak nahani svou vyvolenou.Takze v pondeli se synem balime paky a stehujeme se na chatu.Lovu ◄ reagovať
No my Solirov sme na tom len o kúsoček lepšie...nám zostala asi polovica.Tento rok lovíme tri srnce v každej triede po jednom(dúfam,že sa nemýlim,lebo nie som doma) a už je aj plán v tomto smere splnený. III.vt aj II.vt náš slabý priemer a špicák tiež výrad. ◄ reagovať
hm... kedze sme prisli o revir tak sa tulat kade tade nemozem.. zial... takze ako je to u nas ani neviem.. aj ked tym ze sme lesny revir (teda boli sme) nebolo tolko prilezitosti srnciu ruju si vychutnat... Takze pani, neostava mi ine len vam tisko zavidiet. ◄ reagovať
Som vonku prakticky každý deň. Kto si všíma trochu správanie srnčej zveri a kto pozná jej správanie pri ruji vidí, že srnce sú už agresívnejšie voči sebe, ale ruja ešte nezačala. Biologický kalendár srnčej neoklameš. Súhlas s Lumírom v love srncov. U nás je odlovená čistočne I. VT. Som rád, že dcéra ulovila prvého srnca. Ja na svojho srnčoka iba čakám nech odovzdá svoje gény v ruji. Potom sa uvidí... Lovu zdar! ◄ reagovať
Lumír,s tou rujou maš pravdu ◄ reagovať
Pred riji se u nas lovi prvni vekovka,skudnici a rarity,lovni srnci treti vekove behem rije a po ni.S odlovem rocku,nam to letos trochu vazne,jelikoz je vsude dostatek krytu,uvidime az druzstvo shodi repky.Ze by,ale po letosni mirne zime zacala rije na prelomu cervna a cervence se me zda trochu pritazene za vlasy.Potkam li v reviru srnce se srnou neznamena to jeste,ze zacala rije. ◄ reagovať
zas som napísal blbosť...začala asi skorej, ja som si to všimol v ten utorok :)... ◄ reagovať
na Záhorii už začala, v utorok. ◄ reagovať
Zdravím dámi a páni poľovníci.Máme začiatok júla a pomaly nám začína srnčia ruja.Ako postupujete v love srncov pred ňou?Začala už niekde?Ako ste na tom s lovom v jednotlivých vek.triedach? ◄ reagovať
Odporúčam knihy: Kolář- Odhad věku hlavných druhu spárkaté zvěře alebo Menzel- Posuzujeme věk spárkaté zvěře. ◄ reagovať
FLATretriver diky lebo mam aj dost polovnych knih a nikde som to nenasiel ako by sa to dalo rozpoznat su tam iba podiemky chovnosti a take veci ale dufam ze to este niekde najdem ale naozaj aj tebe dik za radu;) ◄ reagovať
najspoľahlivejšie je (ak ide o dvojročných a jednoročných) posudzovať podla telesnej stavby a správania , jednoročný srnec sa chová ako mláda a to hlavne vo skupine (to som počul nie čítal) ◄ reagovať
na parožky veľký spolach nie je to viem ◄ reagovať
dobry den pani chel by som sa vas opytat ako zistim u srnca o aku vekovu kategoriu sa jedna prosim pomozte mi za odpovede vopred dakujem ◄ reagovať
Vlado2406 - ako spomenul msabi - je to vec nazoru. Verejne na tuto temu nebudem viac diskutovať, ak mas zaujem tak ti mozem formou sukromnej posty priblizit, ako to niekde v praxi funguje....A ver tomu, ze tych 300% je len take skreslene cislo... ◄ reagovať
msabi -nie , mylis sa. dobre som pochopil o co ide a ten clanok som cital, ajtak je to podla mna nespravne a chore jednoducho odignorovat odstrel jednorocnych srncov (gombickarov). ◄ reagovať
iboo je to vec nazoru a asi si nepochopil to o co ide ◄ reagovať
Nedá mi to,aby som nezareagoval..."iboo",odkiaľ prosím Ťa máš tie čísla,že odstrel diviačej zveri o 300% vyšší ako plánovaný,keby to tak bolo tak nie je situácia taká aká je,ale je úplne odlišná,čítaj aj diskusiu na túto tému a články v časopisoch,lebo máš trochu skreslené údaje.Odstrel diviačej zveri dosahuje u nás v posledných rokoch asi 90% s plánovaného.To je jedna vec a drúha sa týka to článku v Hubertlove,to že si to tak vysvetlili nie je problém všetkých,nech si prečítajú ten článok ešte raz a zistia,že spravili peknú blbosť...Zatiaľ len toľko. ◄ reagovať