dnes je utorok,  22. máj 2012,  meniny má Júlia/Juliana,  počet dní do splnu: ,  dnes východ slnka: 05:01,  dnes západ slnka: 20:25

Odstrel medveda verzus lesochranary \"vlk\" - diskusia

autor: preceda112
pridané: 12.11.2011 14:38

Mili polovnici ,

zaujimal by ma Vas nazor na lesochranarske zoskupenie "vlk" . Nemozem pochopit ako jedna mimovladna organizacia dokaze ovplyvnovat veci tykajuce sa odstrelu medveda .

počet zobrazení: 978
počet hlasov: 0
okruh tém: poľovníctvo

komentáre

bibasso, 16.11.2011 o 18:46

Medvede sú u nás premnožené to fakt a chyba nás poľovníkov je, že sa nedokážeme postaviť za spoločnú vec. A pritom je to jasná vec...

goret, 16.11.2011 o 5:36

predačný tlak medveďa sa najvýraznejšie prejavuje v čase kladenia mláďat

bojda, 16.11.2011 o 0:33

Goret, nůžeš vysvětlit jaké nemalé škody způsobují medvědi polovníkom?

Osamelyvlk, 14.11.2011 o 13:52

Ochranárom niet čo závidieť - najprv nejaký živočíšny druh zachránia pred vyhynutím, ten sa premnoží, začne robiť problémy a potom nevedia kudy kam. Peniaze na ochranu musia nejako vykázať, preto tá ochrana medveďa aj po premnožení. Trend je však taký, že onedlho sa zruší ochrana tak, ako sa zrušila v USA ochrana gryzzliho. Ochranári sú ako medzi dvoma mlynskými kameňmi - jedným je zdravý, sedliacky rozum, ktorý hovorí, že medveďov je veľa a robia problémy, druhým je sponzorstvo na ochranu medveďa, ktoré žiada výsledky.

goret, 14.11.2011 o 10:25

Vysoké stavy medveďa spôsobujú aj nemalé škody nám poľovníkom. Mali by sme viac volať po náhrade škody, keď aj my sme občanmi tohoto štátu, či nie? Nie konkrétne so siahodlhým a nákladným dokazovaním každého prípadu, ale paušálne, najjednodušie podľa vymery, na ktorej sa vyskytujú. Však tam kde ich nechcú - nechcú nimi zazverovať, veľmi dobre vedia, prečo ich nechcú.

laco11, 14.11.2011 o 9:59

Medveďa, ktorého odchytíme nevieme umiestniť ani do zoologickej záhrady nieto ešte do voľnej prírody a to prosím v rámci Európy a "blízkeho" okolia.

Domsi, 14.11.2011 o 8:31

goret, pravdu mas.

Domsi, 14.11.2011 o 8:30

yegi, a prave pre toto sme vzdy my polovnici najhorsi. Netreba utocit ale hladat riesenie. Jedno z rieseni je aj odchyt tychto seliem a ich pouzitie na zazvernenie. Nemusime predsa vsetko strielat, len o toto mi ide!

goret, 14.11.2011 o 8:00

Asi ma na prvý raz nepochopíte, ale keď sem napíšem, že je najvyšší čas ukázať im, že nie sme všetci takí chuji, ako nás vykresľujú. Ono totiž ani oni nie sú všetci ako ich lídri, ani oni nie sú všetci takí chuji. Pardon za vulgarizmy - nestáva sa mi to často, len sa občas neudržím. Len chuj dokáže nazvať poľovníka hajzlom, aby zakryl vlastné chyby, ale ako som napísal, nie sú všetci takí.

yegi, 14.11.2011 o 7:25

Domsi,kolko medvedov majú rakúšania v pomere k hektárom lesa?kolko medvedov mejú nemci?jeden sa tam zatúlal z balkánu a robili nanho štvanicu.Čo tak odchytiť medvede a vyviesť ich k nim,nech si ich oni tiež užijú.A ako chceš riešiť ich početnosť antikoncepciou?budeš,im ju podávať perorálne?

Domsi, 13.11.2011 o 21:33

Takze, cele riesenie problemu je niekde v strede. Ak sa pozriete napriklad na Rakusko, tam je stav medveda hnedeho uplne zdecimovany. Takze budme radi, ze tu nejakeho medveda mame. To ze ich je vela sa ale nemoze riesit len odstrelom a planom lovu. Podla mojho nazoru treba najst take riesenie aby sa na nom podielal stat, mimovladne organizacie a polovnicke organizacie. A co sa tyka mimovladok, robia aj vela dobrej prace prospesnej aj pre polovnika. Ale ako sa hovori a je to aj pravda, ziadny extrem nije dobry.

kopoviar17, 13.11.2011 o 20:32

Sokolik davam ti 100 bodov....ochranary su horši ako sekta ,neda sa snimi normalne vychádzať.zacinam mat stým celkom dobre skúsenosti teda snimi...

dados, 13.11.2011 o 20:31

a potom su ekofasisti :D ja mam jeden nepriemny zazitok , strazil som otcovho jelena asi hodinu kym doviezli auto ... o par hodin na tom m mieste 30m topa medveda . takze som velmi rad ze som ta cakal iba hodinu :D a co je na tom najvtipnejsie v tom reviri vedia o 5 kusoch a predpisali im na nejakom zratavani ze 1,5 :D ako keby tam bola este nejaka 2jnoha polka medveda :D

Sokolik, 13.11.2011 o 20:12

A potom ešte blbí a " blbejší "...!!!

horar1992, 13.11.2011 o 19:12

su ochranári a ochranári...zelení a zelenejší...

FLATretriver, 13.11.2011 o 19:07

jaj vlčkom mi ani nespomínajte :D to im ide len o peniaze pozri te sa na ich stránku a to čo bije do očí je koľko im pribúda peňazí na účet

jarodt, 12.11.2011 o 20:19

no precedo tu hrúbku v nadpise by som si za klobúk veru nezaložil,aj toto je voda na mlyn ľuďom, ktorých kritizuješ... Po druhé mimovládne organizácie sú bežnou súčasťou demokratických režimov, netreba sa čudovať načo tu sú a čo tu vlastne robia, robia si svoju agendu, síce blbú ale to je vedľajšie, využívajú právny stav a medzery v zákone. Skôr by som sa zamýšľal nad zmenou existujúceho zákona a zjednodušením podmienok na získanie výnimiek z ochrany pre bežných užívateľov a rozšírením o jarný lov. Nevyhnutnou podmienkou je však poznať stavy medveďov a navrhnúť vhodný manažment tak, aby tu ostali ako trvalá súčasť našej prírody aj pre nasledujúce generácie. Riešenia sa akosi stále odkladajú, ľudia sa medzitým pomaly ale isto boja vyjsť si na nedeľnú vychádzku do prírody a už tobôž nie s malými deťmi, ono sa to však pomaly zbiera.

jaroslav103, 12.11.2011 o 15:15

Má za sebou davy zmanipulovane médiami a neboja sa svoje stupídne názory prezentovať v médiách. Inak sú tam hodne zastúpený feťáci preto sú taký precitlivelý