dnes je štvrtok,  9. február 2012,  meniny má Zdenko,  počet dní do splnu: ,  dnes východ slnka: 07:07,  dnes západ slnka: 16:54

skúsenosti Steyr mannlicher classic 9,3 x 62, montaž leupold QR, puškohľad 2,5-10 x 50 Delta Titanium, Norma oryx 18,5 g - diskusia

autor: cosar
pridané: 3.6.2010 10:18
Sem Vám budem písať osobne skúsenosti, s funkčnosti tejto kombinácie.

Ale očakávam i Vaše príspevky so skúsenosti, s týmito výrobkami, alebo ich kombinácii
počet zobrazení: 4 433
počet hlasov: 0

komentáre

zobrazené 1-40 z 52 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
redbolt, 28.5.2011 o 6:17

Nad 200m tak často nestrielam, to je pravda, ale do 50m strielam v noci na diviakov dosť často. Povedal by som, že vyše 50% z mojich doteraz cca 300 strelených diviakov som strelil do 50m. Tak by to asi malo význam, alebo nie? Poslednú dobu badám, že na krátke vzdialenosti /do 50m/ nejak horšie strielam ako na stredné /okolo tých 100m/. Myslím poľovnícke vzdialenosti. Zásahy sú niekedy aj niekoľko cm inde ako by som predpokladal.

lanus, 24.5.2011 o 10:20

SF- korekcia paralaxy sa dá využiť aj pri streľbe na krátke vzdialenosti s veľkým zväčšením,lebo pri jej korekcii dochádza aj k zmene t.j. optimalizácii zaostrenia na predmetnú vzdialenosť !

lubos2, 24.5.2011 o 8:36

to redbolt,absolútna blbosť kupovať puškohľad z nastaviteľnou paralaxou, ak chceš strieľať do 200 metrov.To nemá vôbec žiadny význam. Takýto puškohľad je určený na podstatne väčšie vzdialenosti...

redbolt, 24.5.2011 o 7:40

Hm, zaujímavé ako rýchlo sa tento puškohlad rozšíril medzi poľovníkmi, určite vďaka aj svojej cene, ktorá je ešte dosiahnuteľná aj pre "menej solventných", ale určite aj vďaka kvality k pomeru ceny. Čítal som názory na slovenských, českých a maďarských fórach /ako tento/, tiež som si písal s niektorými majiteľmi týchto puškohladov a moja sumarizácia dopadla dosť výrazne v prospech tohoto puškohladu. Vlastne si ani nepamätám výskyt nejakých výraznejších nedostatkov. Pre moje potreby stačiť bude. Ešte niekto by mohol odpovedať na moju otázku /viď. nižšie/ ohľadom SF /side focus/ Dík za info.

cosar, 24.5.2011 o 6:51

Ťažko písať o tom, že za rok používania, stale bez problémov a že sme si toho užili dosť, zavadzať nemusím. Po roku od nastrelenia na cca 130 m. Ulovený v Maďarsku srnec cca 200 m, mierené na okraj chrbta, zásah mna komoru. Ako vrávim za tu cenu je to pekná, praktická a hlavne spoľahlivá hračka.

redbolt, 24.5.2011 o 1:50

no rozmýšľam aj ja nad Deltou Titanium 2,5-10x56 SF. Ak sú nejaké nové skúsenosti napíšte. Chcem sa opýtať aj na SF /side focus/. Znamená to, že paralaxu nastavujem mechanicky pred každým výstrelom podľa toho ako ďaleko je cieľ? Ak sa nemýlim, väčšinou je paralaxa nastavená na 100m. Má to vôbec nejaký výraznejší vplyv na presnosť strelby do cca 200m?

hunter333, 7.2.2011 o 16:01

Mam Deltu Titanium 2,5- 10x56 na 8x57 JS ...18 vystrelov a nastrel drzi, mraz, hmla, šero.. vsetko Delta zvladla na vybornu, nemam s nou problem

cosar, 7.2.2011 o 15:37

s deltou sme prezili prvu zimu, bez ujmy, zatial vsetko spolahlivo funguje. vyskusana i za bez mesacnej noci na snehu a spolahivo sa vyrovnala docter optic co sa tyka viditelnosti. v mrazoch - 18 bez problemu funkcne nerosi sa, za tu cenu doporucujem

igo1, 7.2.2011 o 14:29

Deltu používam vyše dvoch rokov na guľovnici 7x64,som sňou maximálne spokojný (predtým Meopta). Doporučujem.

lubos2, 7.2.2011 o 14:09

Cosar, napíš už niečo nové. Skúsenosti s tou deltou??

mibe74, 6.1.2011 o 19:06

Tajfi ma pravdu a takisto hodnotim jeho prispevok, ako velmi dobry a poucny.

tajfi, 6.1.2011 o 15:48

army už som to raz spomýnal. Napríklad Sauer nepredáva kvalitnú zbraň , ale meno a drevo. Keď ho kúpim na diely (iba kovové časti)a vyskladám ho doma, tak ma bude stáť o niečo viac ako Česká guľovnica. Týmto nechcem ublížiť fandom týchto zbraní , ja len konštatujem určitý fakt. Moje tvrdenie a názor o kvalite novodobích zbraní , ktorý presadzujem asi 4-5 rokov. Žiaľ zatiaľ som bol viac menej vysmiaty ale začínam sa smiať aj ja. Obyčajný Slovenský zbrojár nebude asi až tak hlúpy , veď v Nemecku zbrane tvoria tiež len ľudia.

orol, 6.1.2011 o 12:34

Tajfi, veľmi dobrý a hodnotný príspevok. Zastávam rovnaký názor. P.s- army vďaka.

army9, 6.1.2011 o 9:37

Orol ak sa ti da tak pozri Strelecku revue 7-2009 . Priblizne v tej dobe 1-2 mesiace rozdiel vysiel ten isty clanok aj v Myslivosti . Ten by mali mat aj na svojej stranke , pohladaj . Popisovany bol Mannlicher Prohunter . Je to tam pekne popisane a zobrazene . Tajfi mas pravdu . Dnes je takmer vsetko vyrabane jednoducho , rychlo , lacno . Na vsetkom sa setri , ale ked ten vyrobok predavaju tak samozrejme co najdrahsie .

tajfi, 5.1.2011 o 22:20

army opravoval som to dnes. Majiteľovi sa to pootočilo doma pri štandardnom čistený.Samozrejme asi pôjde s chalupy preč. Nedá sa na ňu spoľahnúť. Problematikou v celkovej miere zo zbranami sa zaoberám dlhé roky ale s týmto som sa nestretol a prejsť si rozkres alebo rozhodiť zbraň a konkrétne vysledovať systém zamknutia ma ani vo sne nenapdlo.Bral som to ako klasiku. Že budú taký tupý a toto urobia do svojich zbraní. Ten SBS si môžu strčiť za klobúk.Ich samosvorné bezpečné bezpredmetné nápady.Osobne si myslím , že názov SBS- samosvorné a bezpečné dali len aby sa lepšie predávalo. Pravda je taká ,že urobili niečo čo šetrí čas,peniaze,pracovné sily a marketingový chmat na ľudí o bezpečnosti zaberie. Aj zabral. Teraz si mydlia ruky a čítajú na fórach akú majú vynikajúcu zbraň. Inak tie ich hlavne tiež nestoja za nič.Radím ich do triedy ako sú aj CZUB. 200rokov funguje válcový záver a teraz zrazu SBS. Nič nové za posledné roky sa nevymyslelo na žiadnych zbraniach. Ani Sauer ani Merkel,nikto.Dosť intenzívne sledujem vývoj zbraní a jediné čo sa zmenilo je , že prešli na plast , dural, a to čo sa dakedy pracne robilo s jedného oceľového kusa , dnes skladajú s niekoľkých jednoduchších dielov , viac spojov ale menej prac síl , lacnejšia zbraň a hlavne to zvláda jedno CNC. Toto nie je dobré , môže sa to vypomstiť. Bohužiaľ stále tvrdím že kvalitná zbraň sa ťažko hľadá.

orol, 5.1.2011 o 21:07

No predstav si... tiež ma to hodne zaujíma. Keď pôjdem ku priateľovi, určite sa na to celé pozriem. Teda ak mi dá sa na to pozrieť:-))

army9, 5.1.2011 o 20:59

To co tajfi spomina je tzv. "tesniaca matica" . Obopina v uzavretej polohe celo zaveru a ma zabranit prachovym plynom prerazit vzad (prasknuta nabojnica , prerazenie zapalky...) . To je ten SBS system . V cele zaveru drzi svoju polohu samosvorne vlastnou pruznostou . Predpokladam ze to tajfi opravoval niekedy teraz a ono samovolne posunutie nastalo vplyvom silnejsieho mrazu . Podchladeny kov sa stiahol trenie o steny puzda zaveru sa znizilo a doslo k pootoceniu mozno este vplyvom nejakeho narazu . Tiez som sa pred vyse rokom rozhodoval pre gulovnicu . Ked som to videl na obrazkoch ako to vyzera a funguje tak som Mannlicher zo svojho vyberu vylucil . Hned ked som to zbadal mi napadlo "co ak sa to pootoci aj samo". Postrielany diviak veru nebude cakat kym vyberiem zaver , vytiahnem skrutkovac z rupsaka a...

orol, 5.1.2011 o 16:41

No, keď to tvrdí tajfi, určite netreba takúto informáciu podceňovať a brať na ľahkú váhu.

tajfi, 5.1.2011 o 16:14

Starý dobrý Manlicher....hm. tiež som myslel , že tieto nové ich zbrane je dobrá voľba. Som však sklamaný ako aj s iných známych značiek. Neviem aký to bol model , nakoľko som závadu našiel odstránil na počkanie i keď neviem dokedy to vydrží. Podstata veci je , že po čistený sa nedal záver vložiť na ,,doraz" do zbrane. Najprv som myslel , že majiteľ pootočil hlavicu , či niečo podobné ale aj samostatné torzo záveru nie a nie dostať do zbrane.Chýbal mu asi 1cm aby zamkol. Po presvietený púzdra záveru v komorovej časti som zmeravel , čo sa stalo. Pootočené uzamykacie ozuby voči sebe o 40stupňov. cez prvé záver prešie a na ďalší rad narazil. nech sa Vám to stane v revíri , tak idete s dlhým nosom domov.Prípadne doporučujem dlhý skrutkovač a zrovnať si uzamykacie ozuby. Som prekvapený , že niečo takéto sa vyrába. Štandardne sú ozuby pevne v púzdre záveru alebo priamo v hlavni ale na pevno. Nemal som vytiahnutú hlaveň ale pravdepodobne Manlicher si to uľahčil tým, že pred čelo komory do púzdra nahádzal krúžky s otvormi na záver a je vybavené.Toto ma zaskočilo a môj názor na kvalitu Manlichera pridávam k ďaľším nemenovaným značkám s poznámkou- ĎAKUJEM TÚTO ZBRAŇ ANI ZADARMO. Toľko moja nová premierová skúsenosť s manlicherom.

motaq, 5.1.2011 o 10:52

cosar, ako prezila delta tuto sezonu, ak mozes napis postrehy, skusenosti... dik

vlastimidurcik, 18.10.2010 o 13:36

No kolegovia, pochválte sa so skúsenosťami s Deltou. Ako ste spokojní? Všetko OK, alebo ste aj niečo strelili?

kelneeq, 13.9.2010 o 21:04

V sobotu jsem deltu nastřelil a byl jsem s ní na dvou čekaných. Čekal jsem do úplně tmy a porovnával s dalekohledem Nikon Monarch 8,5x56. S nikonem jsem viděl o 10-15 minut déle, ale je špatné porovnávat puškohled s binokulárem. Bohužel nic jiného na porovnání nemám. Jinak za světla v ostrosti obrazu jsou na tom Nikon i Delta stejně. Za týden po používání, půjdu ověřit nástřel, tak zas dám vědět.

berco69, 13.9.2010 o 8:45

aj ja somsi kupil deltu 2,5-10x56 a davam ju na 8X57JS dnes ju idem nastrielať

cosar, 9.9.2010 o 8:50

použivam deltu zhruba 2 mesiace, a uzili sme si uz vela vychádzok, pádov, mierenia za splnu, sera, hmly, v protisvetle, s cervenou bodkou, na vzdialenosti od 5m do 250 m, a vobec ziadny problem som nezaznamenal, strielam ako vysie uvadzam normy oryx v kalibri 9,3*62 nastrel drzi vystrelených cca 15 rán.

kelneeq, 8.9.2010 o 22:57

Kupoval jsem ho normálně v kamenném obchodě v Binoxu. Nechci nikoho pomlouvat, ale podle mě ten prodavač je zaměřen spíš na pozorovací optiku (o tu jsem se nezajímal) a puškohledům moc nehoví. Jak říkám, praktická zkušenost v lese bude až o víkendu. Jen dodám, že osvětlení bodu je velmi jemné, což je pro mě pozitivní. Je to jen malinká tečka a vůbec neoslňuje.

trapez, 8.9.2010 o 18:24

Bol si osobne u chlapíka čo to predáva,alebo si to kúpil v predajni.Nemal si možnosť vyskušať pozorovací binokulár Delta Titanium 8x56ED. Očakávam čo povieš na ten puškohľad. Zdar

kelneeq, 7.9.2010 o 19:14

Tak jsem dneska donesl domů Titanium 2,5-10x56 SF. Zatím jsem spokojen. Čistý ostrý obraz, pevné klikání, paralaxa zdá se funguje jak má. V pátek ho dám na flintu, tak potom napíšu další dojmy. Jediné co by mohlo být lepší je jemné točení paralaxy. Bojím se, abych ji nechtěně při chůzi nepootočil, ale to ukáže praxe. Rozhodoval jsem se mezi 2,5-10x56 a 2,5-16x50. Rozhodl jsem se pro 2,5-10x56, protože měl pevnější a jasnější klikání, obraz se zdál také věrohodnější a dá se u něj nastavit nulová poloha korekčních točítek.

trapez, 5.9.2010 o 16:51

Oprava poľskej stránky: odkaz odkaz Zdar

trapez, 5.9.2010 o 16:50

Tiež sa okolo delty krútim už dlho a neviem sa rozhodnúť či do nej ísť.Dobre porovnanie je na poľskom nete odkaz, tiež som sa tam dozvedel viac.chystám sa na Delta opt,titanium 2,5-10x56 SF alebo novinku 2,5-16x50 SF 2D Titanium. Ak to máte povedzte skúsenosť.Na tej poľskej stránke sú len ´dalekohľady a na Delta opt.Tit. 8x56 a 8x56 ED sú od praktických poľovníkov len výborné referencie.ja to budem dávať na 30.06.ZKK 600. Lovu zdar

berco69, 30.8.2010 o 15:08

ja mám 8x57js udrží to lebo musim vymeniť optyku lebo ,enedberg mi nedržý násrel 4-12x56..

jozefpetr, 26.7.2010 o 8:20

brano 11 co konkretne ta zaujima? zatial, som chybu ziadnu nenasiel, ma uz za sebou aj jeden lahsi pád a nastrel drzi.

brano11, 24.7.2010 o 17:22

pre Cosar:chcel by som sa spytat ake mate dalsie skusenosti s tymto puškohladom?dakujem

Jayz, 2.7.2010 o 18:08

Vlasto dík za nepredpojaté hodnotenie puškohľadu delta optical titanium. Nakoľko si rovnako mladý ako ja, aj keď ťa nepoznám mám dôveru že píšeš objektívne. Som zvedavý na ďalšie konkrétne skúsenosti, ktoré mi možno najbližšie ušetria nejaké peniažky pri dosiahnutí dostatočnej kvality.

vlastimidurcik, 1.7.2010 o 14:24

Nazdar kolegovia. Trocha som sa zaujímal o puškohľad DELTA OPTIKAL TITANIUM 2,5-10x56 (JAPAN).Čítal som recenzie v myslivosti a v Maďarsku.V Maďarsku sa stala delta optikal titanium hitom!!! No ale k veci. Asi dva týždne som ho porovnával v praxi.Dokonca aj pozorovací 8x56.Ja som mal aj včera pozorovací ZEISS.Na puškohľade sa mi páči osnova a jemný červený bod. So zväčšením sa nezväčšuje. Ostrá viditeľnosť aj po okrajoch.Samozrejme hovorím za šera a zlej viditeľnosti.Obraz sa neprufarbuje dohnedasta ako u mojej Meopty 7x56.Robili sme aj nástrely pri zväčšení 2,5x a 10x. Všetko to bolo na kope, okrem jednej rany ( 2cm hore nad).Ja zatiaľ spokojnosť a silno uvažujem o kúpe. Cena cca.480 Euráčov. Zo spodu musí byť made in Japan a výrobné číslo. Meopta stojí cca.900 Eur v týchto parametroch. Zatiaľ.

cosar, 21.6.2010 o 10:05

Cez vikend puskohlad porovnavaný z docter optic 2,5-10x48 , za uplného šera, na 80-90 metrov, rovnake vysledky, testovali sme dvaja, nezavisle bez ovplyvnenia názoru vysledok rovnaky, nie je rozdiel medzi docter a delta. Taktiez, delta zhruba hodinu na priamom lejaku, plus k tomu klasicka vychadzka cca 3 hodiny v dazdi, puskohlad bez problemov zvladol, ziadne zarosenie,ani nic podobne.

cosar, 18.6.2010 o 9:13

ak sa pokazi, nie je problem ho vymenit a dam ho na inu zbran, v kalibri 7x57, napr.za šera zatial neviem, idem ho tento vikend testovať na posewd a porovnavať s docter 2,5-10 x 48 tak uvidime ktory bude lepsi, resp. aky bude vysledok porovnávania. napišem pondelok ako to dopadlo

Jayz, 17.6.2010 o 22:20

nenechaj sa znechutiť rečami, jediné, čo ťa môže znechutiť je keby sa pokazil; nie je to zas tak málo peňazí, aj keď špička je cenovo inde; daj priebežne vedieť ako sa drží; viditeľnosť za silného šera je aká?

cosar, 17.6.2010 o 19:51

na puskohlade je made in japan a nie je delta ako delta, jedna je cinska a druha japonska, a ta japonska ze vraj je ok, tak preto som to kupil ze vyskusam, vysla len 440 € takze ziadna zavratna suma.

Jayz, 17.6.2010 o 18:37

tak to už sú fakty, to beriem, len mi ešte stále okrem toho prvého prípadu čo opisuješ chýba zrejmá väzba na titanium; opakujem sa, ale titanium vykazuje "vonkajšiu" zhodu s dd-optics a to sú podľa toho čo o nich viem ozaj veľmi solídne produkty; ovšem niekde je problém, lebo cena aj záruka sú úplne inde, len kde

lanus, 17.6.2010 o 18:34

bodo1948 - Vtip je práve v tom ,že puškohľady D.O.T. sa na tie ostatné nepodobajú ,čo je príčina môjho záujmu o výsledok testu !!!

zobrazené 1-40 z 52 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie