dusab: Pisal som na konci toho prispevku,nech si kazdy striela tym,co mu vyhovuje a nech sa nezblazni,ze ja Tecko zavrhujem.Mozno si to potial nedocital a len si na zaciatku videl,ze utocim na Tecko. Ja ti to Tecko fakt neberiem. Objektivna skutocnost je taka,ze vyvoj ide dopredu. Ty si spomenul odstrelovacov z druhej svetovej-preboha kolko je to desatroci.......ked to bolo take super tak naco maju dnesny odstrelovaci puskohlady s velkym zvacsenim a nitkovymi krizmi,korekciou paralaxy,integrovanymi naklonomermi atd.,atd.? Dovolim si ta upozornit na publikaciu s nazvom "Snipers of WWII",nakladatelstvo ti mozem zistit - traja zo znamych nemeckych odstrelovacov povedali priblizne toto: Dvaja strielali s 4x na postavu (kdeze hlavu....) do 300-350 metrov,treti potvrdil,ze mal zasahy postavy s optikou 6x do 450-500,vynimocne 600metrov. Hovorime o cieli s plochou priblizne kolko? 40x60cm?
Ale toto sem prilis nechcem pliest,ked tebe vyhovuje Tecko a mas s nim uspech - nech sa paci. Dnes sme inde a a existuje kopec rozlicnych zamernych osnov. Orim chcel vediet o nejakej vhodnej na srnca - volal mi ,takze viem,ze chce polovat na otvorenych priestranstvach polnych komplexov. Preto podla mna potrebuje jemnu osnovu a dostatocne zvacsenie. Ake velke by malo byt, to si uz zvazi sam podla seba. Stara Jena 4x,alebo 6x s Teckom a podobne zial nie je to prave. To nie je urazka,ani kydanie,jednoducho je to tak.
Je to moj nazor,pokial ma niekto iny - nech sa paci.Nikoho neurazam,len sa snazim pomoct,prip. vysvetlit a predist naslednemu sklamaniu.