adam89
Edu, 1.11.2009 o 13:12 adam89 to je tiež vec názoru a nemusí so mnou každý súhlasiť . Je to ako pri automobiloch aku značku ! Takže dobre sú guľovnice tikka a sako fínske a mnoho iných českých atd. Ja by som ti poradil blasera to je zbraň mojich snov mal som možnosť ju používať a som maximalne uchvatený priamoťažným zaverom dokonalosťou a spracovaním . Podstata je v tom že železo zostava aj pre menej solventných rovnake . Zo zlavičkou si viem predstaviť cenu okolo 1500€ v pažbe Offroad odkaz />
prípadne zakúpenie bez pažby ak ťa financie nepustia . Čo by bolo ešte lacnejšie a tiež obchod kamenný na ktorý som poslal link nema samozrejme najlepšie ceny . Pažba sa dá vyrobiť podľa tvojich predstav .Peknú pracu robí Istok doslova za pár € okolo 120 € odkaz />
takto vyšperkoval staru ZH napríklad :
odkaz />
Takže aj tadial by viedla cesta . Kúpou blasera však získaš dokonalu guľovnicu na celý život ktorá ťa bude tešiť nie len ako zbraň ,ale ako šperk . Po čase si môžeš dokúpiť výmenné hlavne iných kalibrov ba dokonca i brokovú . Viem ,že je to o pár stoviek viac ,ale nie sme tak bohatý ,aby sme si kupovali lacné veci ako povedal pán Ford :) Takže to je moje doporučenie namiesto GB . Ak si kúpiš blasera môžem ťa ubezpečiť ,že nikdy nebudeš ľutovať . Môžeš sa opýtať tých čo túto guľovnicu vlastnia . LaL zdar. ◄ reagovať
namor676, 1.11.2009 o 14:55 Ale pozor na offroade sa pažba nedá vymeniť. Pôvodne to bola aj moja úvaha kúpiť offroada a dať si vyrobiť pažbu vzhladom k mojej ,,nekonfenkčnej" postave, ale po vyskúšaní originálnej drevenej pažby som sa rozhodol pre ňu. Môžem len vrelo doporučiť. ◄ reagovať
Edu, 1.11.2009 o 15:43 namor676 to som samozrejeme netušil . Ďakujem za názor zase som sa niečo dozvedel . Je to naozaj isté že sa nedá ? ◄ reagovať
namor676, 1.11.2009 o 15:51 Preveroval mi to predajca, osobne som to nevidel ale vraj spúšťový mechanizmus je zalisovaný v plaste a tým pádom nejde demontovať. ◄ reagovať
Edu, 1.11.2009 o 15:53 uhm to by ma v živote nenapadlo . Možno že sa to dá dať dolu za cenu zlikvidovania plastovej. A čo samotné železo bez pažby kúpiť ? To sa dá ? Možno by cesta viedla tadial . ◄ reagovať
namor676, 1.11.2009 o 15:58 Neviem či sa dá kúpiť samotné železo a aká by bola jeho cena. Myslím si že za cenu zničenia plastu to demontovať pôjde ale ja som zvolil cestu menšieho odporu lebo som ju kupoval u kettnera v ČR a pažbu mi tam tiež upravovali. ◄ reagovať
dusab, 3.11.2009 o 8:24 Nazov temy je gulobrokova kozlica, tak neviem preco tu odporucate gulovnice. Gulobroky a vobec zlamovacie zbrane maju svoje caro. Adam ak chces poriadny gulobrok tak hladaj Brno Super, alebo nejaky starsi Sauer, Ferlach a pod...v dobrom stave je to urcite krajsia flinta ako napr. gulovnica Tika, Remington, Rossler a pod... Nehovoriac uz o hodnote zbrane... ◄ reagovať
milanko12, 3.11.2009 o 9:22 edu-ty radis take bludy tak ja dam za gulovnicu 1500eu a viac a dam si na nu pazbu za 150eu?sak si to daj a uvidis ci sa ti to bude pacit videl si ako je original blaser prevedeny v dreve a ty chces stoho platoveho spravit blaser lux??? asi vidno ze si sa nad tym nezamyslal vobec len tu nukas nazory ako keby bolo 1500 eur par korun ! a inak ak chces blaser zo suciastok tak tu mas jeden a pozrite si tuto stranku je ich tam viac vsetky su zo suciastok poskladane dovezene s rakuska zavolaj panovy zbrojarovy tiez ti taky posklada ked chces ist takouto cestou odkaz ◄ reagovať
Edu, 3.11.2009 o 11:34 Milanko 1500 € nie je pár korún to je fakt . Asi si nepostrehol ,že Slovenské koruny už asi takmer rok neexistujú . Ty sa však zamysli sám nad sebou keď za starú zetku 60ročnú pýtaš 1000 € , ktorá sa bežne na nete v bazaroch prédáva po 200 -300 a to v lepšom stave ako máš Ty :)) Takže tvoja vytrieskaná 60 ročná haraburda je hodná 1000€ ale za nového blasera v plaste sa Ti 1500€ zdá katastrofická cena ??? Rád čítam tvoje bludy ,ale mal by si sa niekedy sám nad sebou zamyslieť !!! Aké blbosti tu píšeš . ◄ reagovať
milanko12, 3.11.2009 o 15:37 edu ta Z je uz predana a za vecsiu cenu som ju vydrazil:) ty trulko:)len ty ci si uz zvaril tu tycky do fazule:)kamarat ti to zavari si kupi nove Co-cko:)a radit niekomu nieco ako robis ty a vediet ze to nieje dobre je riadna somarina sam tomu neveris a pustas to do sveta! ◄ reagovať
Edu, 3.11.2009 o 16:07 Milanko 12 samozrejme pochybujem o tom že tvoju zetku si predal za cenu novučkého blasera . Najmä ak ich je po nete po 200€ habadej :)))) a v oveľa v lepšom stave :))) .Neverím ,že tebe dal nejaký blb minimálne 10 násobok ceny :)))) Je na to niečo podivné ? Teraz ich pekne skúp a popredaj za niekoľkonásobok ceny . Tvoj humor ohladne mojej GB je na vysokej úrovni ! Hlaveň mám už opravenú takže žiaden strach mr.obchodník :)))
Chlapče Ty si vôbec nepostrehol ,že je rok 2009 a hospodárska kríza .Ty si ešte žiješ pred rokom 1989 :))) Určite ťa všetci na kolenách prosili aby si im starú 60 ročnú zetku predal ešte v tom srandovnom kalibri 7x57 :))))) hua . za cenu nového Blasera :))))) Mne to príde tak realne ako keby si predal škodu favorit za cenu nového mercedesa a to v čase keď by ich bolo na trhu habadej za desatinu ceny :)) Ale Ty si rozumieš najlepšie sám . Z hlboka dýchaj a ničoho sa neboj si utajený nickom nič sa Ti nemôže stať :))
Práci česť Milanko si Ty típek :) ◄ reagovať
Peter333, 4.11.2009 o 15:42 Ja osobne by som za 60 ročnú haraburdu nedával 1000 eur a viac.... veď za tú cenu mám novú Tikku... a Nová flinta bude vždy len nová, človek je prvý majiteľ, a ako sa o nu bude starať tak mu aj toľko vydrží. ◄ reagovať
Edu, 5.11.2009 o 6:28 Peter333 samozrejme takého blba čo dá 1000€ za staru zetku v kalibri 7x57 je ťažko nájsť . Milanko však tvrdí ,že ju predal ešte oveľa drahšie :))))))))) A to napriek tomu ,že som mu preposlal niekoľko linkov na predaj v bazároch po zhruba 200 € samozrejme ani 200€ nebola koncová suma .To bol maximum čo za zetku pýtali majitelia . Či však našli niekoho čo si túto vykopávku zakupil vôbec nie je isté :)) Samozrejme Tikka je absolútne iná guľovnicka s kvalitnej fínskej ocele moderného vzhľadu a modernej konštrukcie . Tiež si môžeš vybrať normálny univerzálny kaliber a veľa iného . Takže Milanko nas tu chce presviečať o absolutnych nezmysloch .Na čo som si mimochodom už u Milanka 12 zvykol :)) ◄ reagovať
vlavar, 5.11.2009 o 16:48 Adam89, ty si bol rozhodnutý pre GB? Možem vedieť prečo? Ja mám GB Bettinsoli, 8x57 JRS/12. Výmenné čoky. Dnes by som rád pridal aj foto do rubriky zbrane. Pre mňa je GB praktická zbraň. Brok často využívam na túlave mačky, pytliačace psy. Brokom 5,1. Líška, psík,jazvec detto. Koža je celá, dá sa pekne vypracova. Zver často nevyzerá,ako by šľapla na mínu. Na spoločných v hone používam brok na pohnutie diviačej, dostrelenie. Zložím si optiku a strieľam na pevne. V lese fantázia. Jednotná strela je ďalšia guľa, ktorá sa dá použiť pri streľbe na div. Na goľobrok sa dá dať aj guľa/guľa hlaveň, brok/brok hlaveň, podľa potreby.Veľakrát som sa stretol s tým, že "guľovničiarom je ľúto náboj na škodnú, či prašivú líšku. Ja mám aj guľovnicu, ktorú tiež rád využívam na hosťovačky, ak idem na štand tak aj na spoločné a pod. ◄ reagovať
Edu, 6.11.2009 o 5:49 vlavar vypadá to pekne ,že máš uni zbraň možno strielaš škodú a prašivú líšku ,ktorá sa mimochodom dá streliť i guľov a komu je ľuto za náboj pár centov bude mu rovnako ľuto za náboj brokový. Mne osobne GB vôbec nevyhovuje a veľakrát som o+utoval ,že nemám opakovačku ,ale ani jeden krát sa mi nestalo ,že by som si chválil ako dobre ,že mám brokovú . Keď idem na čakanú nebudem báchať po kočke či psovi . Keby som však mal tento pud použijem guľovnicu rovnako ako na spomenutú prašivú líšku . Vlastním GB viac ako 10 r ,ale žiaden prínos som nezaznamenal ba naopak ešt som brokovú hlaveň ani raz nepoužil . Takže to je moja skúsenosť . ◄ reagovať
MSmarian, 6.11.2009 o 10:50 Ahoj, vlastnil som guľobrok jeden rok. Túto zbraň som ani raz nepoužil. Na prvý pohľad sa možno zdá, že sa jedná o univerzálnu zbraň, v skutočnosti to tak nie je. Súhlasím s tým čo píše Edo. Jednoznačne doporučujem sólo guľovnicu a k tomu brokovú kozlicu alebo dvojku. To už záleží na vskuse strelca.
O tom sa tu môžeme dohadovať donekonečna. ◄ reagovať
vlavar, 6.11.2009 o 15:09 Pýtam sa na čo si poľovníci GB vlastne kupujú, keď ich vlastne ani nevyužívajú? Múdro si napísal Edu, že "keď idem na čakánu, nebudem buchať po psovi či mačke". Aké smutné, vidieť túlavu, pytliačaciu či škodnú a nestreliť, lebo si vyplašíš srnca či diviaka. Tlmenie škodnej je väčšia priorita ako lov zvere.Ak chceme zver v revíre mať, musíme sa najprv starať a tlmiť škodnú. Je pravda, že táto debata asi ďaleko nevedie. Všetko je vec názoru. Každému sedí iná zbraň, páči sa iná zbraň, poľuje na rôznu zver. ◄ reagovať
namor676, 6.11.2009 o 15:44 Myslím si že GB je hlavne zbraň lesníkov, kolegovia ju bežne nosili do práce hlavne z dôvodu že nevedeli na akú zver narazia. Ja osobne si ale myslím že čo sa dá streliť brokmi dá sa streliť aj guľou (aj keď nie vždy) ale opačne to neplatí. A po škodnéj som guľu vždy poslal, lebo ako povedali naši predkovia ,,Kde je škodná nie je drobná." ◄ reagovať
Edu, 7.11.2009 o 8:38 namor676 súhlasím so všetkým čo si napísal .
vlavar tlmiť škodnú môžeš aj solo guľovnicou .
Otázka na čo si kupuju BG nuž na nič ale to ešte netušia :) Moja otázka je načo je taký troják ? Odpoveď na dve nič . Kvalitna solo gula to je moja rada ! Presne ako napísal MSmarian . Okrem toho kde ju došiahneš brokom určite ju dočiahneš i guľov . V lete si nebudeš dávať vyrábať líšku a psa a mačku tých trafíš skôr guľov ako brokom na pár krokov . Takže tlmiť môžeš habadej ! A komu to vyhovuje môže i ruru naviac nosiť poprípade dve :) Nesmie zabúdať ,že si kúpil vlastne jednoranovú guľovnicu !!! ◄ reagovať
vlavar, 7.11.2009 o 9:07 Edu neviem prečo jednoranovú guľovnicu. Vymenne hlavne umožňuju aj guľa/guľa hlaveň. Vtedy mam dve a bez prebíjania. A jednotná strela do brok. hlavne nie je "ďalšia guľa"? Ale mate pravdu. Najlepšie su solo guľovnice značky BLASER ◄ reagovať
namor676, 7.11.2009 o 9:34 Vlavar ja som nikdy netvrdil že blaser je najlepší a ani si to nemyslím napriek tomu že ho mám. Mám aj zlamovacie jednoušky effect i IŽu a robia mi guľový dvoják. Jednoducho zlamovacie zbrane majú pre mňa svoje čaro a ,,osobnosť" a preto nezatracujem ani GB, ale ide tu praktickú stránku veci. Diskutujeme tu o jeho využiteľnosti o jeho pozitívach a negatívach. Dokonca aj moja prvá zbraň bola GB, avšak doporučoval by som ako prvú sólo guľovnica, samozrejme záleží od revíru. ◄ reagovať
iboo, 7.11.2009 o 12:23 Edu guľobrok rozhodne nieje pre teba. A síce neviem kto vôbec v dnešnej dobe loví líšku kvôli kožušine. A neviem si dobre predstaviť, ako by som pri bežnej posliedke revírom lovil straku guľou :D Guľobrokom rozhdone v dnešnej dobe nepraje, veď ej doba profesionálnych poľovníkov, v mnohých prípadoch vrahova doslova zabijakov, ktorým poľovníctvo nič nehovorí. Počul som názor, že poľovníckejšia je celopažbová guľovnica a aj guľobrok, ale to sú len názory. Ja rozhodne dokážem guľobrok využiť po celý rok jak guľovú, tak aj brokovú hlaveň, a to mám krom toho tiež dve sólo gulovnice. ◄ reagovať
Edu, 7.11.2009 o 15:01 Rys 2 + Iboo ja vam nazor neberiem . Môj názor a desaťročné skúsenosti som povedal . Za 10 rokov som ešte brokovú hlaveň nepoužil ani raz . Ano Adam89 ak chceš báchať po strakách /ak po ne vôbec niekde ešte prídeš :) / Tak si kúp GB a buchaj . Mne osobne GB vôbec nič pozitívne nepriniesol .
Vlavar samozrejme jednotka je super zbran lahučká . Dvojak je už iný level ◄ reagovať
iboo, 7.11.2009 o 16:02 Edu vieš len, ja som túžil po guľobroku a hop, mám ho. Ty tu už dva roky spievaš o sólo gulovnici a ? :)))) ◄ reagovať
laik, 7.11.2009 o 16:58 Neberme nikomu, kto si, čo kúpi. Rozhodujúca je spokojnosť majiteľa. Ja vlastním solo aj GB, no osobne nezatracujem, či neuprednostňujem jeden druh z nich. Mojim snom v začiatkoch bola guľová kozlica, ale v tej dobe som ju u nikoho nevidel, okrem na MSV v Brne, silné kalibe pre Afriku. V roku 1973 na moju objednávku hlavni kalibru 7x65/7x65 v Z Brno požadovali 22.000.- Kčs /lebo sa ten kaliber nerobil/ !!! Nasledne som kúpil ZKK 600, 30-08 za 2.100.- Kčs. ◄ reagovať
posed33, 7.11.2009 o 17:01 pre osviezenie pamati GB je dobry aj na to ze ked nieco strelis a potom musis dostrelovat tak nemusis minan naboj za 1 EURO a viac ale dostrelis napr. esbalom co ta vide v konecnom dosledku napr. na 40 centov : )))))) ◄ reagovať
Edu, 8.11.2009 o 8:42 Za 20 rokov čo polujem som zver dostreloval 2 x mohol som mat každopadne 2 x po 60 centov ušetrenych . Ja som 2 x vždy použil gulu každopadne by som za 20 rokov ušetril asi tak jedno pivo. ◄ reagovať
Edu, 8.11.2009 o 9:19 Čo tu vykecavam on line priamo z štandu prave som strelil stareho lišiaka brokom :) kusok odomna stoji MSmarian a lesnica 1 a veru tuším aj tam padali rany. ◄ reagovať
Edu, 9.11.2009 o 8:54 Iboo jasne že gb :))) ďakujem zdar. Hlaveň ani nie je nová ako nevyužitá. ◄ reagovať
iboo, 9.11.2009 o 18:35 Edu - gratulujem , lovu Zdar! Tak si sa konečne stal plnohodnotným guľobrokovničiarom a naplno si si vychutnal výhody používania GB v poľovníckej praxi :))) Dúfam že už sólogulu nechceš :))) ◄ reagovať
Edu, 9.11.2009 o 18:56 Iboo neser ma :) Samozrejme ,že chcem ale gb si ponecham na straky :)) Bez toho lišiaka by som prežil ,aj tak som ho daroval :) ◄ reagovať
kasari, 9.11.2009 o 19:21 Edu - to je dělo...No vánoce už se blíží, tak napiš ježíškovi :-) Třeba ti to pak rodina koupí a ty budeš moct pod stromečkem tleskat ručkama a celá rodina obdivovat tvoje zářící oči...:-)))) ◄ reagovať
Edu, 9.11.2009 o 19:28 kasari srnčej zveri mám strelených desiatky,diviakov mám strelených tiež desiatky ,tiež mam strélených nikolko jeleňov ,muflonov atd. Takže len tolko. ◄ reagovať
kasari, 9.11.2009 o 19:37 To já vím...Narážím na to, když jsi se divil, že střílím tolik kusů ročně. Jinak ti upřímně držím palce, aby sis radost udělal, to mi věř...:-) ◄ reagovať
kasari, 9.11.2009 o 19:38 A mimochodem - když jsem si poslední kulovnici přinesl domů já, tvářil jsem se prý tak, jak jsem tě líčil u toho stromečku...:-))))) ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.