dnes je štvrtok,  2. apríl 2026,  meniny má Zita,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:24,  dnes západ slnka: 19:14
darujte 2 percentá pre podporu LovuZdar.sk
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

gulobrok - výber zbrane do 1200 € - diskusia

autor: adam89
pridané: 18.5.2009 20:36
zobrazení: 43 195
hlasov: 0
Chcle by som si zakupiť gulobrokovu kozlicu do 35 tisic prosim poradit

Dakujem

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
Zobrazené 41-80 z 169
Edu
Peter333 samozrejme takého blba čo dá 1000€ za staru zetku v kalibri 7x57 je ťažko nájsť . Milanko však tvrdí ,že ju predal ešte oveľa drahšie :))))))))) A to napriek tomu ,že som mu preposlal niekoľko linkov na predaj v bazároch po zhruba 200 € samozrejme ani 200€ nebola koncová suma .To bol maximum čo za zetku pýtali majitelia . Či však našli niekoho čo si túto vykopávku zakupil vôbec nie je isté :)) Samozrejme Tikka je absolútne iná guľovnicka s kvalitnej fínskej ocele moderného vzhľadu a modernej konštrukcie . Tiež si môžeš vybrať normálny univerzálny kaliber a veľa iného . Takže Milanko nas tu chce presviečať o absolutnych nezmysloch .Na čo som si mimochodom už u Milanka 12 zvykol :))
Peter333
Ja osobne by som za 60 ročnú haraburdu nedával 1000 eur a viac.... veď za tú cenu mám novú Tikku... a Nová flinta bude vždy len nová, človek je prvý majiteľ, a ako sa o nu bude starať tak mu aj toľko vydrží.
Edu
Milanko 12 samozrejme pochybujem o tom že tvoju zetku si predal za cenu novučkého blasera . Najmä ak ich je po nete po 200€ habadej :)))) a v oveľa v lepšom stave :))) .Neverím ,že tebe dal nejaký blb minimálne 10 násobok ceny :)))) Je na to niečo podivné ? Teraz ich pekne skúp a popredaj za niekoľkonásobok ceny . Tvoj humor ohladne mojej GB je na vysokej úrovni ! Hlaveň mám už opravenú takže žiaden strach mr.obchodník :)))
Chlapče Ty si vôbec nepostrehol ,že je rok 2009 a hospodárska kríza .Ty si ešte žiješ pred rokom 1989 :))) Určite ťa všetci na kolenách prosili aby si im starú 60 ročnú zetku predal ešte v tom srandovnom kalibri 7x57 :))))) hua . za cenu nového Blasera :))))) Mne to príde tak realne ako keby si predal škodu favorit za cenu nového mercedesa a to v čase keď by ich bolo na trhu habadej za desatinu ceny :)) Ale Ty si rozumieš najlepšie sám . Z hlboka dýchaj a ničoho sa neboj si utajený nickom nič sa Ti nemôže stať :))
Práci česť Milanko si Ty típek :)
milanko12
edu ta Z je uz predana a za vecsiu cenu som ju vydrazil:) ty trulko:)len ty ci si uz zvaril tu tycky do fazule:)kamarat ti to zavari si kupi nove Co-cko:)a radit niekomu nieco ako robis ty a vediet ze to nieje dobre je riadna somarina sam tomu neveris a pustas to do sveta!
Edu
Milanko 1500 € nie je pár korún to je fakt . Asi si nepostrehol ,že Slovenské koruny už asi takmer rok neexistujú . Ty sa však zamysli sám nad sebou keď za starú zetku 60ročnú pýtaš 1000 € , ktorá sa bežne na nete v bazaroch prédáva po 200 -300 a to v lepšom stave ako máš Ty :)) Takže tvoja vytrieskaná 60 ročná haraburda je hodná 1000€ ale za nového blasera v plaste sa Ti 1500€ zdá katastrofická cena ??? Rád čítam tvoje bludy ,ale mal by si sa niekedy sám nad sebou zamyslieť !!! Aké blbosti tu píšeš .
milanko12
edu-ty radis take bludy tak ja dam za gulovnicu 1500eu a viac a dam si na nu pazbu za 150eu?sak si to daj a uvidis ci sa ti to bude pacit videl si ako je original blaser prevedeny v dreve a ty chces stoho platoveho spravit blaser lux??? asi vidno ze si sa nad tym nezamyslal vobec len tu nukas nazory ako keby bolo 1500 eur par korun ! a inak ak chces blaser zo suciastok tak tu mas jeden a pozrite si tuto stranku je ich tam viac vsetky su zo suciastok poskladane dovezene s rakuska zavolaj panovy zbrojarovy tiez ti taky posklada ked chces ist takouto cestou odkaz
dusab
Nazov temy je gulobrokova kozlica, tak neviem preco tu odporucate gulovnice. Gulobroky a vobec zlamovacie zbrane maju svoje caro. Adam ak chces poriadny gulobrok tak hladaj Brno Super, alebo nejaky starsi Sauer, Ferlach a pod...v dobrom stave je to urcite krajsia flinta ako napr. gulovnica Tika, Remington, Rossler a pod... Nehovoriac uz o hodnote zbrane...
namor676
Neviem či sa dá kúpiť samotné železo a aká by bola jeho cena. Myslím si že za cenu zničenia plastu to demontovať pôjde ale ja som zvolil cestu menšieho odporu lebo som ju kupoval u kettnera v ČR a pažbu mi tam tiež upravovali.
Edu
uhm to by ma v živote nenapadlo . Možno že sa to dá dať dolu za cenu zlikvidovania plastovej. A čo samotné železo bez pažby kúpiť ? To sa dá ? Možno by cesta viedla tadial .
namor676
Preveroval mi to predajca, osobne som to nevidel ale vraj spúšťový mechanizmus je zalisovaný v plaste a tým pádom nejde demontovať.
Edu
namor676 to som samozrejeme netušil . Ďakujem za názor zase som sa niečo dozvedel . Je to naozaj isté že sa nedá ?
namor676
Ale pozor na offroade sa pažba nedá vymeniť. Pôvodne to bola aj moja úvaha kúpiť offroada a dať si vyrobiť pažbu vzhladom k mojej ,,nekonfenkčnej" postave, ale po vyskúšaní originálnej drevenej pažby som sa rozhodol pre ňu. Môžem len vrelo doporučiť.
Edu
adam89 to je tiež vec názoru a nemusí so mnou každý súhlasiť . Je to ako pri automobiloch aku značku ! Takže dobre sú guľovnice tikka a sako fínske a mnoho iných českých atd. Ja by som ti poradil blasera to je zbraň mojich snov mal som možnosť ju používať a som maximalne uchvatený priamoťažným zaverom dokonalosťou a spracovaním . Podstata je v tom že železo zostava aj pre menej solventných rovnake . Zo zlavičkou si viem predstaviť cenu okolo 1500€ v pažbe Offroad odkaz /> prípadne zakúpenie bez pažby ak ťa financie nepustia . Čo by bolo ešte lacnejšie a tiež obchod kamenný na ktorý som poslal link nema samozrejme najlepšie ceny . Pažba sa dá vyrobiť podľa tvojich predstav .Peknú pracu robí Istok doslova za pár € okolo 120 € odkaz /> takto vyšperkoval staru ZH napríklad :
odkaz /> Takže aj tadial by viedla cesta . Kúpou blasera však získaš dokonalu guľovnicu na celý život ktorá ťa bude tešiť nie len ako zbraň ,ale ako šperk . Po čase si môžeš dokúpiť výmenné hlavne iných kalibrov ba dokonca i brokovú . Viem ,že je to o pár stoviek viac ,ale nie sme tak bohatý ,aby sme si kupovali lacné veci ako povedal pán Ford :) Takže to je moje doporučenie namiesto GB . Ak si kúpiš blasera môžem ťa ubezpečiť ,že nikdy nebudeš ľutovať . Môžeš sa opýtať tých čo túto guľovnicu vlastnia . LaL zdar.
army9
Tu ti je tazko radit konkretnu zbran . Ak je to 1200 eur za samotnu zbran tak uz je z coho , napr. CZ , Rossler , Zoli , Remington , Tikka , Browning... . Ja som teraz kupil Sako 85 ale to je drahsie . Najlepsie urobis ak si obvolas a obides obchody kde tu ktoru pusku maju . Vyskusas ako ti sedi pazba , chod zaveru a poistky apod. . Radsej nejake to euro prevozit a prevolat ako potom nadavat aku sprostost som kupil . Najidealnejsie je ak niekto v tvojom okoli spominanu zbran ma a umozni ti z nej aj vystrelit .
adam89
no dobre, samozrejme to je este dost casu na rozmyslenie a s tych opakovacich gulovnic by ste mi aku znacku, raz odporucitili tiez priblizne do tej ceny 1200 eur
Edu
10jager10 maximálny súhlas tiež by som doporučil opakovačku v štandartnom kalibri W 308 ,W270,7 x64 ,30 06, atd. A to mám ja guľabrok ,ktorého som za 10 rokov brokovú hlaveň ešte nepoužil ani raz.
iboo
adam pokial gulobrok tak 8x57JRS/12 (časom prípadne vymeníš kvôli špecifikácii na guľový kaliber, ak opakovačku tak sa krúť okolo 308 win.Toť rada pre začínajúceho - nič v zlom! Po čase sám prídeš na to, či ti ten či onen kaliber stačí, a možno ťa lov vysokej nebude baviť, a kúpiš si napr. 243 win a tvojou životnou záľubou bude srnčia;-) ja som takisto začínal s 7,2x54R a skončil som na 6,5ke ;-)
10jager10
podľa mňa by ti bola možno lepšia opakovacia guľovnica keď budeš poľovať na túto uvedenú zver....
Peter333
Osobne by som som doporučil ráž od 7x57 a vyššie.....
adam89
no sak to ako vravi vlavar v podstate by som poloval od srnca jelena diviaka az po lisku takze neviam no a este aku raz by ste mi odporucili ??
MSmarian
vlado84 gramatika Ti nič nehovorí. Mohol by si mať našu rodnú reč vo väčšej úcte.
vlavar
Pri dnešnych cenách, ktoré vďaka kríze zbehli trošku dole, sa dá kúpiť šikovná kozlica. Ja osobne mam ČZ, mam ZH. Teraz som si kúpil BETTINSOLI cal. 8x57 JRS/12. Stála 1270 €.Pre mňa je to prakticka zbraň, mam dve v jednom. Osobne si myslím, že druh zbrane ako guľovnica či kombinovaná zbraň je na vkuse a potrebe kupujuceho. Na čo poľuje, či ju využije. Adam89 ak si mladý a maš poľovanie pred sebou, určite by som kúpil novu zbraň. Ak sa o ňu budeš starať určite Ti vydrží. Musíš len vedieť na čo ju chceš, či ju využiješ
vlado84
slovenskej preco
MSmarian
Je to skutočne pravda, že sa dá kúpiť guľobrok aj pod 1000,- EUR, len že aký? NIejakej mimoriadnej kvality. Ja osobne guľobrok nedoporučujem, nie je to moc praktická zbraň. Môžem doporučiť sólo guľovnicu a brokovnicu. Súhlasím s Edom, a z vlastnej skúsenosti môžem jednoznačne doporučiť Blasera. Je to zbraň kde je možné veľmi jednoducho vymeniť hlaveň. K tomu brokovnicu, tých je na výber veľké množstvo.
MSmarian
Vlado 84, ty si akej národnosti?
Edu
Jasné dá sa kúpiť . Na druhej strane ja mam GB Sabatti ale neviem stale na čo mi je ta brokova hlaveň za 1200€ by som si GB nekupoval za 1600 € si kup blasera na ktoreho si môžeš dokupiť aj jednotku brokovu hlaveň a ine gulove . Za 1600 € je sice v plastovej pažbe ale kto ma radšej drevo môže si dať urobiť napríklad Istok nick drevenú pažbu ma famozne výrobky niečo cez 100€ urobí luxus. Získaš luxuxsnu guľovnicu na celý život nie podradný GB . Na čakanej ti bude cele leto naprd brokova hlaven na lišku sa da aj gulou streliť keď už . Inak maš iba jednotku guľovnicu . Samozrejme že si každý kto ma na najom nemusí kupovať drahu zbraň. Proste GB mne veľmi nevyhovuje ,žial prišiel som na to až neskoro . O trojáku už ani neni reči to je uplna blbosť !
vlado84
edu nemyslel som to tak ale za 35tis sa da v pohode kupit gulobrok
dusab
Edu plne s tebou suhlasim aj ja. No na druhej strane to neznamena a nieje pravidlom, ze ten kto bude mat na najom ako pises, tak si musi kupit drahu zbran.
Edu
Vlado 84 všetko je relatívne . Záleží na tom čo je pre koho dobré . Naši predkovia strielali srny brokom drotkami pred nimi lefoškami pred tym kušami pred tym lukmi a oštepom ,ale mame tu rok 2009 dnes je malo mať kvera,gumaky a roztrhane monterky a tlcť zver na maso . Chce to estetiku,etiku ,humannosť atd. Kto bude mat na najom bude mať aj na slušnu zbraň
vlado84
marian za1200eur si kupim 5dobrich flinti na lov nasi dedovci zo starimi drotovicani nastrielali toho az az ja mam rusku jednotku 308w za 6000sk a som snou spokojni padne po nej zver ako po kazdej druhej len treba dobre trafit a ked dobre netrafim nato mam foxika dohlada aj taka polovacka zo psikom aj dohladavka ma svoje caro a napriklad takeho120-150kgdobre vikrmeneho divjaka ked dobre netrafis tak ho musis stejne dohladat
vlado84
adam tito pani si tu trocha pomilili diskusiu ale nevadi moj dedo a otec mali7x57-12 a7x64-12 a nabuchali stim tolko ze bi si to na nakladaku neodviezol neviem naco bi si daval 35000sk za flintu s ktoro praudepodobne budes chodit do pohonou a tak aj bude vizerat podla mna z neaku brnacku 7x57-12 za 15000sk budes nadmieru spokojni len treba dobre trafat lebo strielat vieme vsetci len horsie je to z trafanim a kebize mojmu otcovi sa pri nie moc veselej stretavke z divjakom nenabere snech do hlavne a potom nevistreli tak ju mamu podnes mame
MSmarian
Kvalitný guľobrok do cca 1200 EUR nekúpiš.
iboo
keď už sa tu tak hádate o úradníckych medzerách - pred rokom som si rozširoval zbroják o skupinu F, a sám policajt mi ozrejmil, že na F môžem mať krátku guľovú zbraň s tým, že nemusí na tlakovky,a le používať ju môžem len a len na strelnici. Toto som si samozrejme zariadil, lebo som si chcel z vlastnej pištole sem tam zabúchať. Všetko sa to udialo na ORPZ LV. Kolega šiel k svojim policajtom s týmto istým zámerom , ale na ORPZ ZA a tam ho takmer pod hrozbou "zavretia" poslali "do riti",. že ak ho náhodou niekto zbadá s "tou" pištolou na strelnici tak si to odskáče. Hrabal som sa v zákonoch, to o tlakovke som našiel, ale o možnosti/nemožnosti používania zbraní držaných na skupinu F som nenašiel nič, okrem všeobecného pravidla držby max. 2 najmenších spotrebiteľských balení streliva do týchto zbraní. Kocúrkovo ?
mirogalas
OK Zekon. Máš asi pravdu. Ja som kamošovi urobil zapožičanie zbrane. Rozumnejšie bolo asi urobit spoluvlastnictvo. Ale v podstate tu chce chlap poradit, aku gulobrokovu zbran kupit do 35 tisic !
zekon
a keďže si ma mirogalas fakt vytočil lebo nepoznáš ani základnú legislatívu tak som ti vyfotil podľa teba neexistujúci Euro zbroják a neexistujúce spoluvlastníctvo, máš to tu prosím :
odkaz /> údaje som samozrejme mázol....takže kto je tu vlastne blb ????
zekon
jáj a zabudol som ešte dodať že nie si obmedzený, bydliskom ja tiež bývam inde v inom meste ako môj otec.... a neviem prečo by si mal byť...spĺňaš všetky náležitosti -tj. máš zbroják príslušnej skupiny, máš spoluvlastníctvo, - môžeš ísť poľovať v rámci SR kam len chceš..prípadne na strelnicu samozrejme..
zekon
kaci 123 -takže postupne
- máš dobré info, kto bude mať zbraň bude mať u seba aj kartičku na prednej strane sú údaje majiteľa tam nie je čo riešiť a na zadnej v iných záznamoch je odkaz na spolumajiteľa, tj. platí len s príslušným ZP...
- spoluvlastníctvo som tento rok robil 3x a bez problémov takže to nie je žiadna stará alebo nová vez je to OK
- predlohu som si vypýtal u policajtov ale ak chceš ozvi sa mám ju v PC kľudne ti ju pošlem nie je problém
- postup - vypíšeš ideš notárovi s vlastníkom na overenie zaplatíš poplatok, potom idete spolu na políciu tam odovzdáš 2x ten papier overený notárom zaplatíš poplatok za vydanie novej kartičky počkáš 5 min. a s úsmevom odchádzaš jednoduché jasné ako facka...
zekon
mirogalas si úplne vedľa chlapče...neexistuje žiadne po novom takto už je to minimálne dva roky a ti hovorím že sme s otcom takto prepisovali všetky naše zbrane a posledný guľobrok čo kúpil asi pred mesiacom tak ma nese*..
takže pre zabrzdených to napíšem ešte raz a ak chceš pošlem ti aj fotku preukazu zbrane a aj Euro zbrojáku o ktorom tvrdíš že v podstate neexistuje :-)))
u policajtov zrušia starú kartičku a do novej len do kolonky ..Iné záznamy o zbrani napíšu POZOR citujem : Zbraň v spoluvlastníctve s držiteľom ZP série ** číslo******
takže tu netrep blbosti keď o tom vieš hovn*
Bradacik
Byvam sice v BA, ale len v prenajme. Trvale bydlisko mam nahlasene u rodicov. A neviem ci je v tom problem. Co som mal ten papier, tak tam sa vypisovalo, ze kde budu zbrane uskladnene.
alfa
Pokiaľ ja viem, tak v spoluvlastnictve môžu byť len zbrane vedené na jednej adrese. napr. otec a syn pokiaľ bývajú spolu, iný prípad u nás v okolí nepoznám. Nebude v tomto háčik, ak sú rozdielne adresy?
Zobrazené 41-80 z 169

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.