V čem byla ta předlistopadová myslivost lepší?Právě v těch mezilidských vztazích.Neustále sem taháš KSČ a já Ti znovu opakuji,že se bavíme pouze o myslivosti z doby minulé a té dnešní.Nikdy jsem nebyl členem zmiňované organizace a nikdo z mích příbuzných.To zmiňuji jen proto aby jsi si nemyslel,že jsem zaujatý.Jsem třetí generace lesácké rodiny,která strávila život v tvrdých podmínkách Krušných hor.Kdokoliv přijel ze zahraničních hostů záviděl nám naše zvyky a tradice,záviděl nám stavy zvěře i péči o ní.Lesní závody vynakládaly statisícové částky na chov zvěře a její zušlechťování/medikamentní léčbu/Tvrdě a nekompromisně se dbalo na zásady správného odlovu a to nejen na LZ ale i na okresních přehlídkách.Ač se někteří lidé chovali jako tupci/stejně se chovají dnes/ bylo to ku prospěchu zvěře.Bylo běžným zvykem a nepsaným pravidlem,že se nechávaly tzv.zóny klidu v lesních úsecích kde se nejen nelovilo ale probíhala tam i minimální lesnická činnost opět ku prospěchu zvěře.Byla spousta kvalitního krmení včetně granulí různého charakteru se speciálními přísadami pro jednotlivou zvěř.Ano máš pravdu měl jsem tehdy jen jednu kulovnici a jednu brokovnici české a ruské výroby osazené puškohledem Carl Zeis Jena ale snad Tě překvapí,že obě zbraně jsem získal bez větších problémů.Snad jediné co mi v té době chybělo byly motorkáři,terénní auta v lese se zapnutým hledáčkem a světla na puškách.A o životním prostředí se nemusíme dlouho dohadovat.Černé skládky jsou na vzestupu,kyselé deště padají dál a emise stouply o několik desítek procent.Pokud k tomu ještě přičtu ekologické aktivisty tak je dokonáno.Ano máš pravdu v tom,že kontroly na alkohol jsou v současné době aktuální.Musím přiznat,že v minulé době jsme po honě kde jsme seděli pohromadě a světe div se ne na partičky rozdělení,sestřelili nejednu pouliční lampu nebo dopravní značku.Nikdy se nestal žádný malér a po vystřízlivění jsme rukou společnou a nerozdílnou uvedly věci do původního stavu.Taková byla soudržnost myslivců a lesáků.Mohl bych vyhledat výkazy své práce pro myslivost z dob minulých i těch dnešních.Jsou to tisíce hodin obětované pro zvěř/ne pro lov/,tisíce korun obětovaných pro zvěř.A ještě jednu věc Ti povím.I ten nejobyčejnější dělník pokud chtěl mohl se stát myslivcem.Dnes už se to stává jen výsadou bohatých neboť prostý člověk na to nemá.Už nebudu s Tebou polemizovat co se děje v současné době se zvěří.Je to jen mlácení prázdné slámy a k ničemu to nevede.Myslivcem nemůže být člověk,který má lovecký lístek ale člověk,který má k tomu vztah.Pokud tuto zásadu splní pak může být kapitalista,komunista nebo třeba Číňan