dnes je štvrtok,  2. apríl 2026,  meniny má Zita,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:24,  dnes západ slnka: 19:14
termovizia nocpix
ODIMON

vztahy medzi polovnikmi kedysi a dnes - diskusia

autor: bystricka
pridané: 6.5.2009 14:44
zobrazení: 10 057
hlasov: 0
aky mate nazor na dnesne vztahy medzi kolegami polovnikmi v PZ, myslim v porovnani v minulosti a dnes, zmenilo sa nieco podla vas?

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
Zobrazené 81-120 z 208
kasari
Myslím, chlapi, že by to stačilo... Za takovýhle antisemitismus se leckterý server dostává do hledáčku Policie a podobných orgánů. A to si tyhle stránky nezaslouží. Navrhuju proto, abyste si tohle vyříkali jinde a admin ať tuhle výměnu smaže. Díky...
P.S.: Žid nejsem a nejspíš jsem žádnýho v životě nepotkal. A i kdyby jo, nepoznal bych to...
Edu
Rys 2 aby si netrpel nejakým syndromom ,že židia sú iba v Rusku a v USA : odkaz
Edu
Rys 2 židia nie sú len v popredných funkciách v USA ,Rusku a Izraeli ale všade na svete . V holandsku sú to brusiči diamantov samozrejme ,že ich brúsia iný za nich :)Na Slovensku ich žije 0, niečo % ale v parlamente na Slovensku ich je vždy dvojciferné číslo %. Nájdeš ich na tých naj postoch na svete . Aj najväčší podvod ľudstva komunizmus vymysleli židia Marx,Engels . Žid Lenin bol už iba zvrátený popravca zvrátenej ideológie a hlavne veľmi zlý človek . odkaz /> Takže toto vám asi na straníckych schôdzach nehovorili rys 2 :)
PS : Moj otec a veľká časť mojej rodiny má občianstvo USA sme katolíci krstený a v mojej rodine nikdy žiaden žid nebol . To len na margo ,že si ma nazval ako židom :)
Edu
rys tie tvoje čísla poprosím !!! Aby si nezavádzal
rys2
Vzťahy sú výborné, zo dňa na deň sa to zlepšuje.:-)
rys2
odkaz />
odkaz
Edu
Pozerať indianky o dobrých indianoch nosiacich sa na mustangoch ktoré im mimochodom doviezli španieli oblečených v paradnych odevoch s vybíjanou puškou a vysokými morálnymi danosťami je tak pre deti . Indiani mal luk v šípe kusok kameňa a palicu na ktorej bol uviazaný kameň a svojho boha. Ich myslenie bolo na hranici debility. Odev nemali žiaden,kone žiadne,zlato ani ine kovy nepoznali , chov dobytka tiež nepoznali .Proste utekajúci holý ľudia . Keď biely človek osídloval ameriku a chcel urobiť napríklad cestu prišlo ku konfliktom buď pre boha alebo z iných príčin. Nikto im nič nekradol .Proste nemali nič zrazu mali majetky stravu ktorú nepoznali ,chov dobytka pestovanie plodín odstránil častý hladomor kde masovo hynuli . Biely im doviezli kone,zbrane ukázali čo na čo slúži a preniesli o tisícročia do predu . Zrazu chcel mať 2x toľko :)
Edu
solimkenaj koho sme vyvraždili mi europania a koľko tých indianov bolo neviem ani ma to obzvlášť nezaujíma . Tu sa bavíme o poľovníctve a vzťahoch kedysi a dnes . Indiani nechoval nič nič nemali boli to lovci ako u nas boli pred 25 000 rokmi v dobe kamennej. Kto prečo ako čo portugalci,angláni,španieli bojovali z divochmi nie je predmetom nášho poľovníctva ani politiky ktorá poľovníctvo ovplyvňuje. Je taká obohratá komunistická platňa ako sú indiani dobrý a biely zlý. Ako sa používa v Bruseli aký sme zlý Slovaci a ako veľmi ubližujeme a šikanujeme cigáňov.A ako musia žiť v hrozných podmienkach. Pravda je však uplne iná a cigáni šikanujú väčšinu Slovákov okrádajú nas ,vydierajú ,poberajú nadštandartné davky oproti bielim,ničia všetko okolo nás špinia . To už nikto v Bruseli nespomenie . ľudia by mali mať rovnaké práva cigáň alebo biely ja však ten pocit nemám !
posed33
EDU zabudol si dopisat 250 000000 indianov ktorych vyvrazdili europania !!!
Edu
Rys zrazu si veľmi presný :)) Keď som Ti položil otazku v inej teme neodpovedal si . Takže Medzinárodný kongres rozhodol a preukázal :
ZSSR 20 miliónov
Čína 65 miliónov
Vietnam 1 milión
Severný Vietnam 2 milióny
Kambodža 2 milióny
Východná Európa 1 milión
Latinská Amerika 150 tisíc
Afrika 1,7 milióna
Afganistan 1,5 milióna
Medzinárodné komunistické hnutia
a nevládne komunistické strany 10 miliónov
Celkové straty na životoch: približne 100 miliónov.
Tj približneeeeeeeeeeeeee !!!!!
odkaz /> Uplne presné číslo nájdeš v knihách zločiny komunizmu tj 110 milonov,ako i 105 000 mien perzekuovaných Slovákov na priloženom cd nosiči . Takže minimálne týchto 105 000 ľudí poľovať nemohli a naďalej boli perzekuované ich rodiny . Keď tu navodzujeme nádherný život v roku 1948 :)))
Pri druhej svetovej sa píše Diskutované počty [upraviť]Štatisktiky obetí druhej svetovej vojny sa v závislosti od zdroja výrazne rozchádzajú. Najoptimistickejšie odhady hovoria o 50 miliónoch, tie najhoršie o viac než 70 miliónoch mŕtvych.
Preto som uviedol 60 milionov.odkaz /> Rys 2 Ty máš nejaké iné čísla ??? Možno vám na straníckych schôdzach hovorili niečo iné :) Ale celkom určite len a len ocasoviny :)) Ved iné ani nemohli :)
Edu
rys 2 uveď prosím ťa správne čísla Ty !!!
rys2
Edu, neuvádzaš správne čísla a prekrúcaš slová, ako žid. Dohľadaj si to ešte raz!!!
Edu
rys 2 ja prekvapený ? :)) Ja som už nejakí krajiny prešiel otec môj ma občianstvo USA . Indiani :)) známi to komunistický symbol :) Nuž Indiani žili po zadu 25 000 rokov nemali kone ,zbrane nechovali nič ! Nemali odev ,nepoznali zlato atd . Všetko im zrýchlili europania . Španieli doviezli kone portugalci ,angláni atd . všetko ostatné ale naučiť Indianov žiť sa asi nedalo žili inde ako naši cigani v Letanovciach . Tam meškajú 100 rokov indiani mali dobu kamennú čiže 25 000 rokov meškali zbraň bola luk a kus kamena na nom a tomahawk palica a uviazaný kameň oblečenie nebolo !!! :)) Rys 2 ja neobhajujem ani kapitalizmus ani komunizmus !!! Ja som liberál . Čo si národ vyberie nech má ! Aby mu to určovalo ruske KGB nepovažujem za vhodné !
Hitler vyvraždil v čase vojny a koncentrovaných ludi 60 milionov ludí Komunizmus v čase mieru 110 milionov . Dzlubo ďakujem za názor s priateľkov možno manželkou máte isto čo riešiť :) Komunizmus ako rakovinový nádor sveta :))
dzlubo
EDU môj otec bol v socíku predsedom ODS pri OV SPZ a ja som povolenie na guľovú zbraň nedostal. No spolužiak, čo v tom čase aj s ockom vtedy pravidelne chodievali do kostala a boli verejne proti vtedajšiemu režímu dostali obaja povolenie na nákup novej guľovej zbrane - spolu sme končili poľovnícky kurz. Takže korupcia bola vtedy aj teraz a neboli žiadne slušná a zákonné pravidla. Akurát si spomínam ako 20 ročný som si vážil starých poľovníkov a s akou láskou ma zasväcovali do tajmstva poľovníctva a hlavne ochrany prírody. Mäso bol iba bočák, ich život bola príroda. A dnes ? ...
rys2
To je škoda, že ju neriešiš.:-)

Edu, keď už si taký antikomunistický a vehementne obhajuješ kapitalizmus a dávaš ho za vzor „nositeľa demokracie“, treba objektívne povedať aj BÉ. Povedz, koľko ľudí dal Hitler vyvraždiť? Vieš, koľko bolo koncentračných táborov?
Napíš dačo o vyvraždovaní indiánov a vymretí ich rodu. To, že nemali žiadne práva toľko rokov!!! ( priznané im boli až v roku 1961) hovorí za všetko. Napíš niečo o černochoch, o ich vyvraždovaní ku-klux-klanom, dozorcami, o neľudských podmienkach, diskriminácií, ktoré sa datuje zhruba od 17 do polovice 20 storočia! Napíš aj o tom, či im bolo umožnené študovať na vysokých školách, keď chváliš tak ich demokraciu. Napíš aj o napalme, o fosforečných bombách, popravách duševne chorých a detí, vraždách civilistov a mučením väzňov. Napíš aj o amerických väzniciach. Tu na Nete sa dá dohľadať kopec vecí.
Edu, do školy sme myslím každý chodili a čosi vieme. Poznáme aj rétoriku, používanie geoblesových metód a propagandy, poznáme aj ľudí s dlhými ušami a veľkým nosom – židov. V Amerike ich je viac než dosť! Ak Ti bude treba, mám už dopredu pre Teba pripravené tu z Netu názory ľudí okolo 25-35 rokov, ktorí tam boli, alebo sú ( 2 až 5 rokov ) ako je to v súčasnosti s americkou demokraciou. Trošku budeš prekvapený.:-))
Edu
Polovník ja neriešim spravodlivosť. Iba som sa vyjadril že v dobe prd rokom 1989 tiež nemohol polovat kazdy . Vyborne revir mala k dispozicii červena šlachta tak ako i dnes
polovnik40
EDU vtedy nemohli niektorý polovať Kovoli režimu ,dnes kvoli tomu, že niekto na dochodku čo celý život zasvetil lesu a dnes nemá na obnovenie P.L. a niekto si prenajme revír len preto lebo má aj kamarát a on nebude horší.
Edu
Bystricka čo je to vzťahy kedysi ??????????
To je kedy včera ? Keď tu spomína 90 ročného dedka a jeho pamäte z detstva a 1948 rok kedy ľud žil v strašnej biede vojnou zlikvidovanej krajiny do toho prebiehalo odvádzanie ľudí do koncentračných táborov kde hynuli v dobytčakoch a masovo pri megalomanských stavbách ako otroci . V roku 2009 tu niekto píše ako len bolo ľudu dobre a ako mohol poľovať každý a nasledne mena peňazí ktorá zožobračila 100% narodu . Rys kruci šak maj trocha chochmesu nepíš tu hluposti . Treba prezentovať veci po pravde . Vymenujem Ti x poľovníkov ktorí poľovať nemohli počas celých bolševizmu napríklad Hurtoň Ján s Trenčianskych Bohuslavíc . Takže keď všetci tak všetci .
rys2
bystricka, máš pravdu, ale v tomto prípade je téma o vzťahoch kedysi a dnes a my sme poľovníci.
rys2
Edu, keď nesúhlasíš, s dolunižším príspevkom, tak to povedz na rovinu, alebo vôbec. A nie sa točíš okolo nejakej babky, alebo dedka. Tí majú koľkokrát lepšiu pamäť, ako koľkokrát v minulosti cenzurovaná a zmanipulovaná história.
bystricka
ale chlapci, skuste postu, alebo chat, ved to sa sem nehodi, takze sup sup
rys2
Edu, dám Ti to aj tu.

Nehľadaj žiadneho nepriateľa a ak ho hľadáš, hľadaj ho u seba. Ja som nikdy nič netvrdil
a netvrdím, že by si informoval dačo zlé na Váš výbor. To by som si ani voči Tebe nedovolil, pretože ja mám iné starosti, ako sa venovať a strácať energiu a zmysel života kokotinami. Informoval si nás Ty sám tu na fóre, že Ťa niekto na Teba žaluje. Písal si o tom už najmenej tri-krát, teda to mám výlučne na mysli! Teda si nedomýšľaj kraviny. A prosím Ťa, večer mi mič neupresňuj ohľadne PZ a SPZ. Nemienim sa baviť a diferencovať, kto je zlodej, kto je veľký zlodej, kto je šéf zlodejov, kto koho chytá, kde sa čo dá alebo nedá a tak. Ani ma to nezaujíma ( nemyslím z Tvojej strany ).
P.S.- Vodu káže a víno pije :-)))D aspoň Ťa trochu podpichnem, keď už nič iné. Zdar
bystricka
edu, ale ved rysik to spravne, momentalne sme v teme vztahy kedysi a dnes
Edu
polovnik 40 aj ja ked som bol dieta som vnimal svet inak. Zlych ludi ani zavisti nebolo menej.Rys 2 ked sa mame bavit o historii mali by sme pouzit historiu nie sučasnost alebo jeden dedko alebo babka storočna povedala
polovnik40
Pametám si ,bol som chlapec ,ked sa strelil v dedine jelen,alebo 2-3 diviaky.To bola udalosť,zišlo sa pol dediny a "ríbezlák "sa nosil v smaltovaných vedrách.Bola to udalosť a nemal som pocit že tam bola závisť.Ludia si boli rovnejší.Dnes si ludia závidia viacej .Majetkové pomery. Ale taká je doba nikto s tým nič nespravý.
rys2
Len sa tu preboha nezačnime baviť o rasizme, ku-klux- klane, Hitlerovi, semitizme. Všade bolo a je niečo a história to zaznamenáva.
Edu
Rys to polovanie každeho malo vynimky . Vela kazdych sedelo v gulagoch alebo mali štempel politicky nespolahlivy ty polovat nemohli ani v roku 48 ani v roku 1988 a vela inych .symbolicke 2koruny nebolo 7 centov
bystricka
rysik, mne to pripada ako pekna rozpravka, verim samozrejme, ze to tak bolo, ale dnes? myslim velmi tazko, ale bolo to pekne zariadene
rys2
Vzťahy medzi poľovníkmi, medzi poľovníkmi a občanmi a spoločnosťou.

Bol som navštíviť starého ( myslím 88 rokov ), už nepoľujúceho dlhoročného poľovníka. Skončil myslím pred 4-5 rokmi. Debatovali sme skoro výlučne o poľovníctve a vypočul som si zaujímavé poznatky, o ktorých som ani doposiaľ nevedel. Podstatou je, ako sa poľovalo po roku 1948 nejaké roky. Citujem jeho slová, reč:
Tesne po roku 1948 poľovať mohol každý, kto chcel a na to mal ( samozrejme poľovný lístok a zbraň bola podmienkou ). Poľovalo sa tak, že po ulovení zveri – výrade sa táto rozporcovala a za symbolickú cenu ( myslím dve koruny ) sa dávala v obci občanom ( rodinám ), teda kto chcel. Pri tomto sa robila evidencia. Trofej patrila strelcovi. Čiže poľovníci plnili v obci takéto prospešné poslanie pre všetkých. Ľudia v obci a na verejnosti si poľovníkov nesmierne vážili a ctili. Poľovník bol niekto, pretože musel zariadiť, mrznúť, chodiť po nociach a strážiť polia a úrodu všetkých občanov. Občania pomáhali nezištne poľovníkom aj v prikrmovaní, starostlivosti o zver a sami hlásili poľovníkom prípadné pytliactvo osôb. Neboli súdy a konflikty poľovník verzus poľovník, resp. poľovník verzus občan. Z uvedeného pre mňa vyplýva, že poľovníci boli pre obec a seba nepostrádateľní.
Ďaľej mi rozprával, že filozofia uvedeného spočívala na spravodlivosti ( majetku všetkých ľudí ), to znamená, že zver, ako aj prírodné bohatsvo je vlastníctvom štátu a štát tvorí ľud, občania, čiže im to patrí. Zaujímavá filozofia. Ako som už hore uviedol, poľovník vtedy bol niekto a občania si ho tak ctili, vážili a rešpektovali, ako farára.

Čo poviete na to priatelia, bolo to spravodlivé, alebo nie? Chceli by Ste aj Vy takýmto spôsobom poľovať? A byť niekto a byť vážení? Nehádať sa, nepodozrievať a nezávidieť si? Poľovať mohol každý, kto chcel, len vtedy sa do toho ľudia nehrnuli, lebo vedeli, čo obnáša tvrdý život poľovníka.

P.S.- samozrejme, že mali mäso aj poľovníci, ako by to bolo.
Edu
A to všetko v Malej Fatre .:)
bystricka
vidite, chlapci ako pekne si tu teraz hrkutate, uz len padnut si do naruce
orol
No veď, to nie je ono, lebo chlapi majú pri rozhovore sedieť :))) Začiatkom budúceho týždňa budem vedieť viac ohľadne cesty - dám vedieť.
Edu
Orol rad sa stretnem len ked som autom neožereme sa :)
moj fon 0905382210
orol
Aha, tak Ty takto. Ku koncu mesiaca budem znovu na spomenutom mieste, ak pôjdeš, povedz. Dúfam, že sa z mojej strany nič nezmení. Môžme sa stretnúť.
Edu
Orol ja sa presúvam rýchlejšie ako Juraj Jánošík :)
Edu
Nuž v Stankovanoch býva jedno pekné dievča z tejto stránka som pozeral či ju nezhliadnem ale nič Jafurka nebola . Škoda.
orol
No vitaj Ed, už si nás odhalil. Kuá, ja som bol dnes tiež v Istebnom a v Párnici. Bol som tam blízko chovných rybníkov. Kedysi mi tam robil aj kámo z MT - neviem, či tam ešte je. Stankovany sú ale myslím kdesi od Kralovian na Ružomberok a Párnica na Orave, či nie? To si toho dnes hodne pochodil.
Edu
Jasne kožu mam už na stene
bystricka
a co tigre.........beru? beru?
Edu
Teraz chodím na tigre :)))
Zobrazené 81-120 z 208

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.