barbar111 9.9.2011 o 14:45
Pred šiestimi rokami nám pribudol na dvor s piatimi foxteriérami jagdteriér, do roka bol pokoj, najstarší fox vychovával jagoša na dvore, v oplôtku aj v brlohu. Po roku prišiel zlom, jagoš sa pri každej príležitosti zavesil foxom-dvom psom na krk a vydobíjal si dominanciu na dvore. Po dvore na voľno mohol behať len so sukami a šteňatami. Avšak, akonáhle mám v ruke vôdzku, alebo flintu, alebo otvorím dvere auta a vie že sa ide von, všetko je odpustené a je pokoj. Akonáhle sú s foxom na vôdzkach, jedno či na nástupe pred spoločnou poľovačkou, či na ceste na začiatok pohonu zázračne spolupracujú, spolu plece pri pleci duria diviačiu, ba došlo to do takého extrému, že na konci pohonu streleného kanca si uzurpovali a ubránili ho pre piatimi kopovami (smola že som musel zaplatiť jedny gumáky a fľašku za pohryzenú nohu, ale na duši to potešilo). Na základe tohoto som doma upustil od ubíjania prirodzeného temperamentu a na dvore na voľno behá jagoš so sukami, alebo foxovia so sukami, je pre mňa dôležitejší výkon v lese. Anetka, držím palec, aby sa Vám socializácia lepšie vydarila! Poľovníckej kynológií zdar!