ja som vcera nasiel svoj prvy srnci pekne perlovany 6torak velmi ma potesil. chcel som sa zameriat na daniele ale to este nic a idem si po rubani v hlave si hovorim ake pekne by blo najst srnci zhod a 5 minut na to kusok od potoka vidim 2 spice trcat z travay , srdce sa mi rozbuchalo :D
Ja som celú sezónu sledoval raritneho srnca ako ruka desattoracika ešte stále ho zazriem ale ešte ma parozky kedy zhodí uvidíme a či nájdeme ešte horšie hihi . Moja zbierka je 7 zhodov ale všetko nájdené náhodou mimo sezónu napr. Na hubach
Ja mám doma úžasnú raritu aj ked´to mnohý neuznajú.
podľa mňa je paroh spred 5-6 rokou dostatočná rarita .
Bohužiaľ ich mám len 3 ale každý rok sa snažím nájsť zhody malého jeleňovitého :)
Hľadanie srnčích zhodov má tiež svoje čaro,aj keď sa ich toľko nepodarí nájsť kôli ich veľkosti.Ja ich mám niekoľko,ale nikdy som nenašiel viac ako 2 za deň.Pridám zbierku do fotografií.
Da sa ziskat aj parka. nemam sice srncich zhodov ani 10 nieto este 200, ale krasnu parku mam. Ked sa namontuje na krmelec "lapac parozkov" tak sa sanca ze ziskas oboje zvysuje. parozky Ti ostanu pekne vo "valove"
Príspevok presunutý z diskusie Kedy zhadzujú srnce parohy?? (autor: keves).
Srnce zhadzujú parožie (parohy) október až november (december). Srnčia zver sa pári (srnčia ruja) orientačne od polovice júla do polovice augusta. Srnce vytĺkajú parožie orientačne od konca marca do mája.