dnes je sobota,  21. marec 2026,  meniny má Blahoslav,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 05:49,  dnes západ slnka: 17:57
darujte 2 percentá pre podporu LovuZdar.sk
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Slovenský kopov vs. Sedmihradský durič - diskusia

autor: koubapk
pridané: 10.3.2009 12:16
zobrazení: 2 464
hlasov: 0
Ahojte, bydlím v Jeseníkách - v naší honitbě máme dostatek černé. Nemohu se rozhodnout, kterého psa vybrat - Kopova nebo Sedm. duriče. S honiči nemám žádné zkušenosti - chovám ohaře. Chtěl bych znát názor zkušenějších. Děkuji za reakce. Pavel

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
Stopinko
sedmihradak je uz z polovice kopov, pretoze slovenske jedince kopova su vyuzivane na obcerstvenie krvy sedmihradaka.
cucka119
Na Slovensku je (oveľa) viac využívaný Slovenský kopov. Vysokonohé duriče je u nás zakázané používať na durenie (t.j. do 50cm v kohútiku) Aj keď je aj nízkonohá forma sedm.duriča. Ja osobne mám vynikajúce výsledky so Slovenským kopovom :)
Máme horský revír a na spoločné poľovačky na diviaky používame len kopovy! A majitelia týchto hosrkých duričov si ich veľmi chvália, a veru by nemenili :) Ja len toľko... sused má sedm.duriča a vôbec ho nevyužíva na durenie.
mimuscha
ahoj pavliku...teeeeda, to je rychlost...ja len dufam, ze ti chlapi dobre poradia...drzim palce...

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.